یک‌شنبه 30 دی 1403

مشکلات بخش بردخون بررسی شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مشکلات بخش بردخون بررسی شد

بوشهر - ایرنا - شماری از مردم و مسئولان بخش بردخون در نشست هم‌اندیشی با نماینده مردم شهرستان‌های دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی مشکلات این بخش را بررسی و خواستار حل آنها شدند.

به گزارش ایرنا، بخشدار بردخون گفت: بخش بردخون دارای چشم‌انداز توسعه‌ای مناسب است و نیاز به تقویت و توسعه شبکه برق رسانی دارد. علی اخلاقی افزود: واگذاری چاه‌های کشاورزی به مردم برای افزایش ذخیره و مهار آب‌های جاری در شهر و روستاها و ایجاد سدسازی برای تقویت سفره های زیر زمینی ضروری است. وی ادامه داد: طرح گردشگری با اعتبار هفت میلیارد ریال در روستای سجادیه آغاز شده اما قسمتی از زمین‌های روستای بردخون کهنه در محدوده روستا به عنوان موات تغییر کاربری شده‌است. بخشدار بردخون بر ضرورت تأمین ماشین‌آلات جمع‌آوری پسماند برای دهیاری‌ها تاکید کرد و اظهارداشت: دهیاری هابا کمبود ماشین آلات جمع آوری زباله روبرو هستند و احداث سالن ورزشی روستای شهنیا به دلیل نبود اعتبار متوقف و راکد و این امر موجب نگرانی ورزشکاران شده است.

وی گفت: طرح ترمیم جاده ساحلی دیر بردخون از سمت بردخون وارد مناقصه شده و به زودی کار بهینه‌سازی آن آغاز می شود. اخلاقی افزود: راه‌اندازی راهدارخانه و سرپرست اداره نمایندگی شیلات بردخون ضروری است. شهردار بردخون گفت: شهر بردخون از ظرفیت‌های زیادی برخوردار است و برای توسعه و رشد آن نیاز به حمایت مسئولان و سرمایه گذاری دارد. عبدالخالق قایدی با اشاره به ظرفیت‌های منطقه، بیان کرد: انتفاع از صنایع پتروشیمی، تجارت، پرورش آبزیان و صید، کشاورزی صنعتی و سنتی و گردشگری از مهم‌ترین فرصت‌های بردخون است که باید از آن بهره ببریم. شهردار بردخون گفت: این شهرداری در بیشتر شاخص‌های اصلی استانی در شهرستان دیر برتر است طوریکه 90 درصد کوچه‌ها و معابر شهر بردخون آسفالت شده اما این بخش هنوز میراث‌دار مشکلات سال‌های گذشته است. وی افزود: بخشی از مطالبات و بدهی‌های شهرداری تاکنون تسویه نشده و پنج شکایت خصوصی منجر به صدور حکم قضایی بابت بدهی شهرداری صادر شده‌است.

دهیار روستای کناری بخش بردخون گفت: ضعف آنتن‌دهی تلفن همراه، کمبود زمین های مسکونی، خطر جاده اصلی روستا، سکوی چمن مصنوعی، ساختمان دهیاری و نبود ماشین‌آلات از جمله درخواست‌های مردم این روستا است. احمد ثابت اظهارداشت: یکهزار هکتار از اراضی مردم به تملک منابع طبیعی درآمده و اگر مسئولان در اسرع وقت اقدامی نکنند، در آینده نه چندان دور این روستا خالی از سکنه می‌شود. رئیس شورای اسلامی بخش بردخون نیز گفت: منابع طبیعی سد راه توسعه بخش بردخون شده و حتی زمین‌های داخل روستا را تصرف کرده‌است. حسین درویشی صفت افزود: انتقال برق از ایستگاه شهنیا به سایت میگوی دشتی مناسب نیست و این مشکل باید برطرف شود.

رئیس شورای اسلامی شهر بردخون نیز گفت: بیکاری جوانان و گرانی کالای مورد نیاز مردم مشکل آفرین شده و به مردم فشار آورده است. احمد عابدزاده افزود: برای عمران و آبادانی شهر نیاز به اعتباراتی از محل نفت و گاز داریم تا همگام با شهرهای دیگر به توسعه متوازن برسیم. وی اضافه کرد: کمبودهای بخش کشاورزی، کیفیت و کمیت آب، فرسودگی شبکه آب‌رسانی و قطعی آب از مشکلات شهر است و انتظار داریم با احداث سد میزان آب منطقه بیشتر شود و لایروبی سدهای موجود نیز صورت گیرد. عابدزاده گفت: توجه به مشکلات ایستگاه برق شهنیا و فرسودگی ساختمان مرکز بهداشتی بردخون و جذب مامای متخصص بومی در بخش مامایی لازم است. سخنگوی شورای اسلامی شهر بردخون گفت: بخش زیادی از مشکلات این منطقه به دلیل نداشتن سند توسعه همه‌جانبه است سیدمحمد حسینی‌زاده افزود: جاده ساحلی دیر بردخون که به جاده مرگ معروف شده نیاز به توجه جدی مجلس و دولت دارد و این خواسته و مطالبه جدی مردم عملی شود. وی گفت: با وجود علاقه مندان زیادی در حوزه فرهنگ و هنر، مجتمع فرهنگی هنری بردخون متولی ندارد و نمایندگی شیلات این بخش بدون سرپرست اداره می‌شود. مجید دریایی افزود: جاده دسترسی به دریا و صیدگاه در منطقه خورخان وضعیت مناسبی ندارد و در حال تخریب است. نماینده شهرستان‌های دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: خلیج فارس منبع بزرگی برای شیرین سازی تامین آب آشامیدنی مردم است که برای این کار برنامه داریم. حجت الاسلام موسی احمدی افزود: شناسنامه‌ای برای هر شهر و بخش حوزه انتخابیه ایجاد شده و مسائل و مشکلات بر اساس آن، ارزیابی و پیگیری می‌شود. وی گفت: ارتباط با مسئولان کشوری و استانی، تعریف پروژه برای کل حوزه انتخابیه، ارتباط با مسئولان شهرستانی، رایزنی و مشورت با مدیران حوزه انتخابیه گوشه‌ای از برنامه‌ها است. نماینده شهرستان‌های جنوبی استان بوشهردر مجلس شورای اسلامی گفت: در زمینه اشتغال نشست‌ها و پیگیری‌های زیادی داشته‌ایم و نگاه به بخش بردخون نیز مثبت است و آنچه در توان داریم، هزینه می‌کنیم.

وی گفت: اسکله خورخان بردخون یکی از خواسته‌های مهم و دیرینه مردم این بخش که همواره به دنبال اجرای آن بوده‌اند و با تلاش مسئولان در مسیر عملی قرار گرفته است و اکنون درحال بتن‌ریزی است و امیدواریم بر اساس گفته پیمانکار تا پایان امسال فاز اول آن به بهره‌برداری برسد.

وی اضافه کرد: این پروژه مدتی به دلیل نبود اعتبار متوقف بود اما اکنون 65 میلیارد ریال اعتبار برای آن ابلاغ شده و پیمانکار باز فعالیت خود را آغاز کرده‌است و امید داریم با همین جدیت پروژه تکمیل شود.

نماینده شهرستان‌های دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی گفت: 30 میلیارد ریال برای توسعه روستایی از اعتبارات وزارت نفت خارج از اعتبارات معمول اختصاص یافته است. وی بیان کرد: ارتباط مستمر و مؤثر با استاندار، معاونان، مدیران کل استان و فرمانداران، انعکاس مشکلات و کمبودها، فعال کردن پروژه‌های تعطیل شده از جمله اسکله خورخان نمونه‌ای از پیگیری‌ها در این مدت است. احمدی بیان کرد: در زمینه تأمین آب آشامیدنی مردم، نشست‌های مؤثری داشته‌ایم و نتایج آن بزودی در دسترس مردم قرار می‌گیرد.

امام جمعه بردخون گفت: بیش از 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی سپری شده و همه شهرها و روستاهای ساحلی استان بوشهر دارای اسکله است و تنها بردخون که سابقه‌ای درخشان و قدمتی طولانی دارد از این امکان بی‌بهره است.

حجت الاسلام سیدحسین رکنی‌حسینی افزود: به دلیل نبود موج شکن صیادی و سختی‌های دریا بسیاری از صیادان خانه‌نشین شده‌اند.

وی اضافه کرد: مسئولان به درد و رنج صیادان توجه و هر آنچه می‌توانند برای حل مشکلات جامعه صیادی بردخون تلاش کنند.

بردخون از توابع شهرستان دیر با فعالیت تعداد 195 قایق و بیش از 600 صیاد در 150 کیلومتری جنوب استان بوشهر قراردارد.

*س_برچسب‌ها_س*