مطالعات ژئوفیزیک هوایی نخستین بار در سربیشه انجام شد
![مطالعات ژئوفیزیک هوایی نخستین بار در سربیشه انجام شد](https://img9.irna.ir/d/r2/2020/07/05/4/157202310.jpg)
بیرجند - ایرنا - مدیر صنعت، معدن و تجارت سربیشه گفت: در یک اقدام بیسابقه مطالعات ژئوفیزیک هوایی در دولت تدبیر و امید به وسعت سه هزار کیلومتر مربع در این شهرستان مرزی انجام شد.
مهدی ملایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مراحل پردازش دادههای جمع آوری شده، در حال انجام است که نتایج آن فرصتهای خوبی را در زمینه اکتشاف و بهرهبرداری معدنی در این شهرستان ایجاد میکند.
وی عنوان کرد: سه ماه نخست امسال پنج فقره پروانه اکتشاف معدنی به مساحت 22 کیلومتر مربع در شهرستان سربیشه صادر شده است.
وی گفت: تاکنون 68 فقره پروانه بهرهبرداری معدنی با سرمایهگذاری 458 میلیارد تومان و ذخیره قطعی 26 میلیون و 746 هزار تن، همچنین 39 پروانه اکتشاف به وسعت 325 کیلومتر مربع و با هزینه اکتشاف 173 میلیارد تومان در این شهرستان صادر شده است.
مدیر صنعت، معدن و تجارت شهرستان سربیشه افزود: سه ماه نخست امسال 6 فقره جواز تاسیس نیز با سرمایهگذاری 93 میلیارد تومان و پیشبینی اشتغال 89 نفر صادر شد.
وی با بیان اینکه تاکنون 27 فقره پروانه بهرهبرداری صنعتی با سرمایهگذاری 314 میلیارد تومان و اشتغال 463 نفر صادر شده است گفت: در این مدت 52 فقره جواز تاسیس با پیشبینی اشتغال یک هزار و 68 نفر صادر شد که از این تعداد 20 فقره در سال گذشته بود.
ملایی اظهار داشت: اکنون 9 شهرک و 2 ناحیه صنعتی در شهرستان سربیشه با زیرساختهای نسبی برای استقرار واحدهای صنعتی وجود دارد که امسال تکمیل زیرساختهای حوزه انرژی از جمله اتصال به شبکه گاز در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه شرایط خاص زمین شناسی سربیشه منجر به پیدایش 16 ماده معدنی و ذخیره قطعی بیش از 41 میلیون تن معدن شده است گفت: سنگهای تزیینی از جمله گرانیت، مرمر و مرمریت، پازالت، منیزیت، کرومیت، مس و خاکهای صنعتی از جمله بنتونیت از جمله مواد معدنی شهرستان است.
مدیر صنعت، معدن و تجارت سربیشه اضافه کرد: امسال 113 تن انواع کالاهای اساسی تنظیم بازار شامل میوه، قند، شکر، برنج، روغن و گوشت قرمز در این شهرستان توزیع شده است.
وی از راهاندازی سامانه تلفنی شبانهروزی 124 ستاد خبری و ارتباط مردمی در سال جاری خبر داد و گفت: از ابتدای امسال یک هزار و 22 مورد نظارت و بازررسی و 106 مورد گشت مشترک از واحدهای صنفی شهرستان انجام شد.
وی گفت: در این بازرسیها، 9 نفر پرونده تخلف به ارزش 87 میلیون تومان تشکیل و به تعزیرات حکومتی ارسال شد.
ملایی عنوان کرد: در حوزه فرش دستباف نیز سابقه دیرین منطقه و ثبت جهانی برند فرش دستباف مود و وجود سه هزار بافنده باعث شده که سالانه 95 هزار و 500 متر فرش دستباف در شهرستان سربیشه تولید شود.
سازمانهای دولتی از جمله سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در دولت تدبیر و امید نسبت به سرمایهگذاری در حوزه اکتشاف مواد معدنی استان خراسان جنوبی اقدام کردند.
خراسان جنوبی به جهت خصوصیت زمینشناسی یکی از مهمترین اولویتهای اکتشافی در کشور است و اکنون در 11 پهنه اکتشافی استان کار میشود که چهار مورد توسط ایمیدرو، 6 پهنه توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و یک مورد توسط کنسرسیوم پایا در حال کار است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بتازگی گفت: در حوزه اکتشاف با اعتبار 90 میلیارد تومان، پهنهای به وسعت 50 هزار کیلومترمربع زیر پوشش مطالعات ژئوفیزیک هوایی قرار گرفت که منجر به شناسایی 177 محدوده امیدبخش در این استان شد.
داود شهرکی افزود: بخشی از این مناطق توسط ایمیدرو، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و سازمان زمینشناسی تکمیل اکتشاف خواهد شد و بخشی نیز از طریق واگذاری به بخش خصوصی مورد اکتشاف و بهرهبرداری قرار میگیرد.
*س_برچسبها_س*