نابودی دریاچه بین الملی زریبار کردستان در سایه بیتوجهیها
نماینده مردم مریوان و سروآباد به نابودی دریاچه بین الملی زریبار کردستان در سایه بیتوجهیها اشاره کرد و گفت: طی سالیان گذشته با بیمهری به دریاچه بین المللی زریوار مشکلات جدی همچون خشکی، آتش سوزی، مرگ آبزیان و مرگ گونههای کمیاب گیاهی را شاهد هستیم.
شیوا قاسمی پور نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس یازدهم در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بااشاره به بیمهریهای به دریاچه بین المللی زریوار گفت: طی سالیان گذشته با بیمهری به دریاچه بین المللی زریوار مشکلات جدی همچون خشکی، آتش سوزیهای گسترده، مرگ آبزیان و مرگ گونههای کمیاب گیاهی را شاهد هستیم، به طوری که می توان گفت در گذر زمان بخشهایی از این تالاب بین المللی از بین رفت.
قاسمی پور بااشاره به جاری شدن فاضلاب برخی از روستاها به زریوار اشاره کرد و گفت: درگذشته فاضلاب 10 روستا وارد دریاچه زریبار میشد که با ساماندهی صورت گرفته فاضلاب 7روستا وارد تصفیهخانه مریوان میشود و در حال حاضر مسئله فاضلاب 3 روستای دیگر در حال اتمام است، امیدواریم شاهد سرازیر شدن آنها به دریاچه زریوار نباشیم.
وی با بیان اینکه ورود کودهای شیمیایی به تالاب زریوار منجر به رشد بیرویه نیزارهای اطراف این دریاچه شده است، تصریح کرد: با شروع فصل گرما شاهد آتش سوزیهای عمیق در اطراف تالاب هستیم به گونهای که اطفای حریق آن بسیار دشوار است وبی توجهی به تجهیزات مورد نیاز برای مهار آتش سوزی خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته است. همچنین باید گفت افزایش آتش سوزی باعث رشد نیزارهای اطراف این دریاچه میشود.
قاسمی پور با بیان اینکه کشور وارد اکوسیستم خشکسالی شده است، افزود: دریاچه بین المللی زریوار از این بیآبیها در امان نبوده است، تسریع در انتقال آب شرب و کشاورزی از سد گاران مسیری برای احیای دریاچه بین الملی زریبار است که باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین وجود چاههای غیرمجاز در اطراف دریاچه زریبار حیات این تالاب را با خطر جدی مواجه کرده است.
عضو مجمع نماینده استان کردستان تصریح کرد: بودجهای برای احیای دریاچه بین المللی در نظر گرفته شده و این اعتبار به قدری قطره چکانی است که اگر بخواهیم براساس آن جلو رویم سالهای طولانی زمان میبرد تا برنامههای پیش بینی شده برای احیای آن به ثمر بنشنید، در واقع با ثبت زریبار به عنوان تالاب بینالمللی زیر نظر کنوانسیون رامسر بودجه ای ویژه ای برای آن اختصاص داده شد، امیداریم به زودی وضعیت تالاب در شرایط بهتری قرار بگیرد.
به گفته نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس یازدهم، دریاچه زریوار با افزایش روزانه حفر حلقههای چاههای غیرمجاز در بخش خصوصی در خطر است، کما اینکه تعداد زیادی از چاههای غیرمجاز در بخش خصوصی شناسایی شده است.
گفتنی است؛ دریاچه زریبار یکی از چشمههای بیهمتای آب شیرین جهان است، اکوسیستم تالاب زریوار مریوان به عنوان یک واحد اکولوژیکی و یک اکوسیستم آبی در کردستان پدیدهای بسیار زیبا، دلنشین و نادر است که در یک دره طولی نسبتا گسترده از دو جهت غرب و شرق با کوههای پوشیده از جنگل احاطه شده است. این دریاچه دارای یکهزار و 200 هکتار نیزار، سه هزار و 400 هکتار پناهگاه حیات وحش و 2 هزار و 300 هکتار تالاب است و سال 79 به عنوان بیست و پنجمین تالاب کشور در کنوانسیون بینالمللی رامسر ثبت شده است.