محمدرضا شجریان
محمدرضا شجریان
امیر باقری، هنرمند مجسمهساز که از یک سال پیش شروع به ساخت سردیسی از محمدرضا شجریان کرد میگوید ساخت این سردیس پیشنهاد کسی یا جایی نبود و همانطور که «بیستون را عشق کَند و شهرتش فرهاد بُرد» این قدرت عشق به محمدرضا شجریان بود که سببساز ساخت این سردیس و اساسا مجسمهساز شدن او شد. این سردیس قرار است در باغ هنر بم رونمایی و نصب شود.
کتاب «بر تارک تار؛ جلیل شهناز» به کوشش محمد جواد کسایی و محمود سیدهندی توسط انتشارات هنر موسیقی منتشر ش. د
ویدیویی قدیمی از اجرایی خصوصی او با استاد محمدرضا شجریان را مشاهده می کنید.
نخستین آلبوم مصطفی راغب از خوانندگان شناخته شده موسیقی پاپ کشورمان روز شنبه سی و یکم خرداد ماه با برگزاری یک نشست خبری در تالار وحدت تهران رونمایی شد.
گناباد - ایرنا - شهرستان مرزی خواف در جنوب شرقی استان خراسان رضوی، در کنار قابلیتهای مهمی که در بخشهای مختلف دارد از ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی گرانسنگی نیز برخوردار است و دارای گنجینه هایی از هنر و موسیقی است که بر تارک آنها نام "عثمان محمدپرست"، دوتارنواز مشهور کشور، چون خورشیدی میدرخشد.
تهران - ایرنا - مستند بلند «سیاوش در آتش» ساخته کیوان مهرگان در جشنواره بینالمللی فیلمهای ایرانی زوریخ در دو نوبت نمایش داده خواهد شد.
تهران - ایرنا - استاد عثمان محمدپرست خنیاگر موسیقی مقامی خراسان نخستین کسی بود که سال 1353 ترانه «نوایی نوایی» را اجرا کرد و غم از دست دادن این استاد در نهانخانه دل نشست.
تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت عثمان محمدپرست نوازنده چیره دست موسیقی نواحی را تسلیت گفت.
تهران - ایرنا - قائم وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درگذشت حاج عثمان محمدپرست استاد پیشکسوت موسیقی سنتی و مقامی و دوتار نواز معروف کشور را تسلیت گفت.
جمال محمد پرست، فرزند استاد عثمان محمدپرست درباره زمان مراسمهای استاد موسیقی مقامی خراسان اظهار کرد: مراسم تشییع و اقامه نماز بر پیکر ایشان روز جمعه همزمان با نماز ظهر، در مصلی خواف برگزار خواهد شد.
تهران - ایرنا - به گفته یک پژوهشگر ادبی، شاید یکی از دلایلی که صداوسیما تمایلی به انتشار شعر خیام ندارد، اندیشههای نهفته در پس این اشعار است، زیرا آثار او فقط یک شعر نیست.
در میانه یک روز نهچندان خنک بهاری و در خیابانهای مرکزی تهران، صدایی فراتر از هیاهوی روزانه جلب توجه میکند، مردی در حال خواندن تصنیفی از استاد محمدرضا شجریان است: «ای کبوتر از آشیان کَرانه کردی. بی سبب چرا ترک آشیانه کردی. یادی از رَفیقان آشنا نکردی.»
تهران - ایرنا - مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در سفری به مازندران با جمعی از هنرمندان پیشکسوت از جمله آخرین بازمانده نقاشی قهوهخانهای و کارگردان اولین فیلم جنگی ساخت ایران دیدار کرد.
من همه اینها را شنیداری یادگرفتم. از بچگی به موسیقی بیکلام پدرومادر دار، شناسنامهدار و معروف علاقه داشتم واینها خیلی زود ملکه ذهن من میشد. بعد هم، چون سازی نداشتم و بلد هم نبودم، با سوت آنها را تکرار میکردم.
شاید تصورش را نکنید که روزی مردی را در حال جمعآوری زباله و زمزمه کردن تصنیفهای موسیقی ایرانی و نواختن قطعات معروف موسیقی جهانی ببینید، امیر مرادی اما پاکبانی است که تصنیفهای بسیاری را حفظ است و قطعات معروف موسیقی را با سوت مینوازد.