محصولات کشاورزی لقمه چرب دلالان هستند / کشاورزان، کمبهرهتر از همیشه
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در حالی بیشترین سود حاصل از فروش تولیدات کشاورزی به جیب دلالان میرود که کشاورزان کمبهرهتر از عایدی تولید هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ذبیحاله اعظمی ساردوئی در گفتوگو با شبکه خبری تهران نیوز اظهار کرد: فعالیت دلالان و واسطهها در حوزه کشاورزی موجب شده است که کشاورزان بهعنوان قشر تولیدکننده کشور، کمترین بهره و عایدی اقتصادی را ببرند.
وی گفت: وجود چرخه عظیم و زنجیروار دلالی در جریان تولید و عرضه محصولات کشاورزی و سبد خرید خانوار همان اندازه که برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان مقرون به صرفه نیست، عایدی اقتصادی و مالی زیادی را نصیب دلالان میکند. عضو کمیسیون کشاورزی مجلس عنوان کرد: وجود چرخه معیوب عرضه و توزیع تولیدات کشاورزان در بازار مصرف و برای مصرفکنندگان شرایط بسیار مناسبی را برای فعالیت دلالان فراهم آورده، تا عایدی اصلی نه به جیب قشر مولد که به حساب واسطهها برود. وی فعالیت سودآور واسطهها را از عوامل افزایش قیمت برنج در بازار خواند و افزود: متاسفانه هر کیلوگرم برنج با افزایش قیمت 20 هزار تومانی نسبت به نرخ خرید از کشاورز، به دست مصرفکننده میرسد و این حجم از اختلاف قیمت منطقی نیست. اعظمی ساردوئی تاکید کرد: مادامی که یک سوم قیمت محصولاتی مانند برنج به جیب واسطهها رفته و عملا ابزارهای تشویقی و حمایتی برای کشاورزان تعریف نشده و از سویی هزینههای کاشت تا برداشت محصولات بسیار بالا است، فعالیت تولیدی دیگر برای روستائیان مقرون به صرفه نخواهد بود. عضو کمیسیون کشاورزی مجلس بیان داشت: البته علاوه بر فعالیت واسطهها، خشکسالیهای اخیر موجب کاهش سطح زیر کشت و تولید محصولات استراتژیکی مانند برنج شده و تولید سالانه آن در کشور را پایین آورده است. وی افزود: علاوه بر حذف چرخه تولید تا عرضه محصولات، میتوان با تقویت سیستمهای نوین آبیاری و نوسازی و بازسازی تجهیزات و ابزارآلات کشاورزی درصدد افزایش تولید سالانه برآمد و علاوه بر تامین نیاز داخلی، از عایدیهای اقتصادی در زمینه صادرات نیز بهره برد. اعظمی ساردوئی سهم نیاز داخلی به برنج را سالانه 3.2 میلیون تن عنوان و تصریح کرد: از این میزان 2.2 میلیون تن در داخل تولید و مابقی از طریق واردات محصول تامین میشود. انتهای پیام /*