مرغوبترین زعفران ایران در حسرت برند / سود طلای سرخ به جیب دلالان میرود
زعفران لرستان مرغوب ترین زعفران ایران شناخته شده که به دلیل نبود برندسازی و بستهبندی، سود طلای سرخ به جیب دلالان میرود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، لرستان به دلیل شرایط آب و هوایی و مستعد بودن در بخش کشاورزی، سرزمینی از گنجهای نهان است، گنج هایی پنهان در خاک که هر کدام ظرفیتی بی نظیر برای رونق تولید، اشتغال و توسعه استان محسوب می شوند.
سالانه بالغ بر 14 هزار تن گیاه دارویی از مزارع استان برداشت می شود که نشان می دهد لرستان در تولید انواع گیاه دارویی مستعد و بی نظیر است، این گیاهان به دلیل نیاز کمی که به آب دارند بهترین محصول کشاورزی خصوصا در سال های خشکسالی هستند.
یکی از گیاهان دارویی که در این منطقه کشت می شود، زعفران است که به طلای سرخ شهرت گرفته، طلایی در دل خاک که علاوه بر خواص درمانی و دارویی، طعم و عطر فوق العاده آن سبب شده تا پس از بررسی های مختلف، مرغوبیت زعفران لرستان در کشور ممتاز شود.
کشت زعفران در روستاها فرصتی برای ایجاد اشتغال جوانان
هر ساله حجمی از مزارع کشاورزی در اختیار کشت زعفران قرار می گیرد و در زمان برداشت که معمولا در آبان ماه است، رنگ ارغوانی این گیاه در مزرعه های کشاورزی، چشم نوازی می کند و عطرش هر رهگذری را به سمت زمین می کشاند.
بدون شک کشت گیاه زعفران در روستاها در واقع فرصتی برای ایجاد اشتغال جوانان است و می توان از این ظرفیت در جهت توسعه و درآمدزایی استفاده کرد اما یکی از مهمترین مشکلات در این بخش، این است که زعفران ناب تولید شده بدون برند عرضه می شود و در واقع سود اصلی به جیب دلالان می رود.
رحیمی یکی از زعفران کاران در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهارداشت: از هر هکتار حدود سه تا پنج تن زعفران برداشت می کنم و کیفیت این محصول بسیار بی نظیر است البته برداشت این محصول زحمت بسیار زیادی دارد و هزینه کارگر برای چیدن گل های زعفران هم زیاد است در حالی که سود حاصله برای کشاورز بسیار اندک است.
وی افزود: بعد از برداشت محصول و اینکه طلای سرخ را از گل ارغوانی جدا کردیم، محصول را به صوت فله ای به واسطه می فروشیم و به دلیل اینکه در استان برندسازی نمی شود، سود اصلی به جیب واسطه ها و دلالان می رود.
برندسازی زعفران لرستان در دیگر استانها
این بهره بردار زعفران گفت: گاهی همین محصول را در استانی دیگر و یا کشوری دیگر برند سازی و بسته بندی می کنند و با قیمت بسیار بالایی می فروشند در حالی که اگر در استان خودمان مرغوب ترین طلای سرخ بسته بندی شود می تواند در رونق اقتصادی، اشتغال و درآمدزایی برای کشاورز نقش مهمی داشته باشد.
رحیمی خاطرنشان کرد: متاسفانه خام فروشی گیاهان دارویی از جمله زعفران ضربه ای سخت به بخش کشاورزی وارد کرده چرا که فرآوری و برندسازی محصولات تولیدی می تواند در اقتصاد استان اثرگذار باشد که طی سال های متمادی این مهم مورد غفلت قرار گرفته است.
مریم رمضانی کارشناس امور باغبانی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: سطح زیر کشت زعفران در استان 570 هکتار است که نسبت به سال گذشته بیش از 90 هکتار به سطح کشت اضافه شده است.
پیش بینی برداشت 500 کیلو زعفران
وی افزود: سال گذشته دو هزار و 200 کیلو زعفران برداشت شد که امسال پیش بینی می شود بیش از دو هزار و 500 کیلو برداشت شود و برداشت این محصول تا اواخر آبان ادامه دارد.
کارشناس امور باغبانی تصریح کرد: طی بررسی ها و آنالیز انجام شده، محصول زعفران لرستان، سه فاکتور اصلی طعم، عطر و رنگ را دارد که نسبت به سایر زعفران های تولید شده بسیار بی نظیر است و طبق استانداردهای جهانی زعفران استان از کیفیت و مرغوبیت خاصی برخوردار و تایید شده است.
رمضانی بیان کرد: در راستای حمایت از بهره بردارن زعفران، تسهیلاتی در اختیار آنها قرار داده می شود که سال گذشته به ازای هر هکتار 48 میلیون تومان پرداخت شد و امسال بیش از 50 میلیون پرداخت می شود البته به دلیل مشکل اعتبار هنوز پرداختی صورت نگرفته است.
وی گفت: در استان لرستان هزار و 200 بهره بردار زعفران وجود دارد که بسیاری از مناطق استان، مستعد کشت زعفران هستند و قدمت کشت این محصول به سال های بسیار قبل برمی گردد و این فرصت و ظرفیتی است که توجه ویژه به آن می تواند اشتغالزا باشد.
کارشناس امور باغبانی با اشاره به کشاورزی قراردادی گفت: کشاورزی قرارداری شامل زعفران نمی شود و خود کشاورز محصول تولید را به فروش می رساند که در این راستا نیاز است سرمایه گذار برای برندسازی این محصول اقدام کند.
رمضانی خاطرنشان کرد: در استان لرستان بالغ بر 14 هزار تن انواع گیاه دارویی برداشت می شود که مشکل اصلی در این حوزه، برندسازی است که متاسفانه محصولات بدون بسته بندی و به صورت فله ای و خام عرضه می شود.
طلای سرخ گنجی است که می توان با روئیدن از دل خاک، درآمدزایی و اشتغال را به دنبال داشته باشد و لازم است با حمایت های لازم و توجه ویژه به کشت این محصول، در راستای افزایش سطح کشت اقدام شود.
انتهای پیام /