محمدرضا پهلوی
محمدرضا پهلوی
تجمع لسآنجلسیهای مخالف جمهوری اسلامی در سالگرد چهل و چهارم پیروزی انقلاب اسلامی همراه شد با رخنمایی یکی از سرشناسترین چهرههای رژیم گذشته که به سرعت مورد توجه قرار گرفت...
تهران - ایرنا - محمدرضا پهلوی برای اینکه حکومتش در دامان کمونیسم نیافتند از سوی آمریکاییها تحت فشار قرار گرفت تا به طیفی از اصلاحات تن در دهد. شاه اما از دل این اصلاحات تقویت تمامیتخواهی خود را دنبال میکرد. نتیجه این شد که اصلاحات پیامدهایی معکوس برای پهلوی به بار آورد.
تصاویر لو رفته از اتاق خواب فرح و شاه در اقامتگاه تابستانی را در ادامه تماشا کنید.
ثابتی در سال 57 یکباره فهرست بلندبالایی از 1500 نویسنده و فعال سیاسی و مذهبی تهیه میکند و در اختیار محمدرضا پهلوی قرار میدهد و از او میخواهد که آنها را بازداشت کند و احتمالا بعد از بازداشت برای شکنجه به خود ثابتی تحویلشان دهد و همه جوره مخالف نرمشهای پهلوی دوم در سالهای آخر حکومتش بود.
گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو_ واژه «انقلاب» در ادبیات سیاسی جهان ماهیتی چپ گرایانه دارد. حتی هنوز هم درباره ماهیت انقلاب اول مردم فرانسه علیه لویی شانزدهم بحثهای داغی صورت میگیرد که انقلابی سوسیالیستی بود یا بورژوایی و اولین بار کارل مارکس بود که در قرن بیستم با کتاب اقتصاد و سرمایه خود از انقلاب کارگران علیه نظامهای بورژوایی و امپریالیستی سخن گفت. حتی مارکس در کنار لنین و آنتونیو...
روزنامه جوان نوشت: این روزها صحبت از پرویز ثابتی، مدیرکل امنیتداخلی ساواک در فضای مجازی و رسانهها زیاد است.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری خود به سفر رئیسجمهور ایران به چین واکنش نشان داد.
در زمان رضا شاه 800 کیلومتر از مرزهای ایران تجزیه شد و آرارات کوچک به ترکیه واگذار شد و محمدرضا پهلوی به بهانه اینکه بحرین دیگر نفت و مروارید ندارد، سبب جدایی این جزیره از ایران شد.
اکنون در چهلوپنجمین بهار انقلاب اسلامی، ملت عزیز ایران، استوارتر و راسختر از گذشته در برابر تندباد تبلیغات دشمن و دنبالههای داخلی آن خواهد ایستاد. «باش تا صبح دولتت بدمد؛ کاین هنوز از نتایج سحر است.»
طیب حاجرضایی تنها مسافر آن سفر نبود، این سِیری جمعی بود؛ در انقلاب خمینی (ره) یک ملت برای خدا از خود میگذشت.
روزهای منتهی به خروج شاه از ایران روزهای خاصی بود و در حقیقت تاریخ ایران را رقم زد. رویداد24 در این گزارش اتفاقات روزی که منجر به این اتفاق شد را روایت کرده است.
دولت شاپور بختیار بعد از ورود امام خمینی (ره) به ایران، کوشش کرد با ارسال دو لایحه «انحلال ساواک» و «تعقیب قضایی نخست وزیران و وزرای سابق»، انقلابیون را از «تغییرات اساسی» منصرف و رضایت آنها را برای «تغییرات جزئی»، همزمان با «حفظ قانون اساسی»، جلب نماید. اقداماتی که نشان می داد بختیار، درکی از تغییرات پیچیده اجتماعی وضعیت انقلابی جامعه نداشته است.
افزایش حضور دانشآموزان بهویژه در مناطق روستایی و عشایری در مدارس، یکی از تفاوتهای آموزش و پرورش دوران قبل و بعد از انقلاب است؛ وزیر اقتصاد دوره پهلوی درباره وضعیت آموزش در دهه 40 گفته بود: در ایران اصولاً به تعلیمات ابتدایی توجه زیادی نشده بود.
نقش و جایگاه زنان در جامعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با دوران قبل از انقلاب بسیار متفاوت است.
نشر نی سیودومین چاپ کتاب «ایران بین دو انقلاب» نوشته یرواند آبراهامیان را با ترجمه مشترک احمد گل محمدی و محمد ابراهیم فتاحی عرضه کرد.