مصائب عجیب باشگاه سوارکاری فردوسی مشهد؛ از عدم همکاری اخذ ضمانتنامه تا صدور حکم تخلیه
بخش مدیریت و بهرهبرداری باشگاه سوارکاری فردوسی مشهد که یکی از چندین اماکن زیر نظر شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور است مدتهاست مشکل دارد.
مصائب و مشکلات باشگاه سوارکاری فردوسی مشهد تمامی ندارد، باشگاهی که زیر مجموعه شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور است و بهره بردار حقیقی و حقوقی آن از فرد گرفته شده تا شرکت با تصمیم گیریهای عجیب و منحصر به فرد مسئولان شرکت توسعه دست و پنجه نرم میکنند و دود این کشمکشها به چشم ورزش قهرمانی و همگانی و توسعه اسب سواری در این منطقه از کشور برود.
محمدرضا وجدانی بهره بردار سابق باشگاه سوارکاری فردوسی مشهد در خصوص مشکلات موجود در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: همانطور که میدانید این باشگاه جزو املاک شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور است. در نیمه دوم سال 96 بنده به عنوان تنها شرکت کننده در مزایده این باشگاه برنده شدم. این مزایده به طور سالانه تکرار شد و هر سال به عنوان تنها شرکت کننده در مزایده حضور داشتم.
وی افزود: این مجموعه در حال افول بود، چاه آب خشک شده بود، تعداد اسبها تنها 15-16 اسب بود و در این مدت اقدامات زیادی برای حل مشکلات و بهبود شرایط انجام شد. در مرداد ماه سال 1400 شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور طرح BOLT را اجرا کرد و، چون دیگر فرد نمیتوانست در مزایده شرکت کند شرکتی که من سهامدارش بودم (شرکت فرآوردههای نسوز آذرخش) طی دو مرحله با رعایت تمام موارد قانونی به عنوان تنها شرکت کننده برنده مزایده به مدت 17 سال شد.
وجدانی ادامه داد: بخشی از پرداختها که مربوط به هزینه کارشناسان، طرح و.. انجام شد و تنها ارائه ضمانت نامه باقی ماند. روال کار به این صورت است که وقتی از بانک ضمانت نامه میخواهید باید طرف مقابل به بانک اعلام درخواست بدهد و طبق درخواست بر مبنای اعتباری که طرف مقابل دارد ضمانت نامه اخذ و ارائه میشود. در این پروسه ذی نفع مشخص است و ضمانت نامه عندالمطالبه است. یعنی ذی نفع هر زمان بخواهد میتواند مبلغ را برداشت کند. متاسفانه همکاری صورت نگرفت و این کار انجام نشد. ماجرا به زمان انتقال و تحویل دولت قبل به دولت جدید و اوج کرونا باز میگردد. به هر حال این کار انجام نشد تا نیروهای جدید شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور آقایان عاصم یوسفی و خدایی به عنوان معاون حضور داشتند.
وی افزود: در آن زمان من نماینده شرکت بهره بردار بودم. آقای خدایی گفت که از عدد 13 خوشم میآید و چهار سال از تعداد سالهای مزایده کم کنیم و 13 سال شود، پذیرفتیم و بر مبنای 13 سال دوباره ابلاغیه دادن و ماهم درخواست دادیم تا شرکت را به بانک تجارت شعبه بلوار امامت مشهد معرفی کنید تا ضمانت نامه را اخذ کنیم. متاسفانه این امر صورت نگرفت و در خرداد 1401 لغو برنده مزایده را زدند که این موضوع هم غیر قانونی است چرا که شاید ابلاغ رو خود برگزار کننده بتواند بزند، ولی لغو مزایده باید از جانب دادگستری باشد.
بهره بردار سابق باشگاه سوارکاری فردوسی مشهد تصریح کرد: در سال 1401 واحد حقوقی شرکت تجهیز از شخص حقیقی من مبنی بر اینکه باید تخلیه کنم شکایت کرد. در این مورد یکبار دادگاه مشهد عدم صلاحیت زد و یکبار تهران و در شهریور ماه به نام محمدرضا وجدانی برای باشگاه حکم تخلیه گرفتند. این در حالی بود که این مجموعه دیگر مجموعه سال 96 نبود. مجموعه چاه جدید دارد، به جای 16 اسب 96 اسب دارد و یکسری امکانات که در طرح BOLT بود انجام شده بود.
وی افزود: دوستان فراموش کرده بودند که دیگر محمدرضا وجدانی آنجا فعال نیست و فعال، شرکت فراوردههای نسوز آدرخش است. بدون اینکه جلسه دادگاهی تشکیل شود حکم تخلیه گرفتند و مامور هم آن را اجرا کرد.
او میگوید: در حال حاضر نیز با فشاری که میآورند اجازه خروج اموال شرکت را نمیدهند. دلیل این موضوع را نمیدانیم، در صورتی که شرکت کلی آنجا هزینه کرده و حتی اگر حکم ابطال مزایده صادر شود هزینههایی که شرکت کرده است بیشتر از اجازه دو سال است.
وجدانی با گلایه از اقدامات صورت گرفته گفت: سوالی که در این بین پیش میآید این است که آیا اینطور رفتارها با فرد و افرادی که قصدشان کمک به توسعه و رشد ورزش است جایز است؟ بنده و پس از من شرکت فراوردههای نسوز آذرخش بعنوان تنها اعضای شرکت کننده در مزایدهای که هیچ کس تمایل به حضور در آن نداشت رفتارهایی را از دوستان دیده ایم که مصداق بارز بی انصافی است. آیا وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی ورزش کشور از این اقدامات خبر دارد و تیم جدید مدیریتی شرکت توسعه اژ برخوردهای قهریهای که دوستان با ما داشته و دارند اطلاع دارد؟ امیدوارم تغییری در رویه ناپسند و دور از معرفت و مروت ورزشی آقایان رخ دهد و شاهد چنین اتفاقات تلخ و شکنندهای در آینده نباشیم.
باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی سایر حوزه ها