محققان: مدت زمان روزها در سیاره زهره با یکدیگر متفاوت است
یک روز در سیاره زهره برابر با 243 روز در زمین است اما تحقیقات جدید نشان میدهد که مدت زمان این روزها میتواند تا 20 دقیقه با یکدیگر متفاوت باشند.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، سیارهشناسان دانشگاه کالیفرنیا، لسانجلس در طی 15 سال اخیر به طور مکرر سیگنالهای راداری از سطح این سیاره دریافت کردند.
درحالی که میدانیم طول روز در زهره برابر 243 روز در زمین و تقریبا دو سوم یک سال زمینی است. اکنون محققان دریافتند که طول این روزها میتواند با یکدیگر متفاوت باشد.
این گروه دریافتند که طول روزهای زهره تا 20 دقیقه با یکدیگر متفاوت هستند و احتمالا این اختلاف ناشی از اتمسفر غلیظ آن است که جرم آن 93 برابر زمین است که باعث کند شدن یا تند شدن روند روز میشود. پدیدهی مشابهی نیز در زمین رخ میدهد اما اتمسفر رقیق زمین باعث میشود طول روز تنها چند میلیثانیه تغییر کند.
اگرچه این سیاره در همسایگی ما قرار دارد اما به دلیل وجود ابرهای زیاد و بارانهای اسیدی اطلاعات کمی از آن داریم.
این گروه همچنین دریافتند که قطر هستهی زهره 2174 مایل (3498 کیلومتر) است اما نمیتوان جامد یا مایع بودن آن را مشخص کرد.
محققان میگویند، فهمیدن اندازهی هسته، سرعت چرخش سیاره و شیب محور آن به برنامهریزی برای سفر به این سیاره کمک میکند.
زمین و ونوس ویژگیهای مشابه زیادی دارند. هر دو آنها سیارات سنگی هستند و اندازه، جرم و چگالی تقریبا یکسانی دارند با این حال به گونههای مختلفی تکامل یافتهاند و اثر گلخانهای در زهره باعث شده این سیاره تبدیل به داغترین سیارهی منظومهی شمسی شود.
محققان میگویند، تغییر طول روزهای زهره نشان میدهد که چگونه اجرام این سیاره پخش میشوند و به درک نحوهی تشکیل آن کمک میکند.
بدون داشتن اطلاعات دقیق از نحوهی حرکت آن هر پرتابی به این سیاره میتواند با شکست مواجه شود.
محققان همچنین گزارش کردند که محور زهره به اندازهی 2.6392 درجه انحراف دارد که بسیار کمتر از انحراف 23 درجهای زمین است.
پروفسور ژان لوک مارگوت (Jean-Luc Margot) این تحقیقات را رهبری کرده و همکارانش از سال 2006 میلادی تا سال 2020، زهره را با امواج رادیویی مورد هدف قرار دادند. این امواج چندین دقیقه پس از رسیدن به زهره به زمین بازگشت. این فعالیتها به برنامهریزی یک سفر به زهره کمک خواهد کرد. تاکنون تنها کشوری که توانسته بر روی این سیاره فرود بیاید شوروی سابق بوده که در سال 1972 فضاپیمای ونرا 7 (Venra7) را روی این سیاره فرود آورد اما دادههای کمی به دست آمد. ونرا 8 کاملا در این برنامه موفق بود و ونرا 9 توانست چندین عکس از سطح سیاره ارسال کند.
آخرین ماموریت توسط ونرا 14 در سال 1981 انجام شد اگرچه در سال 1984 فضاپیماهای وگا 1 و وگا2 نیز قابلیت فرود داشتند اما بیشتر درون جو این سیاره به کاوش پرداختند.
ماموریتهای سفر به زهره اکنون در چندین آژانس فضایی در حال انجام است. برخی مطالعات نشان میدهد که 750 میلیون سال قبل زهره دارای آب به صورت مایع و شرایط مناسب برای تشکیل حیات بوده است. با این حال از آنجایی که جو غلیظ این سیاره فشار زیادی به فضاپیماها وارد میکند بررسیهای کمی از سطح آن انجام شده است زیرا این فضاپیماها مدت زیادی دوام نمیآورند.
آژانس فضایی ایالات متحده در حال کار بر روی سطحنوردی به نام "Zephyr" است که میتواند 50 روز زمینی بر روی این سیاره بماند و با نیروی باد کار کند.
تصویری از یکی از دهانههای سیاره زهره
لینک کوتاه: asriran.com/003HS2