مواد غذایی که خشکی مزاج را برطرف میکند
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، الهام اختری، متخصص طب سنتی، در شبکه دو سیما، گفت: براساس کتب طب سنتی، هر فرد باید در روز بین یک تا سه بار دفع نرم داشته باشد تا دچار خشکی مزاج نشود. نکته مهم این است که در اینجا بیشتر از اینکه توجه بر روی تعداد باشد، لازم است که احساس تخلیه کامل در شخص به وجود بیاید؛ یعنی شخصی که حتی دو روز یک بار هم شکمش کار کند، اما این تخلیه به درستی صورت بگیرد، سالم بوده و به یبوست دچار نیست.
وی افزود: زمانی که شخص نتواند مواد اضافی را دفع کند، به تدریج فشار مضاعفی بر ارگانهای دیگر وی به وجود میآید. این موضوع منجر به بروز مشکلات متعددی، بر اساس اینکه وی بیشتر در معرض چه بیماریهایی قرار دارد، میشود.
اختری اظهار کرد: در شرایطی که خشکی مزاج مشکلی است که فرد سالها با آن درگیر است و پس از میل کردن غذاهای خاصی دچار یبوست میشود، نیازی به مراجعه به پزشک نیست. اما بعضا این مشکل ناگهان برای یک نفر پیش میآید و در چنین شرایطی لازم است که کولونوسکوپی انجام شده و شخص هرچه سریعتر تحت درمان قرار بگیرد.
متخصص طب سنتی ابراز کرد: نکته مهم این است که خشکی مزاج بسیار متاثر از سبک زندگی است. تغذیه روزانه تاثیر مستقیم در بروز این مشکل دارد. باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که نباید تنها از غذاهای خشک استفاده کنیم. اضافه کردن سبزیجاتی مانند لوبیا سبز، کلم، گوجه و بامیه به برنامه غذایی و به صورت پخته شده باعث میشود که تعادل ایجاد شود.
اختری اظهار داشت: مورد دیگری که از اهمیت زیادی برخوردار است، اضافه کردن فعالیت بدنی به برنامه روزمره است. ورزش حرارتی مشابه به حرارت غریزی ما ایجاد میکند. با پیادهروی روزانه رودهها گرم میشوند و در نتیجه آن شکم بهتر کار میکند؛ لذا لازم است که حتما زمانی از روز را به ورزش اختصاص دهیم.
وی گفت: کرفس یکی از گیاهانی است ک خواص دارویی فوقالعادهای دارد. خوردن برگ کرفس قبل از وعده غذایی به میزان یک نعلبکی کوچک، سبب تنظیم ترشح انسولین در بیماران دیابتی یا پیش دیابتی میشود. یکی از نکات مثبت بارز کرفس نیز این است که کالری منفی دارد.
پایان پیام /