مهندسی ژنتیک
مهندسی ژنتیک
بز عنکبوتی (Spider-Goats) یک حیوان اصلاحشده ژنتیکی است که برای تولید پروتئینهای ابریشم عنکبوتی در شیر خود مهندسی شده است. این پروتئینها به دلیل استحکام و انعطافپذیری عالی در صنایع مختلفی از جمله پزشکی، دفاع، هوافضا و تجهیزات ورزشی کاربرد دارند. بزهای عنکبوتی نشاندهنده پیشرفتهای مهندسی ژنتیک هستند، با این حال نگرانیهای اخلاقی و زیستمحیطی همچنان وجود دارند.
سال 2025 عرصه پیشرفتهای چشمگیر در هوش مصنوعی، رباتیک، زیستفناوری و اکتشافات فضایی خواهد بود. این تحولات اقتصاد جهانی، زندگی روزمره و صنایع کلیدی مانند بهداشت، حملونقل و امنیت سایبری را متحول میکنند. خودروهای برقی، اکتشاف معادن سیارکی، هوش مصنوعی عمومی و پزشکی شخصیسازیشده از مهمترین دستاوردها خواهند بود. در عین حال، چالشهای اخلاقی، اقتصادی و زیستمحیطی نیز نیازمند توجه و همکاریهای...
سوالی که ذهن بسیاری از محققان زیستشناس تکاملی را به خود مشغول کرده این است که انسانها 50 هزار سال آینده چه شکلی خواهند بود؟ در ادامه، برخی از این متخصصان نظرات خود را بیان کردهاند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دانشمندان دانشگاه جنوب کالیفرنیا (USC) روشی نوین برای کنترل زمان و مکان عملکرد کریسپر نمایش داده اند. آنها از این روش برای پاکسازی سرطان استفاده کرده اند. کریسپر را میتوان در یک ویروس به عنوان حامل به کار برد و آن را به طور وریدی به بیماری منتقل کرد. در مرحله بعد میتوان پالسهای متمرکز اولتراساوند را به قسمت مورد نظر از بدن تاباند تا ابزار مهندسی...
در سه سال اخیر 22 دانشگاه (نزدیک به 38 درصد) روند صعودی با میانگین بیش از 12 درصد داشتهاند و 33 دانشگاه نیز (بیش از 56 درصد) روند نزولی با میانگین بیش از 10 درصد را تجربه کردهاند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فنآفرینان، پیشروان زیستبوم فناوری هستند که با ایدهها و نوآوریهای خود در جهت بهکارگیری فناوریهای نوظهور، نقش کلیدی را در توسعه اقتصاد دانشبنیان کشور ایفا میکنند. کمک به تعالی و افزایش سرعت رشد این زیستبوم میتواند از طریق ایجاد انگیزه بیشتر و حمایت از ایدههای نو این عناصر...
یک شرکت علوم زیستی و مهندسی ژنتیک ادعا میکند که تنها چند سال تا احیای گونه ماموت پشمالو فاصله دارد.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موضوعات دومین رویداد جایزه نکست را زیست فناوری و پزشکی دقیق، فناوریهای اپتیک و کوانتوم و مواد و ساخت پیشرفت اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جواد محمدی در ششمین کنگره بینالمللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک که امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به ارائه گزارشی در خصوص آسیبشناسی علم و فناوری در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: در این گزارش عنوان کردیم که بخش علم و فناوری کشور بیشتر از آنکه مرهون دانشگاه است، مرهون بخش خصوصی و غیردولتی است وی افزود: در این زمینه در...
حاشیه کنگره ژنتیک از 4 پیشکسوت و محقق برجسته حوزه ژنتیک با اعطای لوح تقدیر و قدردانی شد.
اقتصادنیوز: یک گیاه شبیه به تنباکو با اصلاح ژنتیکی قادر است مواد مغذی موجود در شیر مادر را تولید کند که در نهایت میتواند به شیرخشکهای مغذیتر و مقرون به صرفهتر برای نوزادان منجر شود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرایط و ضوابط برخی از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده دانشجو در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1403 در زمینه ارائه خوابگاه و اسکان اعلام شده است. از تعداد 77 دانشگاهی که شرایط خوابگاهی خود را اعلام کرده اند برخی از دانشگاهها تاکید کرده اند که تحت شرایط خاص به دانشجویان کارشناسی ارشد خوابگاه ارائه میکنند. تعداد 8 دانشگاه نیز عدم ارائه...
«معاهده بینالمللی مالکیت فکری، منابع ژنتیک و دانش سنتی مرتبط» پس از رایزنیها و تلاشهای بیست و چهار ساله دولتهای عضو سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) به تصویب رسید.
پس از 24 سال و علیرغم مخالف آمریکا و دولتهای غربی معاهده بینالمللی حمایت از حقوق مالکیت فکری، منابع ژنتیک و دانش سنتی تصویب شد.
اقتصادنیوز: مدیرعامل این شرکت فناور گفت: متخصصان این شرکت فناور که در زمینه مهندسی ژنتیک و سلولی فعالیت میکند، موفق شدهاند طیف وسیعی از کیتهای تشخیص و استخراج، محیطهای کشت و فرآوردههای تحقیقاتی در حوزه سلولی و مولکولی را تولید کنند.