معدوم شدن 150هزار کامیون سیبزمینی و پیاز
یک کارشناس حوزه امنیت غذایی گفت: سالانه 5 میلیون تن سیبزمینی و 300 هزار تن پیاز در کشور تولید میشود که 150 هزار کامیون از آنها معدوم میشود.
به گزارش مشرق، چهارمین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» برگزار شد. در این نشست پیرامون راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» و اهداف و آثار این راهبرد پرداخته شد و کارشناسان و مسئولان درباره موانع و الزامات تبدیل شدن ایران به هاب غذایی در دو شاخه ترانزیت و فرآوری گفتگو کردند و نیازمندیهای هر دستگاه برای تحقق راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» مطرح شد.
سیدرضا رفیعی، یک کارشناس حوزه صنایع غذایی در این نشست ظرفیت ایران در تولید محصولات کشاورزی را بالا دانست و گفت: راهبرد تحقق این موضوع برای ارتقای هژمونی ایران مؤثر است.
وی افزود: از نگاه داخلی تقویت تولید، افزایش درآمدهای ارزی و از نگاه بینالمللی افزایش همبستگی میان کشورها و ایجاد منافع مشترک، این موضوع قابلیت توجه و تمرکز دارد.
رفیعی حلقه واسط بین دولت و بخش خصوصی را اندیشکدهها دانست و اضافه کرد: بین دو طرف بخش خصوصی و دولتی همواره رفت و آمد بوده است ولی اندیشکده ها برای رسیدن به طرح مشخص و با پشتوانه میتوانند نقشآفرین باشند.
وی با اشاره به اینکه 5 میلیون تن سیب زمینی در سال تولید ولی 30 درصد سالانه ضایعات میشود، اظهار کرد: این میزان در پیاز 300 هزار تن است. در مجموع 150 هزار کامیون در سال سیب زمینی و پیاز معدوم میشود.
وی تصریح کرد: پرتودهی یکی از راههای جلوگیری از این مسئله است. مجموعه بزرگی در زمینه پرتودهی ایجاد شده است. یکی از نگرانیهای زیرساختی حل شده است. برای مثال نگرانی خراب شدن کالا بر اثر طولانی شدن کار در گمرکات کشور در کالاهای پرتودهی شده رفع گردیده است.
منبع: مهر