مصائب ادامهدار پل سوم بشار در یاسوج / ضرورت احداث لاین دوم پل + تصاویر
لاین اول پل سوم بشار به دلیل نبود برخی از زیرساختهای مهم به یکی از پر تصادفترین محورهای شهر یاسوج شده است که به گفته مسئولان یک مسیر رفت و برگشت این حجم از تردد را نمیپذیرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد که نام پایتخت طبیعت ایران را یدک میکشد، این روزها با مشکلات زیادی روبهرو بوده و هر روز بر تراکم جمعیت آن افزوده میشود و طبق آمار یکی از چهار شهر اول کشور در بحث مهاجرت پذیری به شمار میرود.
امروز باید نام پایتخت طبیعت ایران بر شهر یاسوج را مدیون طبیعتی دانست که کمکم با بَخل بسیاری از دلالان با تبر بیرحم در حال نابودی است و هر روز شاهد سر برآوردن باغ و ویلاها در دل طبیعت آن هستیم.
بر اساس برآوردها زیرساختهای فعلی در شهر یاسوج به عنوان مرکز استان چهارفصل با حجم عجیب حاشیهنشینی در چهار طرف این شهر بیشک در دراز مدت جوابگو نبوده و اگر چارهای اندیشیده نشود باید شاهد بحرانهای زیادی در دل این شهر باشیم.
حال با این گونه تفاسیر باید دانست، به درازا کشیدن برخی پروژههای عمرانی که حجم آنچنانی نسبت به سایر پروژههای مشابه در دیگر استانها ندارد، شهر یاسوج و شاید به تعبیر بهتر این استان را به نمادی در روند کُند اجرای پروژهها تبدیل کرده است.
پروژه های که امروز به گفته برخی از کارشناسان به پروژه های مستهلک شده لقب گرفته اند و حتی افتتاح آن در آینده عمر کوتاهی را برای آنها به بار خواهد آورد.
پل سوم بشار یاسوج بعد از گذشت 21 سال هنوز رفع عیب نشده و به صورت کامل مورد افتتاح و بهره برداری قرار نگرفته است.
27 خردادماه 97 قریب چهار سال پیش فاز اول پل سوم بشار بعد از 17 سال از آغاز عملیات اجرایی آن مورد بهره برداری قرار گرفت ولی در کمتر از پنج ماه با مشکلاتی از جمله ریزش بخشی از پل روبهرو شد و هر از گاهی زخمهای تاول زدهای از این پروژه نمایان میشود.
عملیات اجرایی پل سوم بشار یاسوج به طول130 متر و با دو باند رفت و برگشت با عرض 11 متر با هدف کاهش بار ترافیکی در ورودی شهر یاسوج در سال 82 آغاز و فاز نخست آن در خردادماه 97 افتتاح شد، افتتاحی که همچنان ناقص بر جای مانده است.
پُل سوم بشار یاسوج از پُلهای پُر تردد این شهر بوده که مشکل بار ترافیکی بالایی را تاکنون حل کرده ولی اینکه این پل هنوز تکمیل نشده و فاز دوم برای استاندارد سازی به پایان نرسیده نگرانیهایی را ایجاد کرده زیرا هر لحظه امکان وقوع یک بحران دور از انتظار نیست.
بنا به گفته برخی مسئولان استانی پل سوم بشار از سمت روستای علی آباد بسمت شهر یاسوج ایرادات فنی دارد و پیمانکار در حال رفع این مشکلات بوده ولی بعد از این همه انتظار هنوز خبر از پایان سوت عملیات اجرایی این پیر پروژه کهگیلویه و بویراحمد نیست.
پل سوم بشار هنوز به مرحله نهایی نرسیده و نبود روشنایی کافی، وجود دست اندازهای متعدد در آن باعث شده که این پروژه مهم امروز دچار نقصان هایی باشند که می طلبد مسئولین مربوطه در این زمینه گام های موثری بردارند.
بیش از چهار دهه از احداث پل های اول و دوم بشار می گذرد و این پل ها بر اساس نظر کارشناسان عمرشان به پایان رسیده و احداث پل های جدید برای اتصال یاسوج به دیگر مناطق بسیار حیاتی و مهم است.
پروژه لاین دوم بشار یکی از پروژه های مهم در کمربندی یاسوج به سمت اکبر آباد و علی آباد بوده که هنوز بعد از قریب چهار سال از افتتاح لاین اول پل سوم بشار، لاین دوم این پروژه همچنان در بلاتکلیفی بوده و خبری از احداث و به تکمیل رساندن آن به گوش نمیرسد.
هرچند یک لاین این پل افتتاح شده، اما همچنان به دلیل نبود برخی از زیرساختهای مهم به یکی از پر تصادف ترین محورهای درون شهری از آن یاد می شود و به گفته مسئولان یک مسیر رفت و برگشت این حجم از تردد را نمیپذیرد.
کمبود علائم راهنمایی و رانندگی، یک لاین بودن این پل برای مسیر رفت و برگشت خودروها، نبود خط کشی مناسب، وجود سرعت گیر های غیراستاندار و نبود روشنایی بر روی این پل مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرده است.
به گفته برخی از مسئولان و کارشناسان، آنها برای افتتاح این پل موافق نبوده اند و فقط بر اثر فشارهای مسئولان شهرستانی و استانی در گذشته این پل را افتتاح کرده اند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در بازدیدی از پل سوم بشار گفته بود که این پروژه غیر فعال بود که با پیگیریهای انجام شده و چندین نشست با راه و شهرسازی و پیمانکار مقداری اعتبار برای آن تامین شده است و در حال حاضر در حال اجراست؟
گفتنی است رودخانه بشار از میان شهر یاسوج میگذرد و این شهر 170 هزار نفری را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کرده است که بیش از 45 سال پیش دو پل برای اتصال کردن سر رود شمالی و سر رود جنوبی این شهر بر روی آن ساخته شد که در طی دهههای گذشته دیگر جوابگوی بار ترافیکی آن نبوده و پایههای آن در حال تخریب شدن هستند.
انتهای پیام /