چهارشنبه 7 آذر 1403

ملخ‌ها پشت دروازه‌های شهر

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
ملخ‌ها پشت دروازه‌های شهر

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، خرداد سال گذشته خبر رسید که ملخ‌ها بعد از گذر از قم، رباط کریم و پرند به پایتخت رسیدند. این ملخ‌ها برای مردم و کشاورزان مشکلاتی ایجاد کرده و خسارت‌های به مزارع وارد کردند. مسئولین وزارت جهاد کشاورزی استان تهران هم این خبر را تأئید کرده و اعلام کردند بسیاری از مزارع را سمپاشی کرده‌اند.

حضور دوباره ملخ ها بعد از یک سال

یک سال گذشت و دوباره در روزهای ابتدایی خرداد 99 خبر رسید که هزاران ملخ به شهرستان قرچک، پیشوا، ورامین، پرند و.... حمله کردند و همین امر باعث ایجاد نگرانی برای کشاورزان و مردم شد. برخی کارشناسان گفتند که این ملخ‌ها که در مناطق روستایی و مزارع هستند بیشتر بومی هستند. چند روز بعد هم خبر رسید که ملخ‌ها به پایتخت رسیدند.

ملخ ها بومی هستند و آسیبی نمی زنند

علی اصغر عطایی مدیرکل خدمات شهری شهر شهرداری تهران امروز در این باره به خبرنگار فارس گفت: این ملخ‌ها سال گذشته هم بودند و گفته می‌شود که اینها ملخ‌های محلی و بومی هستند و در برخی محله‌ها همانند پاکدشت، ورامین و مامازن هستند و بومی بوده و آسیبی نمی‌زنند و حتی قابل کنترل هستند.

هنوز حضور ملخ ها در شهر مشهود نیست / گزارشی مبنی بر هجوم نداشتیم

مدیر عامل خدمات شهری شهرداری تهران با تأکید بر این موضوع که این ملخ‌ها سال گذشته هم بودند، گفت: هنوز در مناطق بیست و دوگانه، پارک‌ها و سطح شهر حضور ملخ‌ها مشهود نیست و گزارشی مبنی بر هجوم آنها نداشته‌ایم.

روش مبارزه با ملخ ها به مناطق 22 گانه ابلاغ شد

وی با تأکید بر این موضوع که می‌توان ملخ‌ها را کنترل کرد بدون اینکه آسیبی وارد کنند، گفت: از گذشته دستورالعملی در ارتباط با ملخ‌ها داشته ایم، حال اگر ملخ‌ها بیایند یا نیایند، ما این دستورالعمل را به مناطق بیست و دوگانه ابلاغ کرده ایم و روش مبارزه در آنها دیده شده است.

آمادگی مقابله باملخ ها را داریم

مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران اضافه کرد: همه شهرداری های مناطق دستورالعمل را دارند و در جریان هستند و آمادگی لازم را برای مبارزه با ملخ‌ها داریم و اگر این ملخ‌ها در شهر گسترش پیدا کنند، منطقه به منطقه آنها را مهار و مبارزه می‌کنیم و جای نگرانی وجود ندارد.

برای مبارزه با ملخ‌ها ردیف‌های بودجه‌ای در وزارت جهاد کشاورزی دیده شده است و اقداماتی هم در این زمینه انجام شده است.

مهار و مقابله با هجوم ملخ جزو کار تخصصی وزارت جهاد کشاورزی است

منصور درجاتی رئیس مدیریت بحران استان تهران در این باره گفت: سازمان مدیریت بحران اقداماتی برای مهار ملخ‌ها انجام می‌دهد، اما مهار و مقابله با هجوم ملخ جزو کار تخصصی وزارت جهاد کشاورزی است.

وی ادامه داد: سال گذشته برای این کار وزارت جهاد کشاورزی ردیف بودجه‌ای اختصاص داد.

هجوم ملخ‌ها یک امر فصلی و اجتناب‌ناپذیر است

وی با تأکید بر این موضوع که هجوم ملخ‌ها یک امر فصلی و اجتناب‌ناپذیر است، گفت: در سال گذشته استان تهران در مقابله با هجوم ملخ‌ها موفق عمل کرد.

رئیس مدیریت بحران استان تهران در خصوص اقدامات برای مهار ملخ‌ها گفت: اولین اقدام سمپاشی مزارع اطراف فرودگاه امام خمینی بود که پس از آن تمام مزارع دیگر سمپاشی می‌شود.

8 نوع ملخ در سال گذشته شناسایی شد / سموم سازگار با طبیعت

به گفته درجاتی، در سال گذشته 8 نوع ملخ شناسایی شد که هیچ‌کدام از آنها صحرایی نبودند، چرا که ملخ صحرایی به مزارع کشاورزی آسیب وارد می‌کرد.

رئیس مدیریت بحران استان تهران در خصوص سموم استفاده شده برای مقابله با هجوم ملخ‌ها گفت: این سموم سازگار با طبیعت محصولات کشاورزی است.

وی با تأکید بر این موضوع که سال گذشته علاوه بر هجوم ملخ‌ها شاهد حضور زیاد پروانه‌ها بودیم گفت: امسال هجوم ملخ‌ها زودتر از سال گذشته آغاز شده است.

ملخ ها پشت دروازهای شهر / تخم گذاری در یک یا دوسال گذشته

برخی از رسانه‌ها اعلام کردند که ملخ‌ها به تهران هجوم آورده‌اند، اما این خبر بلافاصله از سوی محمد کرمی رئیس اداره نظارت بر امر حیات وحش محیط زیست استان تهران رد شد.

کرمی تأکید کرد که ملخ‌ها به تهران حمله نکردند و ملخ‌های مشاهده شده در جنوب تهران مربوط به تخم‌گذاری یک یا دو سال گذشته هستند که با توجه به شرایط آب و هوایی و رطوبت خاک متولد شده‌اند.

به گفته کرمی، زمانی که رطوبت خاک مناسب باشد و دما هم افزایش یابد، تخم ملخ‌هایی که در خاک هستند تولید می‌شوند.

وی ادامه داد: این حشرات بخشی از زنجیره غذایی در طبیعت محسوب می‌شوند و در فصل زادآوری و جوجه‌آوری پرندگان، پوره‌های 1 و 2 آنها به عنوان تغذیه پرندگان مورد استفاده قرار می‌گیرند. ملخ ها در سالهای قبل هم بودند اما شرایط آب و هوایی به گونه‌ای نبود که آنها افزایش یابند.

شرایط تخم گذاری ملخ ها در جنوب تهران بهتر است

این مقام مسوول در خصوص ملخ‌های جنوب تهران گفت: شرایط این مناطق برای تخم‌گذاری ملخ‌ها مناسب‌تر از نقاط دیگر است.

در حال حاضر بیشتر ملخ ها در حاشیه شهر هستند و هنوز به تهران نرسیده اند. شورای شهر تهران هم هنوز جلسه ای در این زمینه برگزار نکرده اما گفته می شود در حوزه فضای سبز متخصصانی در زمینه مقابله با ملخ ها وجود دارد.

حسن خلیل آبادی عضو شورای شهر تهران و ری در خصوص هجوم ملخ‌ها گفت: بیشتر ملخ‌ها در حسن‌آباد و کهریزک بوده و در حال حاضر سمپاشی‌هایی لازم صورت گرفته است و ستاد بحران و فرمانداری در این زمینه اقدامات لازم را انجام داده اند.

وی با بیان اینکه ملخ ها هنوز به تهران نیامده‌اند، گفت: در حوزه بوستان‌ها و فضای سبز متخصصانی در این زمینه داریم و با توجه به نوع ملخ‌ها باید برای آنها برنامه‌ریزی صورت گیرد که در صورت ورود با آنها مقابله کنیم.

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: برخی از ملخ‌ها به گیاهان و درختان آسیب می‌زنند و باید مشخص شود که این نوع ملخ‌ها از کدام گونه هستند.

وی با تأکید بر این موضوع که هنوز در شورای شهر در خصوص ملخ‌ها بحث نکرده‌ایم گفت: قطعا باید این موضوع در کمیسیون مربوطه به بحث و بررسی گذاشته شود.

براساس این گزارش، از ابتدای خرداد خبر رسید که ملخ ها به شهرهای حاشیه ای تهران رسیده اند و چند مورد ملخ هم در تهران مشاهده شده است اما مدیریت شهری فعلا حضور ملخ ها در تهران را رده کرده و اعلام می کند در صورت ورود ملخ ها آمادگی لازم را برای مقابله دارد.

انتهای پیام /

شهرداری تهران قم استان تهران وزارت جهاد کشاورزی
ملخ‌ها پشت دروازه‌های شهر 2
ملخ‌ها پشت دروازه‌های شهر 3
ملخ‌ها پشت دروازه‌های شهر 4
ملخ‌ها پشت دروازه‌های شهر 5
ملخ‌ها پشت دروازه‌های شهر 6