موفقیت محققان در ارائه خدمات خنککاری توان توربینهای گازی
محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق به ارائه خدمات خنککاری هوای ورودی به واحدهای توربین گازی برای بازیابی توان از دست رفته این واحدها در ایام و فصول گرم سال شدهاند.
به گزارش ایسنا، علی نیکبخت، مدیر عامل این مجموعه فناور، طراحی، بهینهسازی، تامین قطعات، ساخت و اجرای بیش از 10 واحد کولر تبخیری مدیا در نیروگاههای مختلف کشور را از جمله فعالیتهای این شرکت نام برد و گفت: خنککاری هوای ورودی به واحدهای توربین گازی به دو روش "تبخیری" مانند مدیای مرطوب، مهپاشی، تراکم مرطوب و غیره و "تبریدی" مانند تبرید تراکمی، تبرید جذبی، ذخیرهساز انرژی حرارتی انجام میشود که هر دوی این روشها توسط این شرکت دانشبنیان ارائه میشود.
وی ادامه داد: پروژههای خنککاری شرکت در قالب پروژههای مهندسی، تدارک و ساخت (EPC) برای سامانه اصلی و تمامی سامانههای فرعی مورد نیاز قابل انجام است. در حال حاضر با توجه به مساله بحران آب و همچنین نیاز شبکه در ساعات پیک، سامانههای تبرید تراکمی مجهز به مخازن ذخیرهساز انرژی حرارتی توسط ما طراحی و برای اجرا در انواع نیروگاههای کشور توسعه داده شده است.
مجری طرح، تامین و ساخت قطعات یدکی و مصرفی را از دیگر خدمات ارائه شده توسط این شرکت دانست و اظهار کرد: در حین انجام تعمیرات میان دورهای و تعمیرات اساسی (اورهال) واحدهای تولید نیرو، نیاز به دسترسی به قطعات و لوازمی که به لحاظ انقضاء عمر مربوطه یا مواجهه با پدیدههای خستگی، خزش و غیره، قابلیت ادامه کار را ندارند، مطرح میشود. این شرکت قادر است قطعات اصلی یا معادل را در فیلدهای مکانیک، الکتریک و ابزارآلات، با تکیه بر پتانسیل تولید و ساخت داخل تامین و به واحدهای تولیدی ارائه کند.
بر اساس اعلام مرکز اطلاعرسانی معاونت علمی، نیکبخت خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت تولید برق در نیروگاههای قدیمی، نسبت به احداث واحد جدید، از دو منظر هزینه سرمایهگذاری توان معادل و همچنین زمان پیادهسازی، فاکتوری مناسب، ارزشمند و بسیار قابل توجه است.
انتهای پیام