موزه هدایای مقام معظم رهبری میزبان چه آثاری است؟/3/
موزه هدایای مقام معظم رهبری در 22 بهمن سال 1373 شمسی، در طبقه همکف ساختمان گنجینه قرآن و نفایس حرم رضوی به مساحت 400 متر مربع فضای نمایشی، با حضور حضرت آیتالله واعظ طبسی نماینده ولیفقیه، تولیت آستان قدس رضوی و حضرت آیتالله محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری بازگشایی شد.
این گنجینه شامل آثار هنری همچون تابلوهای خط و تذهیب، نقاشی، تابلوفرش، تراش روی شیشه، معرق چوب و صدف، سوزن دوزی، قلمزنی روی مس، انواع ظروف، ماکتها، مدالها و سکه است که توسط سران کشورهای خارجی، شخصیتهای برجسته ایرانی و خارجی، هنرمندان و ارادتمندان به رهبر معظم انقلاب، آیتالله خامنهای اهدا شده و ایشان این مجموعهها را در چندین مرحله به موزه آستان قدس رضوی اهدا کردهاند.
با توجه به کثرت، اهمیت آثار و تأکید مسئولان بر نمایش حداکثر اشیاء اهدایی و با هدف افزایش رضایتمندی زائران و مجاوران همراه با ارتقاء کیفیت ارائه خدمات موزه به صورت مفهومی و مجازی در سالهای 1388 و 1395 شمسی، گنجینه هدایای رهبری به مساحت 1314متر مربع فضای نمایشی توسعه یافت که در این فضا از فناوری جدید و دیجیتال نیز استفاده میشود.
برخی ازمحورهای اساسی نمایش آثار در موزه شامل انقلاب اسلامی، تقسیمبندی مفهومی و محتوایی، معرفی رهبر قرآنی، جهانشمولی مقام معظم رهبری، ارائه اینفوگرافیکهای تصویری در خصوص دستاوردهای معنوی، سیاسی، فرهنگی، علمی و.... مقام معظم رهبری میشود.
آیه تطهیر
این تابلو در اندازه 225 در72 سانتیمتر و از جنس کاغذ، با استفاده از تکنیک خوشنویسی بر زمینه کاغذ دیواری خلق شده است. این اثر در تاریخ معاصر طراحی شده و توسط آیتالله سید مرتضی نجومی در سال 1371 هجری شمسی اهدا شده است.
در این اثر آیه 33 سوره احزاب (تطهیر) با مضمون «بسم الله الرحمن الرحیم، انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا» به خط ثلث بر زمینه کاغذ دیواری با نقش برجسته به قلم استادانه سید مرتضی نجومی نوشته شده است.
آیات و ادعیه
این اثر در اندازه 368 در72 سانتیمتر با استفاده از تکنیک قلمکار بر روی پارچه کتان طراحی و خلق شده است. این اثر در دوران معاصر طراحی شده و آقای سیلانی آن را اهدا کرده است.
بر روی این تابلو، آیات قرآنی و ادعیه مفاتیحالجنان به خط غبار بر روی پارچه کتان با تکنیک قلمکار اجرا شده است. شیوه اجرا به صورتی است که پس از قلمگیری خطوط اصلی (ثلث) در زمینه اثر آیات و ادعیه به خط غبار به رنگهای مشکی و قرمز روشن نگاشته شده که با اجرای آن خطوط ثلث نمایان شده است.
تابلو خوشنویسی طلااندازی نستعلیق
این تابلو در انداز 113 در69 سانتیمتر و از جنس مقوا در دوره معاصر طراحی شده است. این اثر در سال 1389 شمسی توسط علیرضا کدخدایی اهدا شده است.
در این تابلو مصرعی از شعر حافظ شیرازی «در زلف چون کمندش ایدل مپیچ کآنجا» به خط نستعلیق خوشنویسی و طلااندازی شده و با نقش شمسه شرفهدار هشتپر تزئین شده است. مصرع دوم این شعر نیز در تابلوی دیگری اجرا شده است.
تابلو نقاشی منظره طبیعت
این تابلو بر روی پارچهای در اندازه 78 در78 سانتیمتر و با بهرهگیری از تکنیک رنگ و روغن در سبک امپرسیونیسم طراحی شده است. این اثر در دوره معاصر خلق شده و در سال 1389 شمسی توسط نخستوزیر بنگلادش اهدا شده است.
تابلو نقاشی رنگ و روغن اسب سواران
تابلو نقاشی رنگ و روغن اسب سواران در اندازه 100 در80 سانتیمتر و از جنس پارچه ایجاد شده است. تکنیک به کاررفته در این اثر رنگ و روغن بوده که با سبک رئالیسم در دوره معاصر اجرا شده که این اثر در سال 1389 توسط رئیس جمهور مغولستان اهدا شده است.
تابلو نقاشی نوازندگان آفریقایی
این تابلو در اندازه 125در 58 سانتیمتر و با تکنیک رنگ و روغن کشیده شده است. جنس بوم آن نئوپان بوده که با سبک رئالیسم انتزاعی در دوره زمانی معاصر خلق شده است. اهداکننده این اثر، رئیس جمهور بنین بوده که در سال 1389 آن را اهدا کرده است.
تابلو نقاشی آبرنگ
ابعاد این تابلو 57 در67 سانتیمتر بوده و جنس بوم آن از مقوای فابریانو است. این اثر توسط ایرج اسکندری با استفاده از تکنیک آبرنگ و با سبک سمبلیسم انتزاعی خلق شده است. این اثر در دوره معاصر طراحی شده و در تاریخ 25 تیرماه 1380 توسط رئیس دانشگاه هنر تهران اهدا شده است. این تابلو ترکیبی از نقوش آسمان، خورشید، پرنده و گیاه است که به صورت انتزاعی با استفاده از آبرنگ اجرا شده است.
انتهای پیام