پنج‌شنبه 8 آذر 1403

معضل دفن غیر اصولی زباله‌ها در دهدشت و وعده‌های توخالی مسئولان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
معضل دفن غیر اصولی زباله‌ها در دهدشت و وعده‌های توخالی مسئولان

اگر این طلای کثیف به درستی تفکیک و در شهرستان کارخانه بازیافت زباله ایجاد شود نه تنها ضرری برای محیط زیست ندارد بلکه در مرحله بازیافت، حجم زیادی از آنها دوباره وارد چرخه شده و این امر به کاهش حجم زباله ها کمک بسیار زیادی نیز می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس؛ یکی از مشکلات زیست محیطی که با گسترش شهر نشینی پیش از پیش چهره در جامعه نمایان می شود، عدم مدیریت صحیح پسماندها و دفن غیر بهداشتی و زیان آور و نیز امحاء این طلای کثیف است.

گاهی در هنگام عبور از جاده دهدشت طولیان، دود غلیظی در این قسمت از شهر دیده می شود که با نزدیک شدن به آن، حجم انبوهی از زباله ها و پسماندنیز جلب توجه می کند، اما متاسفانه به جای تفکیک زباله، گویا زباله سوزی برای پسماندها نسخه پیچی شده است.

اگر این طلای کثیف به درستی تفکیک و در شهرستان کارخانه بازیافت زباله ایجاد شود نه تنها ضرری برای محیط زیست ندارد بلکه در مرحله بازیافت، حجم زیادی از آنها دوباره وارد چرخه شده و این امر به کاهش حجم زباله ها کمک بسیار زیادی نیز می کند.

اگرچه سوزاندن زباله ها موضوع جدیدی نیست بلکه سالیان سال است این اتفاق در دهدشت صورت می‌پذیرد و ضرورت دارد تا برای جلوگیری از زباله سوزی و آتش زدن ضایعات، تفکیک زباله در اولویت مسئولان و متولیان شهری قرار گیرد.

با این تفاسیر نیز امام جمعه دهدشت به کرار در خطبه‌های نماز جمعه این شهر متولیان امر را مورد خطاب قرار داده و با اشاره به اینکه سایت زباله دهدشت سلامت مردم و روستاهای اطراف را تهدید می‌کند، و چه کسی باید این مشکل را حل کند؟، گفت: مدیران مربوطه بنشینند و یک مکانی را برای امحای زباله‌ها و تفکیک اصولی آن مشخص کنند.

حجت‌الاسلام علی وحدانی فر، آسیب‌های دود حاصله از آتش زدن زباله ها را جبران‌ناپذیر دانست و افزود: تنفس مردم دچار مشکل شده است خیلی‌ها شعار می‌دهند ما سایت را ساماندهی می‌کنیم، شعاردهندگان این گوی و این میدان!.

شهردار دهدشت نیز در گفتگو با خبرنگار صبح زاگرس با اشاره به اینکه روزانه بیش از 90 تن زباله در کهگیلویه تولید می شود، گفت: تولید روزانه زباله شهر 70 تن بوده و 20 تن زباله نیر از روستاهای اطراف روزانه وارد سایت دهدشت می شود.

نکویی با اشاره به اینکه میزان زباله تولیدی دهدشت نسبت به جمعیت این شهر بالاست، افزود: دفن سنتی زباله ضمن ایجاد مشکلاتی برای محیط زیست، سلامت مردم منطقه را به خطر انداخته است.

سرپرست فرمانداری کهگیلویه هم در این خصوص به صبح زاگرس گفت: احداث کارخانه بازیافت یکی از راهکارهای مهم در رفع معضل زباله و پسماندهاست که عزم جدی را می طلبد تا سرمایه گذاران بخش خصوصی در این امر مهم مشارکت داشته باشند.

عبدالعزیز موسوی افزود: سرمایه گذاری در احداث کارخانه پسماند موجب تجمیع سرمایه شده و از سویی دیگر خدمت بزرگی برای رفع آلودگی محیط زیست این شهرستان نیز است.

جمع آوری زباله ها و دفع آن ها یکی از مهم ترین وظایفی است که از قدیم تا کنون برعهده شهرداری بوده و میزان مکانیزه شدن سیستم جمع آوری زباله ها و دفن آن ها هم در ارزیابی میزان پیشرفت شهری و هم در بهداشت عمومی تاثیر مستقیم داشته است.

براین اساس انتظار می رود مدیریت شهری دهدشت موضوع پسماند را در اندازه و قامت یک شهرستان ببینند و به فکر راه حل های بزرگ و دائمی برای حل این معضل بزرگ باشد؛ موضوعی که باتوجه به ارزش ریالی زباله های سطح شهر که از آنها به عنوان طلای کثیف یاد می شود، می توان با ساماندهی مناسب موضوع، هم زمینه جمع آوری مناسب را از درب منازل فراهم آورد و هم شاهد رویه کارشناسی در بازیافت همه آنها به شکل اصولی هم در بخش زباله های خشک و هم تر باشیم.

انتهای پیام /

معضل دفن غیر اصولی زباله‌ها در دهدشت و وعده‌های توخالی مسئولان 2
معضل دفن غیر اصولی زباله‌ها در دهدشت و وعده‌های توخالی مسئولان 3
معضل دفن غیر اصولی زباله‌ها در دهدشت و وعده‌های توخالی مسئولان 4