معاون گمرک: بیش از 2 میلیون تن از اقلام اساسی در بندر امام خمینی (ره) دپو شده است
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از گمرک ایران، مهرداد جمال ارونقی گفت: درحال حاضر موجودی کالاهای اساسی در بنادر کشور به بیش از 3 میلیون تن برآورد میگردد که بیش از 2 میلیون تن از این اقلام اساسی در بندر امام خمینی (ره) دپو شده است. وی افزود: میزان موجودی کالاهای غیرکانتینری غیراساسی در بنادر کشور به بیش از 3/5 میلیون تن میرسد که نزدیک به 2 میلیون تن از این کالاها در بندر...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از گمرک ایران، مهرداد جمال ارونقی گفت: درحال حاضر موجودی کالاهای اساسی در بنادر کشور به بیش از 3 میلیون تن برآورد میگردد که بیش از 2 میلیون تن از این اقلام اساسی در بندر امام خمینی (ره) دپو شده است.
وی افزود: میزان موجودی کالاهای غیرکانتینری غیراساسی در بنادر کشور به بیش از 3/5 میلیون تن میرسد که نزدیک به 2 میلیون تن از این کالاها در بندر شهیدرجایی بندرعباس موجود میباشند. شایان ذکر است موجودی کالاهای وارداتی کانتینری در بنادر کشور به بیش از 25000 دستگاه کانتینر برآورد میگردد که شامل اقلام اساسی و غیراساسی است.
اهم تصمیمات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران افزود: در خصوص ترخیص کالاهای دپو شده در بنادر و گمرکات کشور، تصمیمات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت حول دو محور ترخیص «کالاهای اساسی وارداتی» و «مواد اولیه و اجزا و قطعات وارداتی» که دارای ثبت سفارش و قبض انبار تا تاریخ 20 تیرماه سالجاری باشند میباشد که در این راستا، مقرر شد بدوا سازمان بنادر و دریانوردی، لیست اقلام اظهارنشده موجود در بنادر و گمرک ایران، لیست کالاهای اظهارشده به گمرک را به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه و نهایتا فهرست کالاهای اساسی (مشمول گروه یکم) و اساسی و غیراساسی (مشمول گروه دوم) که به تشخیص وزارت صمت در اولویت ترخیص میباشند به بانک مرکزی، جهت قرارگیری در صف تخصیص و تأمین ارز اعلام گردد.
نتیجه فراخوان گمرک و رسیدگی به مشکلات ترخیص کالاها
ارونقی ادامه داد: با عنایت به لزوم رسیدگی به مشکلات ترخیص کالاها، تدابیری اتخاذ گردید تا ضمن استقرار نمایندگان تام الاختیار وزارت صمت، بانک مرکزی و گمرک ایران در میز خدمت گمرک ایران، صاحبان کالا و فعالان اقتصادی توانستند با مراجعه به این میز خدمت و طرح مشکلات مبتلابه در زمینه اقلام وارداتی خود در جریان آخرین روند پروندههای خود قرار گیرند.
معاون گمرک ایران خاطرنشان کرد: علاوه بر ارسال فهرست کلیه اظهارنامههای در جریان گمرکات، 725 فقره درخواست ثبت شده نیز جهت بررسی موضوع و تشخیص اولویتهای مربوطه و هماهنگی لازم با بانک مرکزی به دو مرجع اشاره شده ارسال گردید.
اقدامات بانک مرکزی درخصوص کالاهای دپو شده
ارونقی در بخش دیگری از اظهارات خود بیان داشت: طبق بررسیهای بعمل آمده و آمار اخذ شده از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، از تاریخ 24 تیرماه تا 7 مردادماه سالجاری، با توجه به لیستهای ارسالی از سوی گمرک ایران و وزارت صمت، ثبت سفارشهای قرار گرفته در صف تخصیص بانک معادل 4/6 میلیارد یورو بوده که ثبت سفارشهای مربوط به 2/5 میلیارد یورو از این صف، در صف تأمین ارز یا تأیید منشأ ارز قرار گرفته اند که صاحبان کالاهای مربوطه، با اخذ و ارائه اعلامیه تأمین ارز میتوانند نسبت به ترخیص کل کالاهای خود اقدام نمایند.
همچنین در فاصله زمانی 8 لغایت 17 مردادماه سالجاری نیز ثبت سفارش کالاهای وارداتی به میزان 1/5 میلیارد یورو، در صف تخصیص ارز نیمایی قرار گرفته است.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران اعلام کرد: عملیات صدور اعلامیه تأمین ارز کلیه محمولههای برنج دپو شده در بنادر و گمرکات کشور که درخواست قرارگیری در صف تخصیص ارز آنها مربوط به سال گذشته میباشد آغاز شده و بانک مرکزی با توجه به اولویتهای وزارت صمت، در حال تخصیص و تأمین و یا تأیید منشأ ارز کالاهای اساسی، همچنین مواد اولیه و اجزا و قطعات خط تولید میباشد و با اقدامات صورت پذیرفته پیش بینی میشود روند ترخیص کالاهای دپو شده در بنادر و گمرکات، ظرف روزهای آتی سرعت میگیرد.