مهاجران افغان مالیات نمی دادند، یارانه هم می گرفتند / بودن یا نبودن افغان ها در ایران به سود کیست؟

اقتصادنیوز: احساس غبن در ایرانیان پدید میآورد که میبینند با شرایط دشوار کار میکنند و مالیات میپردازند، اما مهاجران افغان به رایگان و یا با یارانههای دولت ایران از امکانات درمانی و آموزشی و اجتماعی بهره میبرند.
به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه اطلاعات نوشت:
گرانی ارزاق، ناترازی گاز، برق و آب به عوامل گوناگونی ارتباط دارد که بیتردید سوء مدیریت از مهمترین آنهاست. این سوءمدیریت از جمله در مسأله ورود موجهای عظیم مهاجران افغان به سوی ایران نقش داشته است،
به گفته مسئولان حداقل 10 درصد کاهش در میزان مصرف آب، برق و گاز ضروری است تا با ناترازی آنها مواجه نشویم که این میزان برابر است با مصرف مهاجران افغان، مهاجرانی که مالیات نمیپردازند و به خدمت وظیفه عمومی اعزام نمیشوند.
خبر مرتبط مهاجران افغان بروند، بازار تولید کیف می خوابد؟/ فروشنده ایرانی: قطعاً با رفتن اتباع غیرقانونی، قیمت مغازهها و خانهها پایین میآیداقتصادنیوز: «بسیاری از اتباع افغانستان غیرقانونی وارد کشور شده بودند و در اینجا کار میکردند. بازار را دست گرفته بودند و اکنون با خروج آنها وضعیت بازار کیف دچار تلاطم شده است.»
امکانات آموزش و پرورش ایران که باید صرف سوادآموزی دانشآموزان ایرانی و رشد کیفی آموزش و پرورش شود، صرف گسترش کمی کلاسهای درس برای دانشآموزان افغان میشود.
گاهی استدلال میشود که افغانها نیروی کار ارزان در اختیار میگذارند که اگر این موضوع در گذشته صدق میکرد، در حال حاضر مصداق ندارد ضمن آنکه اگر هم این کارگران در سالهای قبل دستمزد کمتری به نسبت کارگران ایرانی دریافت میکردند، سود آن به جیب کارفرمایان عمده میرفت که حق بیمه هم پرداخت نمیکردند و در این میان سر کارگر ایرانی بیکلاه میماند.
نکته مهم دیگر آن است که افغانهای ساکن در ایران به میل و رضایت خود به ایران آمدهاند و جنبه پناهنده ندارند که وادار به مهاجرت شده باشند و مسأله مرگ و زندگی در میان باشد، بلکه ترجیح دادهاند به عوض ماندن در کشور خود و کوشش برای آباد کردن آن، از امکانات آماده کشوری دیگر استفاده کنند.
به این ترتیب احساس غبن در ایرانیان پدید میآورد که میبینند با شرایط دشوار کار میکنند و مالیات میپردازند، اما مهاجران افغان به رایگان و یا با یارانههای دولت ایران از امکانات درمانی و آموزشی و اجتماعی بهره میبرند. گاهی به نظر میرسد بهترین کمک، کمک نکردن است تا شخص بیاموزد خودش مشکل خویش را حل کند.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید