مرگ 40 هزار بیمار ناشی از تعطیلی فرودگاه صنعا
تهران - ایرنا - «حمید الرفیق» مشاور وزارت حقوق بشر یمن روز چهارشنبه اعلام کرد که در طول سالهای تجاوز ائتلاف سعودی - آمریکایی به این کشور، بیش از 40 هزار بیمار به دلیل بسته بودن فرودگاه بینالمللی صنعا جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش پایگاه خبری المسیره یمن، الرفیق افزود: طی 5 سال گذشته بخش درمانی یمن هدف حملات ائتلاف سعودی قرار گرفت حتی بیمارستان هایی که تحت نظارت سازمان ملل متحد بود.
وی گفت: با وجود اینکه سازمان ملل متحد ابزار لازم برای فشار به ائتلاف سعودی را داشت اما از این ابزار طی 5 سال گذشته استفاده نکرد.
مشاور وزارت حقوق بشر یمن گفت: هیات ها و گروه هایی که از سوی سازمان ملل متحد برای نظارت بر آتش بس الحدیده به این منطقه اعزام شدند نیز نتوانستند مانع از نقض آتش بس شوند و این درحالی است که آن ها در میدان حاضر بودند.
فرودگاه بین المللی صنعا به خاطر محاصره هوایی عربستان و متحدانش از سال 2016 مسدود است.
این فرودگاه یکی از راه های ارسال کمک های غذایی و دارویی به یمن بود که ائتلاف عربی هدف محاصره خود قرار داد.
پیش تر مرکز حقوق بشری «عین» به مناسبت گذشت 5 سال از تجاوز ائتلاف آمریکایی - عربی به سرگردگی آل سعود به یمن در گزارشی اعلام کرد که حملات ائتلاف متجاوز تاکنون منجر به تخریب 8 هزار و 610 مرکز خدمات رسانی شده است.
عربستان با همراهی امارات متحده عربی، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال 1394 با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی - آمریکایی تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد، اما ظرف تقریبا پنج سال گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند.
بر اثر تجاوز عربستان به یمن، تاکنون هزاران یمنی به شهادت رسیده اند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.
*س_برچسبها_س*