مشکل بزرگ شرکتهای مس در آسیا؛ / این باشگاه ایرانی هم مجوز ایرانی نگرفت!
مالکیت مشترک شرکت صنایع ملی مس ایران بر مس رفسنجان و مس کرمان برای شاگردان محمد ربیعی دردسرساز شده است.
به گزارش "ورزشسه"، با وجود اینکه فصل جاری رقابتهای لیگ برتر بسیار تماشایی دنبال شد و به پایان رسید و در جام حذفی هم دو تیم استقلال و پرسپولیس بار دیگر در فینال با یکدیگر روبرو شدهاند، این روزها بحث دریافت مجوز حرفهای داغترین و البته پرحاشیهترین بحث فوتبال ایران به شمار میرود. اگرچه مسئولان استقلال و ورزش ایران حذف این تیم از آسیا را تکذیب میکنند، اما عدم پرداخت به موقع بدهی استراماچونی سبب شد، تا برای دومین سال پیاپی استقلالیها از حضور در تورنمنت معتبر لیگ قهرمانان آسیا جا بمانند و اتفاقی که سال گذشته به دلیل مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس رخ داده بود، اینبار با سپردن استقلال به وزارت اقتصاد و دارایی و پرسپولیس به وزارت ورزش، به دلیل بدهی تکرار شد. استقلال و پرسپولیس البته تنها باشگاههایی نیستند که با مشکل مالکیت مشترک روبرو هستند و در این بین دو باشگاه مس کرمان و مس رفسنجان هم با مشکل مشابهی دست به گریبان هستند و در واقع به همین دلیل مدیران باشگاه مس رفسنجان موفق به کسب مجوز حرفهای نشدهاند. حسین پورمحمدی در گفتگویی با "ورزشسه"، دلیل عدم دریافت مجوز حرفهای را اینطور توضیح میدهد:«نه ما مجوز حرفهای نگرفتیم و یکی از مشکلات اصلی مالکیت مشترک با مس کرمان بود. دو باشگاه اساسنامه و مالک مشترک داریم. این را از روز اول به ما گفته بودند، که حتی اگر تمام مدارکتان هم کامل باشد، شاید نتوانید مجوز حرفهای بگیرید. الان هم یکی از مشکلات اصلی در عدم دریافت مجوز همین بوده است. باید ببینیم در سال آینده چطور میتوان این مشکل را حل کرد.»
امسال مس سونگون هم به لیگ یک صعود کرد و سال بعد ممکن است به لیگ برتر بیاید. پورمحمدی سپس در واکنش به این سوال که آیا راهکاری عملی برای پایان دادن به این معضل درنظر گرفته شده است یا خیر، اینطور توضیح داد:«راهکار دارد. راهکارش این است که هر باشگاه زیر مجموعه مجتمع خودش باشد. یعنی مثلا باشگاه مس رفسنجان زیرمجموعه مجتمع مس سرچشمه باشد؛ یا سونگون زیر مجموعه مجتمع مس سونگون باشد. مثل مالکیت تیمهای فولادی. سپاهان، فولاد اهواز و گلگهر که شرکتهای تولید فولاد هستند، اما همه زیر نظر مجتمع خودشان کار میکنند و باشگاه ها ربطی به شرکت ملی فولاد ندارند. اما ما همه زیر نظر شرکت ملی صنایع مس ایران هستیم.»
مدیرعامل مس در ادامه در واکنش به این سوال که آیا قولی برای تغییر مالکیت با توجه به شرایط مس و احتمال حضورش در آسیا داده شده یا خیر، گفت:«این موضوع را باید مدیران عامل باشگاههای زیر مجموعه صنایع مس دست به دست هم بدهند و با حمایت شرکت ملی اینکار را انجام بدهیم. در غیر اینصورت حتی اگر مدارکمان کامل باشد هم نمیتوانیم سال آینده مجوز بگیریم. این را باید از همین حالا دنبالش برویم، تا از نظر حقوقی به مشکل نخوریم.»
مس رفسنجان یکی از تیمهای منسجم لیگ برتر پس از راهیابی به بالاترین سطح فوتبال ایران بوده، که مدیران شرکت صنایع ملی مس ایران باید هر چه سریعتر فکری برای رفع مالکیت مشترک تیمهای زیر مجموعه داشته باشند، در غیر اینصورت تراژدی و اتفاقات تلخی که طی یکی دو سال گذشته برای استقلال و پرسپولیس در آسیا رخ داده، برای آنها هم تکرار خواهد شد.