دوشنبه 5 آذر 1403

مجله بخوانیم؛ ادای دین به ایران درودی و کامبیز درم‌بخش در «تجربه»

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
مجله بخوانیم؛ ادای دین به ایران درودی و کامبیز درم‌بخش در «تجربه»

بنای ما در این معرفی‌ها نه تبلیغ یک ماه‌نامه خاص که تشویق به مجله‌خوانی است تا این سنت و عادت در روزگار چیرگی فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی از سرمان نیفتد

عصر ایران؛ سروش بامداد - همین که در وانفسای کاغذ 30 هزار تومانی شماره سوم دوره جدید ماه نامه «تجربه» به موقع و در آغاز آذرماه منتشر شده کاری است کارستان چه رسد به این که برای اهل فرهنگ و هنر و ادبیات، سفره‌ای رنگین گسترده تا هر که به فراخور بهره ببرد. این شماره البته بیشتر ادای دین است به دو هنرمند تازه درگذشته در ایران: ایران درودی و کامبیز درم‌بخش. به همین خاطر تصویر خانم درودی روی جلد است و هنرمندانی چون علی‌اکبر صادقی، حسین محجوبی و دیگران درباره او گفته اند و گزارشی با عنوان «موزه؛ آرزوی به محاق رفته ایران»، نگاهی دارد به سرنوشت تلخ آرزوی هنرمند برای تبدیل خانه اش به موزه. آرزویی که تحقق نیافت. حق مطلب درباره کارتونیست فقید - درم بخش - نیز ادا شده است. گفت و گوی ماه نشریه اختصاص دارد به نشستی با جعفر مدرس صادقی و به بهانل کتاب «سه استاد» که در مدت کوتاهی به چاپ دوم رسیده است و هم برای علاقه‌مندان خود مدرس صادقی جالب است و هم دوست‌داران و منتقدان ابراهیم گلستان که یکی از «سه استاد» مورد نظر مدرس صادقی است و دو دیگر، شمیم بهار است و قاسم هاشمی‌نژاد. پرونده های پرو پیمانی درباره سریال «بازی ماهی مرکب»، فیلم «قهرمان» اصغر فرهادی و گفت‌و‌گویی بلند با حمید متبسم درباره زندگی هنری این موسیقی دان از بخش‌های دیگر مجله است. تجربه برای دوست‌داران و اهل تئاتر هم هر شماره رهاورد دارد و گفت‌و‌گوی مفصل با لاله تقیان درباره فضای تئاتر در پیش و سال های اولیه بعد ازانقلاب، برای تئاتری ها جذاب است. از ویژگی های دوره جدید، اضافه شدن بخشی با عنوان «مطالعات ایرانی» است که برای دوست‌داران زبان فارسی که به دنبال مباحث تخصصی هستند جذاب است. چون بنای ما در این معرفی‌ها نه تبلیغ یک مجله خاص که تشویق به مجله‌خوانی است تا این سنت و عادت در روزگار چیرگی فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی از سرمان نیفتد، به مرور کلی بسنده می‌کنیم و به نقل قسمت‌های مختلف نمی‌پردازیم ولی برای این که این یادداشت برای مخاطبانی که مجله را نمی‌خوانند نیز نکته‌ای داشته باشد مطلبی خواندنی صفحه 133 با عنوان «آخرین دوئل در فرانسه» مناسب است تا بدانیم: در فاصله 1588 تا 1608 تنها در فرانسه 10 هزار نفر جان خود را بر سر «دوئل» گذاشتند و چهره های مشهور دنیای سیاست، ادبیات و هنر دست کم یک بار دوئل کرده اند: ویکتورگوهو، امیل زولا، مارسل پروست، الکساندر دوما، کارل مارکس، چارلز دیکنز، آبراهام لینکلن و آلکساندر پوشکین. به نوشته «فرشین کاظمی‌نیا» آخرین دوئل رسمی و ثبت شده در فرانسه 20 آوریل 1967 بین دو سیاست مدار است: شهردار مارسی ویک نماینده که چون عذرخواهی نکرد شهردار خواستار دوئل شد و به رغم مخالفت «دوگل» دوئل کردند هر چند پس از جراحت دست کشیدند.

تجربه در دوره جدید به سردبیری «پژمان موسوی» منتشر می شود که به روزنامه‌نگاری به دیده هدف و نه وسیله‌ای برای اهداف دیگر می‌نگرد.

لینک کوتاه: asriran.com/003Ptq