یک‌شنبه 4 آذر 1403

محیط زیست استان همدان: موقعیت جغرافیایی غار «دودزا» تعیین و اعلام می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
محیط زیست استان همدان: موقعیت جغرافیایی غار «دودزا» تعیین و اعلام می‌شود

همدان - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: با توجه به بازدید مشترک دستگاه‌های مسئول از محل غار «دود زا» در محدوده مرزی استان های همدان و زنجان، تا یک هفته آینده گزارش های کارشناسی در خصوص موقعیت جغرافیایی این غار به دبیرخانه کارگروه غارشناسی ارائه می‌شود.

غار دودزا در محدوده مرزی استان‌های همدان و زنجان (شهرستان کبودرآهنگ) واقع شده که موقعیت جغرافیایی آن برای برای ثبت ملی این اثر مورد اختلاف این 2 استان است.

به گزارش ایرنا، «محسن جعفری نژاد بسطامی» روز یک‌شنبه در جلسه کارگروه غارشناسی استان همدان، افزود: با توجه به ضرورت بررسی و رفع اختلاف در خصوص موقعیت جغرافیایی غار دودزا در تقسیمات کشوری و پلاک های ثبتی استان های همدان و زنجان، گروهی از مسئولان اجرایی از محل این غاز بازدید کرده و گزارش کارشناسی خود در خصوص موقعیت این غار را تهیه و به زودی ارائه خواهند کرد.

به گفته وی، براساس مصوبات کارگروه غارشناسی استان همدان و با توجه به اختلاف نظر در خصوص موقعیت جغرافیایی غار «دودزا» بین استان های همدان و زنجان، دبیرخانه کارگروه ملی و استانی غارشناسی تا تعیین تکلیف نهایی از تصمیم گیری و اظهار نظر در خصوص این غار خودداری می کند.

دبیر کارگروه غارشناسی استان همدان افزود: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان از محل اعتبارات طرح های پژوهشی نسبت به تأمین اعتبار لازم برای تدوین طرح مدیریت غارهای «علیصدر» و «سراب» و حرایم آنها اقدام می کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان نیز چندی پیش در این خصوص گفت که ثبت ملی غار «دودزا» به نام همدان در حال بررسی است.

علی مالمیر با بیان اینکه بعضی از این آثار در مرز استان‌ها و شهرستان‌ها واقع می‌شوند و طبیعتاً ممکن است یک پرونده ثبتی را استانی پیگیری کند در حالی که اختلاف نظر بر سر تقسیمات کشوری و محل استقرار اثر ثبت شده وجود دارد، افزود: قانونگذار دراین خصوص پیش‌بینی کرده که در حوزه تقسیمات کشوری با استعلام از وزارت کشور مشخص می‌شود که یک اثر در حوزه جغرافیایی کدام استان و کدام شهر است و طبیعتاً بر اساس آن نظر تصمیم گرفته می‌شود.

به گفته وی، در صورتی که در بررسی‌ها مشخص شود که این اثر در این استان نیست و در استان همجوار است، پرونده اصلاح و به نام استانی که اثر در آن واقع است ابلاغ می‌شود.

استان همدان دارای 42 دهنه غار است که از این تعداد بیش از 10 دهنه در مناطق حفاظت شده شرا، ملوسان، لشگردر و خانگرمز واقع شده و مسئولیت حفاظت و نگهداری از غارهای موجود در مناطق چهارگانه و میراث طبیعی جهانی برعهده سازمان حفاظت محیط زیست و در خارج از این مناطق بر عهده سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.

برچسب‌ها