بهرام مشتاقی، مربی و سرپرست پیشین تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانا، پیرامون اعزام تیم کشتی فرنگی زیر 23 سال به مسابقات قهرمانی جهان اسپانیا اظهار داشت: تاکنون چند دوره در این رقابتها حضور داشتهایم و یک بار هم به سرمربیگری جمشید خیرآبادی به مقام سوم جهان هم رسیدهایم. الان که خبری از روسها در مسابقات جهانی نیست، باید به مقام نخست دنیا برسیم.
وی در ادامه بیان داشت: حسن رنگرز هم که به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شده، پتانسیل و توانایی خوبی دارد؛ چرا که هم قهرمان جهان بوده و هم سابقه مربیگری تیم جوانان را هم داشته که در آن جا قهرمان هم شدهایم. الان حسن هم خودش را ثابت کرده و هم بین بچههای کشتی محبوبیت و مقبولیت خوبی دارد. معتقدم وقتی شاگردان یک سرمربی را قبول داشته باشند و حرفش را عملی کنند، آن تیم حداقل 45 درصد راه موفقیت را رفته.
باید در جام جهانی به استعدادپروری پرداخت
او در رابطه با جام جهانی کشتی فرنگی و ترکیب تیم اعزامی گفت: تا جایی که من میدانم، قرار شده تا یک تیم جوان را به این مسابقات بفرستند که به نظر من کار پسندیدهای هم هست. جام جهانی در کشتی به اندازه مسابقات قهرمانی جهان یا المپیک ارزش و اهمیت ندارد و باید همین کار را بکنیم. هشتم شدن در جام جهانی با اول شدن فرقی ندارد و باید در این مسابقات به پرورش استعدادها و آیندهسازان کشتی پرداخت.
مربی پیشین تیم ملی کشتی فرنگی تأکید داشت: همین حالا در یکی، 2 وزن مثل وزن 87 کیلوگرم لنگ میزنیم و پشتوانهسازی خوبی صورت نگرفته که از همین جامهای جهانی باید شکل بگیرد. محمدرضا گراییِ قهرمان المپیک را که نباید به هر رقابتی مثل جام جهانی فرستاد، این شکلی کشتیگیر فرسوده و تفاله میشود. باید جوانترها به این رقابتها اعزام شوند تا به فرنگیکارانی در حد تیم ملی و رقابت با ستارهها تبدیل شوند.
برای گرایی هم باید انتخابی داشته باشیم
وی در مورد نحوه برگزاری چرخه انتخابی تیم ملی تصریح داشت: حتی برای ستارهها و بهترینها هم باید چرخه انتخابی تیم ملی وجود داشته باشد. اگر در وزن محمدرضا گرایی 2 حریف بگذاریم، او بهجای 80 درصد توان با 120 درصد توان خودش روی تشک حاضر میشود و این یعنی تمرین و آمادگی بیشتر یک ستاره؛ چون میداند اگر تعلل کند، یک نفر او را شکست میدهد و جایش را در تیم ملی خواهد گرفت.
مشتاقی در این باره که چرا قراردادهای لیگ کشتی فرنگی مثل آزاد نیست، خاطرنشان ساخت: تا بوده، همین بوده. میگویند چرا حسن یزدانی برای 2 کشتی 800 میلیون گرفته، اصلاً باید 2 میلیارد بگیرد. بالاخره پخش زنده تلویزیونی و حضور تماشاگران در سالنها برای اسپانسرها هم اهمیت دارد و آنها هستند که درباره مسائل مالی تصمیم میگیرند.
قهرمان کشتی فرنگی بازیهای آسیایی در پایان گفت: ارزش کشتی امثال گراییها از کشتیگیران خارجی که کمتر نیست. باید بیشتر از هزینهای که برای آنها میشود، برای ستارههای خودمان بشود و این اختلاف 300، 400 میلیونی قراردادها اتفاق قشنگی نیست. کشتی فرنگی همیشه مظلوم واقع شده و به نظرم باید اسپانسرها تجدیدنظر کنند و نسبت به لیگ کشتی فرنگی لطفی داشته باشند.
بیشتر بخوانید؛
کشتی زیر 23 سال قهرمانی جهان | قرعهکشی رقابتها انجام شد / فرنگیکاران ایران حریفان خود را شناختند
رنگرز: نتایج کشتی فرنگی همیشه قابل دفاع بوده / نگاه به المپیک پاریس مورد تأکید ماست