جمعه 9 آذر 1403

مهمترین جشنواره فیلم فجر در چه دوره‌ای بود؟ / اضطراب یک منتقد از بودن کنار مسعود کیمیایی

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
مهمترین جشنواره فیلم فجر در چه دوره‌ای بود؟ / اضطراب یک منتقد از بودن کنار مسعود کیمیایی

محمود گبرلو نویسنده و روزنامه نگار پیشکسوت سینما از نمایشگاه پوسترهای چهل دوره جشنواره فیلم فجر در موزه سینما دیدن کرد و به بیان خاطرات خود از برگزاری نشست های خبری جشنواره پرداخت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمود گبرلو نویسنده و روزنامه نگار در بازدید از نمایشگاه پوستر چهل دوره جشنواره فیلم فجر که در موزه سینما برپا شده است، گفت: دیدن پوسترهای جشنواره فیلم فجر برای من خاطره جذابی است زیرا با دیدن آنها لحظه لحظه رویدادهای آن سال‌ها را به یاد می‌آورم.

وی با بیان اینکه از سال 74 مسولیت برخی نشست‌های خبری جشنواره فیلم فجر را بر عهده داشته است، افزود: حدود 25 سال به طور متناوب به عنوان مجری نشست‌های خبری حضور داشتم؛ بعضی سال‌ها تمام جلسات را بر عهده داشتم و برخی سال‌ها به همراه منتقدین حضور داشتیم.

این روزنامه نگار باسابقه خاطرنشان کرد:. شروع فعالیت‌های اجرایم برای نشست‌های خبری از چهاردهمین جشنواره بین المللی در سال 74 بود که مهندس ضرغامی دبیر جشنواره و زنده یاد کاسه ساز مسئول اداره امور نظارتی بود.

در آن دوره تیم برگزاری جشنواره به این نتیجه رسیدند که نشست‌های خبری را یک نفر بر عهده بگیرد و من را انتخاب کردند. یادم می‌آید در سال 74 نشست‌ها در سینما شهر قصه به همت تهیه کنندگان سینما برگزار شد و انجمن منتقدین و روابط عمومی جشنواره خیلی نقش نداشتند. تهیه کنندگانی همچون غلامرضا موسوی، حبیب اسماعیلی، رسول صدرعاملی تصمیم گرفتند نشست‌ها را برای هر فیلم برگزار کنند. نکته جالب این بود تعداد خبرنگاران و منتقدان به اندازه امروز نبود و مثلا فقط ردیف آخر صندلی سینما آزادی که تعداد آن حدود 50 صندلی بود برای آنها درنظر گرفته شده بود و ما برای وارد شدن به سالن‌های سینما در صف‌های مردمی می‌ایستادیم تا به تماشای فیلم‌ها بنشینیم.

وی ادامه داد: اولین نشست خبری که 33 ساله بودم برای فیلم «بازمانده» با حضور زنده یاد سیف الله داد که علاوه بر ایشان منوچهر محمدی تهیه کننده و فیلمبردار فیلم هم در نشست حضور داشتندبرگزار شد.

مهمترین نشست خبری جشنواره در پانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر بود؛ جلسه ای که با حضورآقای کیمیایی برای فیلم «سلطان» برگزار شد. منتقدان سرشناسی همچون آقایان طوسی، طالبی نژاد، جعفرنژاد گلمکانی، نوشابه امیری، هوشنگ اسدی یاری، محمد آقا زاده، فریدون صدیقی و... در نشست حضور داشتند و روزنامه ها خیلی اندک بودند که همه پرسشگران می‌ایستادند و از مسعود کیمیایی سوال می‌پرسیدند. من از ابتدا هم موافق اینکه سوال‌ها بر روی کاغذ نوشته بشود نبودم.

احساس می‌کردم اولا آنقدر قدرت و شهامت در مدیریت دارم که اجازه بدهم آزادانه حرف‌هایشان زده شود و ثانیا خبرنگاران و منتقدان با اعتماد به نفس و آزادنه حرفهاشون رو بزنند و کارگردان‌ها پاسخ بدهند.

گبرلو خاطرنشان کرد: درنشست خبری فیلم «سلطان» آقای کیمیایی را خیلی نقد می‌کردند اما فضای گفتمان همدلی و محبت وجود داشت و تنش ایجاد نمی‌شد. آن زمان خیلی آزادمنشانه درباره فیلم «سلطان» صحبت کردیم. هدیه تهرانی اولین بازی‌اش در این فیلم بود و فریبرز عرب نیا نقش اصلی را برعهده داشت. در آن نشست خبری بسیاری به نقش هدیه تهرانی و چگونگی انتخاب او اعتراض داشتند و آقای کیمیایی به شدت از ایشان دفاع می‌کردند و درواقع هدیه تهرانی در فیلم سلطان به عنوان یک چهره جدید به سینمای ایران معرفی شد.

گبرلو با بیان اینکه در پانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر 8 سال بود کار روزنامه نگاری را شروع کرده بودم گفت: در آن زمان آقای کیمیایی برای من آدم خیلی بزرگی بودند (البته الان هم بزرگ هستند) گاهی مجبور بودم صحبت ایشان را قطع کنم و گاهی به دیگران حق بدهم و اینکار در من خیلی ایجاد اضطراب می‌کرد.

وی بیان داشت: نکته جالب تر اینکه در آن سال‌ها نشست‌ها شامل همه فیلم‌ها؛ بخش مسابقه و خارج از مسابقه می‌شدو این قضاوتها رو آسان‌تر می‌کرد. این مسیر سال‌ها ادامه داشت اما درحال حاضر نشست ها تنها به فیلم‌های بخش مسابقه اختصاص دارد.

وی در پایان گفت: جشنواره برای من مقدس هست و هیچ وقت اون رو ترک نکردم و نمی کنم. در وهله اول یک روزنامه نگار و تحلیل گر هستم و همیشه درباره جشنواره و فیلمها نظر مستقل خودم را داشتم. اگر اجرای نشست ها را می پذیرم یک وظیفه برای احترام به هنرمندان و عشق به سینما است؛ حالا گاهی هستم گاهی نیستم. مهم این است که زنده ام و در جشنواره هستم.

57245

کد خبر 1729862