جمعه 2 آذر 1403

موفقیت پیوند قرنیه مصنوعی ایرانی / شایع‌ترین بیماری‌های چشمی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
موفقیت پیوند قرنیه مصنوعی ایرانی / شایع‌ترین بیماری‌های چشمی

رئیس انجمن چشم‌پزشکی ایران گفت: دانشمندان ایرانی در 5 سال اخیر موفق به تولید قرنیه مصنوعی در کشور شده‌اند و ما از قرنیه‌های تولید داخل استفاده می‌کنیم. نتایج این قرنیه‌ها تقریباً مطلوب بوده و مشکلی در مقایسه با نوع خارجی ندارند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمود جباروند؛ رئیس انجمن چشم‌پزشکی ایران، امروز در نشست خبری سی و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم‌پزشکی ایران گفت: چشم‌پزشکی در کشور ما از نظر تخصص، مهارت و تجهیزات پزشکی قابل مقایسه با کشورهای پیشرفته جهان است و دسترسی مردم به خدمات تخصصی چشم‌پزشکی بسیار خوب است.

وی افزود: در کشوری مانند کانادا، اگر فردی دچار آب مروارید شود، باید در صف طولانی عمل جراحی قرار بگیرد و دسترسی مردم به فوق تخصص‌ها بسیار محدود و دارای هزینه‌های گزاف است. اما در کشور ما، با ارزان‌ترین قیمت، بهترین متخصصان که حتی در سطح جهان نیز مطرح هستند، حضور دارند و مردم به آنها دسترسی آسان دارند.

آگهی‌های فروش "قرنیه" کلاهبرداری است / انجام سالانه 1500 پیوند قرنیه در کشور

وی ادامه داد: حدود 70 درصد از خدمات چشم‌پزشکی در بخش خصوصی انجام می‌شود و 30 درصد خدمات در بخش دولتی ارائه می‌گردد. یکی از علل این امر، دشواری کنترل و اداره کردن این حجم مراجعین در مراکز دولتی است.

جباروند با انتقاد از افزایش نرخ ارز تجهیزات چشم‌پزشکی گفت: متأسفانه با توجه به تغییر نرخ ارز نیمایی، قیمت تجهیزات چشم‌پزشکی 50 درصد افزایش یافته و خرید و جایگزینی دستگاه‌ها در بخش دولتی و خصوصی بسیار سخت شده است. این موضوع ما را در انجام اعمال جراحی مدرن با دشواری مواجه کرده است. انتظار داریم آقای دکتر پزشکیان برای کاهش هزینه‌ها از جیب مردم، اقدامات لازم را انجام دهند.

وی در پاسخ به سوال تسنیم درباره وضعیت انجام پیوند قرنیه در کشور بیان کرد: انواع اعمال جراحی پیوند قرنیه در کشور در حال انجام است، اما از نظر تهیه بافت در بانک چشم، برخی مشکلات وجود دارد. برخی ارگان‌ها، از جمله سازمان پزشکی قانونی و بهشت زهرا که باید همکاری می‌کردند، در این زمینه همکاری لازم را نداشته‌اند. به دلیل محدودیت‌هایی که ایجاد شده، بافت موردنیاز بیماران توسط بانک چشم محدود شده و فعلاً تنها در موارد اورژانسی در اختیار چشم‌پزشکان قرار می‌گیرد. به همین دلیل، بیماران در نوبت پیوند قرنیه قرار دارند و این موضوع کار ما را سخت کرده است. برخی بیماران من حدود یک سال است که منتظر پیوند قرنیه هستند.

وی ادامه داد: در مواردی که سلول‌های بنیادی از بین رفته و هر دو چشم بیمار دچار مشکل است و نمی‌توان از سلول بنیادی پدر و مادر یا برادر و خواهر استفاده کرد، می‌توان از قرنیه مصنوعی برای رفع مشکلات چشمی بهره برد.

رئیس انجمن چشم‌پزشکی ایران تصریح کرد: دانشمندان ایرانی توانسته‌اند در 5 سال اخیر قرنیه مصنوعی را در ایران تولید کنند و ما از قرنیه‌های تولید داخل استفاده می‌کنیم. نتایج این قرنیه‌ها تقریباً خوب بوده و مشکلی در مقایسه با نوع خارجی ندارند.

جباروند در پاسخ به سوال دیگر تسنیم مبنی بر تعداد چشم‌پزشکان حاضر در کشور بیان کرد: در حوزه چشم‌پزشکی از نظر تعداد نیروی انسانی متخصص مشکلی نداریم و بیماران از نظر اقدامات جراحی به‌روز هستند. حدود 2500 چشم‌پزشک در سطح کشور داریم که تقریباً در تمام نقاط کشور و اکثر استان‌ها مشغول به کار هستند.

وی درباره شایع‌ترین بیماری‌های چشم‌پزشکی گفت: در دنیا، مهم‌ترین و شایع‌ترین بیماری چشمی کاتاراکت (آب مروارید)، گلوکوم و عیوب انکساری هستند.

رئیس انجمن چشم‌پزشکی ایران با اشاره به نزدیک بودن به فصول سرد سال تصریح کرد: آلودگی هوا و گرد و غبارها باعث تحریک سطح چشم می‌شوند و بهترین اقدام این است که چشم‌ها با آب شست‌وشو داده شوند. مالیدن چشم‌ها و دست زدن به آنها عامل انتقال عفونت به چشم است و اگر مردم دست آلوده به چشم خود نزنند، هرگز دچار مشکل نخواهند شد.