پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

مژده افزایش حضور زنان در حکمرانی با تأکید بر توسعه نقش‌پذیری آنها

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
مژده افزایش حضور زنان در حکمرانی با تأکید بر توسعه نقش‌پذیری آنها

مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، دوره آموزشی «زنان و حکمرانی» را گامی جهت توانمندسازی فعالان در عرصه بین‌المللی حوزه زنان و خانواده دانست.

- اخبار فرهنگی -

خدیجه کریمی، مدیرکل امور بین‌الملل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم به تبیین نکاتی در رابطه با دوره آموزشی زنان و حکمرانی که به همت این معاونت و کمیسیون ملی یونسکو - ایران برگزار می‌شود، پرداخت و گفت: دوره آموزشی زنان و حکمرانی سعی دارد به تبیین جایگاه زنان در حکمرانی با تأکید بر توسعه نقش‌پذیری زنان در این فرایند و همچنین حکمرانی در خصوص مسائل ویژه زنان بپردازد، به نحوی که زنان خود با آسیب‌شناسی نقاط ضعف، کمبودها و چالش‌های حوزه زنان در جامعه داخلی و نیز جامعه بین‌المللی به مدیریت مسائل این حوزه بپردازند.

کریمی با بیان اینکه مدیران بخش‌های دولتی و خصوصی و نیز پژوهشگران و کنشگران اجتماعی حوزه زنان مخاطبان اصلی این دوره هستند، تصریح کرد: این دوره گام دوم توانمندسازی فعالان در عرصه بین‌المللی حوزه زنان و خانواده در دولت سیزدهم است و به منظور تداوم توانمندسازی زنان برای ایفای نقش‌های چندجانبه‌گرا به منظور آگاه‌سازی بدنه جامعه مدنی نسبت به توانمندی‌های اجتماعی زنان انجام می‌شود.

تأکید معاون رئیس جمهور بر فراهم کردن تسهیلات ازدواج ویژه جوانان دهه شصتی

مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به اهداف این دوره اشاره و خاطرنشان کرد: آموزش و توانمندسازی افراد بر مبنای محتوای تخصصی حکمرانی طبق نیازها و چالش‌های مورد کنکاش زنان و نیز شبکه‌سازی تخصصی شرکت‌کنندگان همراه با کمیسیون ملی یونسکو، خانه خلاق و نوآوری مجلس، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران از مهمترین اهداف و برنامه‌هاست.

او ادامه داد: همچنین آموزش کاربردی و کارگاه‌محور به منظور تجربه جایگاه‌های حکمرانی برای زنان از دیگر اهداف این دوره است.

کریمی با اذعان به اینکه توجه به زنان نخبه و ایجاد فضایی برای رشد آنها وظیفه معاونت امور زنان و خانواده است، اظهار داشت: در این دوره زنان توانمند ایران کنار هم جمع شده‌اند تا برای ترمیم و تکمیل بسیاری از نقص‌هایی که در قانون و عملکرد نسبت به زنان وجود دارد هم‌اندیشی و چاره‌اندیشی کنند.

معاون رئیس جمهور تأکید کرد: جایگاه مشاوران زن در دولت سیزدهم

مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: موضوع حضور اجتماعی زنان و نقش‌آفرینی در عرصه‌های مهم، به ویژه عرصه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی و مشارکت در حوزه حکمرانی، همواره یکی از موضوعات مورد بحث و چالش‌برانگیز در جوامع و فرهنگ‌های مختلف بوده است.

او تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی ایران به ویژه در سال‌های اخیر و با تأکیدات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) مبنی تعریف الگوی سوم زن مسلمان و ارائه آن به جامعه جهانی و نیز اهمیت یافتن لزوم پرداختن به جایگاه اجتماعی زنان و نقش‌آفرینی گسترده آنان در عرصه‌های گوناگون علمی، اجرایی و اجتماعی، توانمندسازی زنان برای ایفای نقش‌های چندجانبه‌گرا بیش از گذشته اهمیت یافته است.

کریمی با اعتقاد به اینکه نظام حکمرانی ما در نسبت با موضوع زن با چند چالش جدی روبه‌روست، توضیح داد: یکی از مهم‌ترین این چالش‌ها فقدان ایده دقیق حکمرانی مبتنی بر رویکرد انقلاب اسلامی به زن در موضوعات مختلف است. الگوی سوم زن که منبعث از رویکرد انقلاب اسلامی است، وارد عرصه سیاست‌گذاری ما نشده است. به همین دلیل با بی‌ثباتی و تغییر در سیاست‌گذاری در دولت‌های مختلف مواجه‌ایم.

معاون رئیس جمهور تأکید کرد: با ظلم به زنان و ابزارانگاری آنان مقابله کنیم

او ادامه داد: با هدف تبیین جایگاه زنان در حکمرانی و سیاست‌گذاری و آگاه سازی بدنه جامعه مدنی نسبت به توانمندی‌های اجتماعی زنان معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با همکاری کمیسیون ملی یونسکو - ایران و سایر نهادهای علمی و اجرایی کشور اولین دوره آموزشی زنان و حکمرانی را در راستای برنامه‌های بلند مدت خود برای توانمندسازی زنان نخبه برگزار کرده است.

کریمی با اشاره به اینکه یکی از افتخارات نظام اسلامی، توجه عمیق به حقوق انسان‌ها و تلاش برای تکریم و پاسداشت کرامت زنان است، گفت: لزوم احترام به کرامت انسانی ایجاب می‌کند که همه افراد به عنوان یک انسان از حقوق برابر با یکدیگر برخوردار شوند و این امر مستلزم حمایت همه جانبه از افراد است. در این میان زنان به لحاظ ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فرد همواره مورد توجه بوده و هستند و دولت در راستای توانمندسازی، پرورش و افزایش مشارکت آنان در موقعیت‌های مهم تصمیم‌گیری، کوشیده و با این نگاه برنامه‌های خود را در این حوزه تنظیم و تبیین کرده است.

مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: این معاونت به عنوان مرجع امور زنان و خانواده کشور، در این زمینه مأموریت و کارکردهای ویژه‌ای دارد و ارائه سیمای زنان ایرانی از سوی معاونت در عرصه‌های ملی و بین‌الملل، قطعاً گامی مؤثر در مسیر تبیین و ترسیم وضعیت و جایگاه زنان در جمهوری اسلامی ایران است.

او همچنین یادآوری کرد: در جهانی که کرامت زن مورد هدف ساختارهای کلان سرمایه‌داری و استکباری قرار دارد و مورد سوءاستفاده قرار گرفته است، باید بیش از پیش مطالبه‌گر باشیم و از ظلمی که به جایگاه زن در وجه جهانی روا داشته می‌شود، جلوگیری کنیم. در این دوره زنان توانمند ایرانی با همکاری اساتید با تجربه آموزش‌های تخصصی می‌بینند تا در آینده نزدیک با آمادگی همه‌جانبه وارد نقش‌آفرینی‌های تأثیرگذار ملی و نیز عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی شوند.

کریمی با بیان اینکه این دوره می‌تواند گام اولی برای توانمندسازی زنان ایرانی باشد، اظهار داشت: همانطور که در مراسم افتتاحیه این دوره، دکتر خزعلی اشاره داشتند امید است در آینده نزدیک دوره‌های مشابهی را برای زنان کشورهای منطقه بالاخص زنان کشورهای مسلمان برگزار کنیم؛ زنانی که بتوانند در جامعه خود و نیز در عرصه‌های جهانی مؤثر باشند.