ملانظری: وزیر علوم جدید نگاهی نو به آموزش عالی داشته باشد / لزوم ارتقای اعتبار بینالمللی دانشگاهها
مهناز ملانظری، رییس دانشگاه الزهرا (س) در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره ویژگیهای وزیر و وزارت علوم جدید بیان کرد: بحث انتخاب وزیر علوم جدید یکی از دغدغههایی است که شاید این روزها تمام اعضای هیئت علمی دانشگاهها درباره آن صحبت میکنند، همه به دنبال آن هستند که یک فرد اصلح، شایسته و توانمند برای وزارت علوم انتخاب شود. ملانظری با بیان اینکه کرسی ریاست وزارت علوم را...
مهناز ملانظری، رییس دانشگاه الزهرا (س) در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره ویژگیهای وزیر و وزارت علوم جدید بیان کرد: بحث انتخاب وزیر علوم جدید یکی از دغدغههایی است که شاید این روزها تمام اعضای هیئت علمی دانشگاهها درباره آن صحبت میکنند، همه به دنبال آن هستند که یک فرد اصلح، شایسته و توانمند برای وزارت علوم انتخاب شود.
ملانظری با بیان اینکه کرسی ریاست وزارت علوم را باید کسی برعهده بگیرد که از جهت ویژگیهای علمی در جایگاه خوبی قرار داشته باشد، گفت: شاید کمتر کسی در دانشگاه با نگاه سیاسی به وزیرعلوم فکر میکند؛ باوجود آنکه زندگی همه ما در این نظام با مسائل سیاسی گره خورده است؛ اما برای یک وزیرعلوم نگاه سیاسی معنا ندارد و تعیین کننده نیست.
وی ادامه داد: وزیر علوم باید مومن، دانشمند، مدیر و مدبر باشد، در نظام علمی کشور و بین دانشگاهیان مقبولیت داشته باشد از طرف دیگر شجاعت و درایت و توجه او به مسائل روز حوزه آموزش عالی شاید جدیترین ویژگیهایی است که همه به دنبال آن هستند.
رییس دانشگاه الزهرا (س) اظهار داشت: به دنبال آن هستیم که دانشگاههای ما بعنوان مراکز علمی و بینالمللی اعتبار داشته باشند و فردی میتواند این اعتبار را برای دانشگاهها حفظ و یا ارتقا بخشد که مورد احترام تمام جریانهای سیاسی باشد و در عین حال بتواند فضای رشد و تعالی دانشگاهها را فراهم کند.
ملانظری ادامه داد: در یک کلام، وزیرعلوم علاوه بر مقبولیت علمی باید نگاه نو به حوزه آموزش عالی داشته باشد. حوزه آموزش عالی در سطح بینالمللی تفاوتهای جدی کرده است. به ویژه در دوران پساکرونا نگاهی متفاوت برای این حوزه نیاز داریم و ابزارهای جدیدی کشف شده که میتواند این حوزه را ارتقا دهد.
وی تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم برای وزیرعلوم آینده با این ویژگیها همراهان و همکاران خوبی باشیم و دانشگاهها را هر سال یک گام به جلوتر ببریم. دانشگاهها فضایی هستند که اگر انتظار میرود برای حل مسائل کشور قدمی بردارند طبیعتا به زیرساختهایی نیاز دارند لذا رویکرد وزیر علوم جدید برای فراهم کردن این زیرساختها و نگاهش به دانشگاه میتواند تعیین کننده باشد.
رییس دانشگاه الزهرا (س) بیان کرد: تردیدی نیست که دانشگاهها تعاملاتی را با جامعه برقرار کردند؛ اما اینکه راهکارهای مناسبی از سوی وزارت علوم و وزیرعلوم آینده اتخاذ شود تا ارتباطات برای حل مسائل توسط دانشگاهها و ماموریتگرایی آنها اتفاق افتد، بسیار ضروی است.
وی تصریح کرد: البته در این سالها اقدامات مثبتی انجام گرفته، نگاه و انتظار متفاوتی از دانشگاهها طرح شده است اما حرکت روبه جلو میطلبد که این تغییرات سریعتر و قدمهای بلندتری برداشته شود تا دانشگاهها را موثرتر از آنچه که هستند در آینده داشته باشیم.