مردان کربلایی مدیونِ استقامتِ زنان عاشورایی هستند
سمیه غلامی گفت: زنان نقش بی بدیلی در واقعه عاشورا داشتند و حضور برخی از مردان در این واقعه مرهون فداکاری و تشویق بانوان بوده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سمیه غلامی، کارشناس علوم قرآنی در گفتوگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: زنان نقش بی بدیلی در واقعه عاشورا داشتند و حضور برخی از مردان در این واقعه مرهون فداکاری و تشویق بانوان بوده است.
وی ادامه داد: صبر و استقامت زنان کاروان حسینی و شکیبایی آنان در فراغ عزیزان شان یکی از عوامل تاثیرگذار در تشویق مردان به حضور در میدان نبرد بود.
این کارشناس افزود: زنان حاضر در کربلا نه تنها خود ثابت قدم ماندند و تا پایان ایستادگی کردند بلکه دیگران را نیز دلداری می دادند.
غلامی تصریح کرد: در روز عاشورا، برخی از زنان همانند مردان وارد میدان شدند که از جمله آنها می توان به همسر عبدالله بن عمیر کلبی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه روایت واقعه تاریخی کربلا به عهده حضرت زینب (س) است، گفت: جمله معروف "کربلا در کربلا می ماند اگر زینب (س) نبود" بیانگر و گویای اهمیت حضرت زینب (س) در زنده نگه داشتن واقعه کربلا دارد.
این کارشناس تاکید کرد: مهمترین و مشکل ترین وظیفه بانوان پس از شهادت امام حسین (ع)، رساندن پیام شهیدان و هدف قیام سیدالشهدا (ع) بود که حضرت زینب (س) این مهم را به خوبی انجام داد و امروز پس از قرن ها، این واقعه زنده و پویاست.
غلامی با اشاره به اینکه تربیت نسل حسینی و انتقال فرهنگ غنی عاشورا رسالت مهم بانوان در عصر کنونی است، افزود: همان رسالتی که در واقعه کربلا توسط بانوان منتقل شد، امروز مادران ادامه دهنده این راه هستند.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ عاشورا موجب ترس دشمن شده است، ادامه داد: این فرهنگ تمام نسل شیعه را در سراسر دنیا تشنه قیام سید الشهدا (ع) کرده و خروجی آن را در پیاده روی عظیم اربعین می بینیم.
این کارشناس در خاتمه خاطرنشان کرد: اگر نبود صبر، بردباری، حمایت و همراهی بانوان در واقعه کربلا، مردان در میدان نبرد موفق نمی شدند بنابراین نقش زنان در قیام عاشورا روشن و واضح است.
انتهای پیام /