یک‌شنبه 4 آذر 1403

محمدی: با شرایط فعلی بازهم سقف قرارداد کف قرارداد می‌شود / محدودیت جذب خارجی‌ها فقط برای سرخابی‌ها اعمال نشد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
محمدی: با شرایط فعلی بازهم سقف قرارداد کف قرارداد می‌شود / محدودیت جذب خارجی‌ها فقط برای سرخابی‌ها اعمال نشد

روح الله محمدی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، درباره نامه سازمان لیگ به باشگاه‌ها مبنی بر پیشنهاد دادن برای سقف قرارداد بازیکنان، اظهار داشت: شب گذشته در برنامه فوتبال برتر برخی آقایان که البته جزو استخوان خردکرده‌های فوتبال ما هم هستند، نکاتی را گفتند اما اکنون به سمتی می‌روند که می‌خواهند چیزی را که تجربه کرده و از آن به نتیجه نرسیده‌اند، بار دیگر تجربه کنند. یعنی سقف قراردادی می‌گذارند که یک ماه دیگر این سقف تبدیل به کف قرارداد می‌شود. قیمت بازیکنی که 2 میلیارد بوده به هشت میلیارد می‌رسد و بازیکنی که انتظار 15 میلیارد دارد هم باید هشت میلیارد بگیرد.

وی ادامه داد: البته برای پرداخت پولی بیشتر از هشت میلیارد به بازیکن 15 میلیاردی باید قانون را دور بزنید و در کنارش امکانات دیگری هم به او بدهید. چنین تجربه‌ای را در گذشته هم داشتیم که به صورت مثال سقف قرارداد 500 میلیونی در کنار دو اتومبیل گرانقیمت به بازیکن پرداخت می‌شد. تا زمانیکه زیر ساخت‌ها را درست نکرده و مانند کشورهای صاحب فوتبال به این رشته به عنوان یک صنعت درآمدزا نگاه نکنیم، هیچ چیزی درست نخواهد شد.

عضو هیات مدیره باشگاه صنعت نفت آبادان تصریح کرد: در کل دنیا اگر باشگاهی بیشتر از درآمدش هزینه کند، قطعا از طرف فدراسیون فوتبال آن کشور یا کنفدراسیون فوتبال قاره، توبیخ انضباطی خواهد شد. نمونه‌اش هم برخورد یوفا با منچسترسیتی است که به دلیل وارد شدن پول‌های بی‌حساب و کتاب مالک اماراتی، این باشگاه را از فعالیت در چند پنجره نقل و انتقالاتی محروم کردند. تا زمانی که برای یک باشگاه براساس درآمدش، بودجه تعریف نکنید، این وضعیت ادامه دار است و هرچه قوانین و مقررات بگذارید، به جایی نمی‌رسید.

محمدی ادامه داد: باید مشخص شود باشگاه فوتبال از چه منابعی می‌تواند درآمد داشته باشد. درآمد باشگاه‌ها حق پخش تلویزیونی، اسپانسر منطقی با مارکت باشگاه، حق کپی رایت، فروختن لباس، درآمدزایی از فروش بلیت، فروش بازیکن و... است. در دنیا همه این درآمدها را محاسبه کرده و می‌گویند یک باشگاه فلان مقدار از این منابع درآمد دارد و باید بودجه و هزینه‌اش هم طبق همین درآمد باشد. ما در ایران چنین زیرساخت‌هایی نداریم. در این حالت باید درصدی از درآمد باشگاه‌ها را به کمک سازمانی یا دولتی اختصاص بدهیم. مثلا اگر باشگاه صنعت نفت قرار است 200 میلیارد تومان درآمد داشته باشد، دولت یا سازمان مربوطه با این باشگاه می‌توانند 30 درصد از این مبلغ را به نفت آبادان کمک کنند.

وی اضافه کرد: البته باید قوانین مادر و بالادستی اصلاح و اجرا شود. اینکه فقط قوانین و مقررات بگذاریم هیچ دردی دوا نمی‌کند. در گذشته دیدیم برای جلوگیری از خروج ارز برای جذب بازیکن خارجی ممنوعیت گذاشتند و گفتند هرکسی می خواهد بازیکن خارجی بگیرد، باید ضمانت نامه بانکی معتر ارائه بدهد. تنها تیم‌هایی که مشمول این قانون نشدند، همان باشگاه‌هایی بودند که به خاطر آنها این قانون را تعیین کردند یعنی استقلال و پرسپولیس. باشگاهی مثل صنعت نفت که پرونده‌های خیلی کمی در مراجع بین المللی داشته برای جذب بازیکن خارجی باید معادل قیمت وی، ضمانت نامه بانکی ارائه می‌کرد اما درمورد باشگاهی که سالی 7 تا 10 پرونده دارد، قوانین را رعایت نکردند.

عضو هیات مدیره باشگاه نفت آبادان درمورد انتقادات مطرح شده نسبت به فعالیت مدیران برنامه ها، توضیح داد: فعالیت مدیر برنامه ها یک بحث قانونی است و بسیاری از آنها با مجوز قانونی فعالیت می‌کنند. وقتی باشگاهی مثل سپاهان 200 میلیارد تومان توانسته درآمدزایی کند و شرکت فولاد مبارکه هم حدود 30 درصد می‌تواند به این باشگاه کمک کند و مجموع درآمدش حدود 300 میلیارد باشد، دیگر نمی‌آید قرارداد 50 یا 70 میلیاردی ببندد اما اگر دست باشگاهی باز باشد و مدیرعاملش بداند ماهی فلان مبلغ به حسابش می‌آید، خیلی راحت خرج می‌کند. من که در باشگاه صنعت نفت هستم، کار اقتصادی انجام داده و با لطایف الحیلی اسپانسر را راضی می‌کنم تا به باشگاه کمک کند، می‌دانم یک ریال یک ریال چگونه درمی‌آید.

محمدی افزود: سایر تیم‌های صنعتی چنین مشکلاتی ندارد. در ابتدای سال هیات مدیره شرکت‌شان می‌گوید مثلا 200 میلیارد بودجه داریم و ماه به ماه هم مبلغی را به حساب باشگاه می‌ریزیم. او هم بر همین مبنا هزینه می‌کند. بودجه مصوب باشگاه صنعت نفت از سازمان منطقه آزاد 10 میلیارد تومان است و باقی‌مانده منابع مالی را باید خودمان تامین کنیم.

وی درباره آخرین وضعیت انتخاب سرمربی جدیدنفت آبادان گفت: تا فردا یا نهایت چهارشنبه سرمربی را معرفی خواهیم کرد. امروز برای برگزاری جلسه به آبادان می‌رویم و پس از بررسی گزینه‌ها سرمربی را انتخاب خواهیم کرد.

عضو هیات مدیره نفت آبادان درخصوص اینکه آیا رسول خطیبی و محرم نویدکیا جزو گزینه های سرمربیگری این تیم بودند، توضیح داد: خطیبی جزو گزینه های ما بود اما بعید می‌دانم انتخاب شود. نویدکیا گزینه نبود.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید روح الله محمدی عضو هیات مدیره صنعت نفت سقف قراردادها صنعت نفت آبادان این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است