دوشنبه 1 بهمن 1403

محمد ارزنده: استعدادیابی از نان شب واجب‌تر است / حدادی و تفتیان بیش‌تر از حق‌شان گرفته‌اند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
محمد ارزنده: استعدادیابی از نان شب واجب‌تر است / حدادی و تفتیان بیش‌تر از حق‌شان گرفته‌اند

قهرمان پیشین دوومیدانی معتقد است باید سیستم اختصاص بودجه به ورزشکاران تغییر پیدا کند چون تا به حال سودی نداشته است.

به گزارش ایسنا، تیم ملی جوانان ایران با ترکیب 9 ورزشکار در قهرمانی جهان در کنیا شرکت کرد اما موفق به کسب مدالی نشد. بهترین نتیجه کسب شده چهارمی ارسلان قشقایی در پرتاب وزنه و هم‌چنین چهارمی صادق صمیمی در پرتاب دیسک بود. مهلا محروقی هم که اولین زن ایرانی حاضر در قهرمانی جوانان جهان بود در رتبه ششم پرتاب دیسک قرار گرفت.

محمد ارزنده، قهرمان پیشین دوومیدانی و از کارشناسان این رشته در گفت‌وگو با ایسنا به عملکرد تیم دوومیدانی ایران اشاره و بیان کرد: ورزشکاران چیزی که در حد توانشان بود نشان دادند. البته می‌توانستند به مدال هم برسند، آقای صمیمی در پرتاب دیسک یکی از شانس‌های مدالمان بود اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد. احساس می‌کنم قبل از مسابقه فشار روی ورزشکار زیاد بود و استرس کسب مدال باعث شد تا عملکرد لازم را از خود نشان ندهد. باید صحبت‌های خودشان و مربیان‌شان را بشنویم و دلایل کسب نکردن مدال را بررسی کنیم تا در آینده چنین اتفاقاتی نیفتد.

او افزود: در پرتاب وزنه شاید انتظار چهارمی نداشتیم اما آقای قشقایی خیلی خوب ظاهر شد. بقیه ورزشکاران هم در حد رکوردهای شخصی خود کار کردند، یعنی بهترین خودشان بودند. البته در 100 متر ورزشکارمان مصدوم شد و نمی‌توان مصدومیت را جدا از ورزش دانست. در کل عملکرد بدی نداشتند.

این قهرمان پیشین دوومیدانی در مورد عملکرد مهلا محروقی، تنها نماینده زنان ایران در قهرمانی جهان که در پرتاب دیسک ششم شد، گفت: برای اولین‌بار یک زن ایرانی سهمیه این مسابقات گرفت. از طرفی نتیجه کسب شده هم قدم خیلی خوب و مثبتی بود تا به آینده ورزش زنان امیدوار باشیم.

ارزنده در مورد وضعیت رده‌های پایه دوومیدانی گفت: استعدادیابی و پرورش استعدادها برای دوومیدانی از نان شب واجب‌تر است. نسل طلایی دوومیدانی تقریبا تمام شده و شاید 10 درصد آن باقی مانده است اما جایگزینی نداریم. ما به امروز اشاره می‌کردیم و می‌گفتیم وقتی نسل طلایی دوومیدانی برود، دیگر کسی نیست اما اتفاقی نیفتاد و استعدادیابی باید به صورت جدی و علمی انجام نشد. در نتیجه دوومیدانی ما خالی شده است.

او افزود: دیدگاه مدیران فدراسیون همیشه این بوده که در دوره‌اش اتفاقات خوبی بیفتد. کسی حاضر نبوده بکارد و نفر بعدی برداشت کند. برنامه‌ای مدون وجود نداشته و آنقدر نتیجه گرا بوده‌اند که از امروز غافل شدند. بنابراین از اهداف دوومیدانی دور شده‌ایم. باید شروع کنیم و فدراسیون بحث استعدادیابی و پرورش استعدادها را دنبال کند. از طرفی نباید سرمایه‌های فعلی را از دست بدهیم.

ارزنده در مورد اختصاص بخشی از بودجه فدراسیون به احسان حدادی و حسن تفتیان و غفلت از سایر ورزشکاران گفت: هر کسی باید به اندازه شرایطش از بودجه بیت المال برخوردار شود. کسانی که می‌گویید بیش‌تر از حق‌شان گرفته‌اند. در دوره‌های قبلی مدیریت نشدند و هر چه خواستند بدون بحث و تبادل نظر با صاحب نظران دوومیدانی دریافت کردند. در حالی که شاید ورزشکار چیزی را با اصرار بخواهد اما به ضررش باشد.

او در این مورد افزود: همه چیز را دست ورزشکار سپرده‌ایم و پول می‌دهیم تا هر جا دلش خواست، تمرین کند. سیستم هزینه برای ورزشکار دومیدانی باید تغییر کند و روند این نباشد که بخواهد فلان جا تمرین کند ما هم بگوییم این پول و برو، بلکه باید بدانیم ورزشکار کجا تمرین می‌کند، اردو، شرایط تمرینی و خورد و خوراکش چگونه است. اما ما بی‌اطلاع هستیم و در این حد می‌دانیم که ورزشکار عکسی از خود در فضای مجازی منتشر کند. اگر روند به این صورت پیش برود دوومیدانی ضرر می‌کند.

ارزنده در پایان گفت: جامعه ورزش باید منیت خود را از بین ببرند و همه دست به دست هم بدهند تا دوره بعد المپیک نگوییم چرا نشد و این نتایج به دست آمد. در حال حاضر هر کسی می‌گوید من اما کسی دنبال همدلی نیست، امیدوارم این همدلی برای پیشرفت ورزش کشور به وجود بیاید.

انتهای پیام