یک‌شنبه 30 دی 1403

مهدی آذرپندار: حمایت انجمن سینمای جوان از ساخت مستند / «سینماحقیقت»، سرمایه فرهنگی است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
مهدی آذرپندار: حمایت انجمن سینمای جوان از ساخت مستند / «سینماحقیقت»، سرمایه فرهنگی است

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در اولین روز از هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» در پردیس سینمایی چارسو حضور پیدا کرد و درباره اهمیت این جشنواره توضیح داد: روشن است که مهم‌ترین جشنواره حوزه مستند ما جشنواره «سینماحقیقت» است. با اینکه ازنظر تعداد دوره از جشنواره‌های دیگر...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در اولین روز از هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» در پردیس سینمایی چارسو حضور پیدا کرد و درباره اهمیت این جشنواره توضیح داد: روشن است که مهم‌ترین جشنواره حوزه مستند ما جشنواره «سینماحقیقت» است. با اینکه ازنظر تعداد دوره از جشنواره‌های دیگر متاخرتر به حساب می‌آید، ولی جای خود را باز کرده و در تمام این سال‌ها جشنواره بسیار مهمی بوده است که دیگر به عنوان یکی از سرمایه‌های فرهنگی ما محسوب می‌شود. سینمای مستند این اهلیت را دارد که جشنواره‌ای مانند «سینماحقیقت» را به طور سالانه داشته باشد و پذیرای مستندسازان باشد.

آذرپندار درباره حمایت انجمن سینمای جوانان ایران از مستندسازان جوان توضیح داد: همانطور که می‌دانید انجمن سینمای جوانان ایران از بخش مستند کوتاه حمایت مالی می‌کند. در این مدت با آسیب شناسی که کردیم متوجه شدیم که بخش مستند کوتاه همانطور که در خود جشنواره «سینماحقیقت» هم بخشی است که شاید ازنظر کیفی شاید کمی متفاوت با بخش‌های دیگر باشد، در جشنواره فیلم کوتاه تهران هم ما این مساله را داریم. در تلاش هستیم تا بتوانیم کیفیت مستند‌های کوتاه را ارتقا بدهیم و به همین دلیل انجمن به زودی فرآیندی را شروع خواهد کرد که تلفیقی از آموزش و تولید است که بتوانیم بحث کیفیت مستند کوتاه را به طور جدی تری مورد توجه قرار بدهیم. مساله ما امروز این است که آنچه در بخش کوتاه به ما ارجاع داده می‌شود، خیلی کیفیت موردنظر ما را ندارد. مساله عدم حمایت نیست، مساله این است که ورودی ما کمی مشکل دارد. شاید بخشی از مستندسازان حرفه‌ای اقبالشان به اینکه مستند کوتاه بسازند، کمتر است و یا شاید وقتی که مستند کوتاه می‌سازند، وقتی که برای مستند نیمه بلند و بلند می‌گذارند را صرف نمی‌کنند؛ بنابراین باید بررسی صورت بگیرد که چرا مستند‌های کوتاه ما در قالب جشنواره هایمان ازنظر کیفی ایراداتی دارد و سطح موردنظر را ندارد.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران ادامه داد: شما در همین جشنواره «سینماحقیقت» مستند‌های بسیار درجه یک را می‌بینید و وقتی وارد بخش کوتاه می‌شوید، باوجود اینکه بسیاری از آثار پذیرفته شده قابل احترام هستند و کیفیت‌های خوب و استانداردی دارند، ولی آن آثار درجه یک جشنواره معمولا در بخش‌های نیمه بلند و بلند پیدا می‌شوند؛ بنابراین تلاشی در بخش تولید و آموزش می‌کنیم که این اتفاق بیفتد. از بعد از جشنواره فیلم کوتاه تهران که ما آسیب شناسی هم کردیم، این بخش جدی‌تر شده است. به امید خدا سال آینده اقدام برای اینکه دوره جامع مستندسازی در انجمن سینمای جوان شکل بگیرد هم شروع خواهد شد. نوشتن طرح درس‌های آن از سال آینده آغاز می‌شود.

او با اشاره به قول برگزاری سه دوره جامع در انجمن سینمای جوان بیان کرد: ما طبق سند پنج ساله خود قول داده بودیم که سه دوره جامع در انجمن شکل بدهیم. یکی از آن‌ها دوره جامع عکاسی، دیگری دوره جامع فیلمنامه و سومی هم دوره جامع مستندسازی بود. دوره جامع عکاسی که به صورت آزمایشی شروع شده و سال اول آن است. دوره جامع فیلمنامه نویسی دو سوم طرح درس‌ها انجام شده و درحال نهایی شدن است و به امید خدا تا پایان امسال تمام می‌شود. دوره جامع مستندسازی را نیز از سال آینده آغاز خواهیم کرد و به نظرم قدم بسیار جدی است که بتوانیم مستندسازی را به طور تخصصی پیش ببریم و آموزش دهیم. درحال حاضر به عنوان یک کارگاه و بخشی از دروس ما در انجمن تدریس می‌شود و بیشتر به عنوان آشنایی با مستند است تا اینکه درس مستقلی باشد. ولی در دوره جامع تلاش خواهیم کرد حتی گرایش‌های مختلف آن مانند پرتره، حیات وحش، اجتماعی و... را پوشش دهیم. فکر میکنم این دو اقدام اگر صورت بگیرد ازنظر سرمایه گذاری ما روی مستند کوتاه به امید خدا اوضاع بهتری خواهیم داشت.

آذرپندار در پایان درباره رسالت انجمن سینمای جوانان ایران گفت: وظیفه اصلی انجمن سینمای جوانان ایران این است که به خصوص مستندسازان استان‌ها را در گام‌های اولیه حمایت کند تا به جامعه مستندسازی حرفه‌ای کشور، مرکز گسترش سینمای مستند و به «سینماحقیقت» معرفی شوند. ما تکلیف خود نمی‌دانیم که مثلا لزوما با آدم‌های حرفه‌ای برای تولید یک محصول خوب برویم.

او ادامه داد: سرمایه گذاری ما در انجمن سینمای جوانان ایران به طور کلی روی استعداد است تا نتیجه گیری برای رسیدن به یک محصول و در مستند باتوجه به اینکه این گستردگی وجود دارد و شاید مرکز گسترش این زیرساخت را نداشته باشد، تکلیف خود می‌دانیم که روی استان‌ها سرمایه گذاری ویژه تری کنیم تا مستندسازانی که در استان‌ها هستند بتوانند گام‌های اولیه خود را محکم‌تر بردارند؛ چه به واسطه فرآیند آموزشی ما و چه به واسطه حمایت تولیدی ما. تا به امید خدا به نتیجه برسیم و بتوانیم این عزیزان را به جامعه مستندسازی کشور معرفی کنیم.

هفدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» به دبیری محمد حمیدی مقدم از 27 آذرماه شروع شده و تا دوم دی ماه ادامه دارد.