ناسا
ناسا
در این شماره از بسته اخبار علم و فناوری ایسنا، خبرهایی از اعطای نام مخترع به یک سیستم هوش مصنوعی برای نخستینبار، مشخص شدن منشاء سیارک نابودکننده دایناسورها، تلاش ناسا برای رفع مشکل در نمونهبرداری از سنگهای مریخی و دو خبر دیگر را مرور میکنیم.
ناسا میگوید تاخیرهای پیش آمده در برنامههای ارسال انسان به ماه و ایجاد یک پایگاه دائمی برای حضور انسان در این قمر تا سال 2024، برنامههای این آژانس فضایی را خراب کرده است و دیگر این اتفاق در تاریخ مقرر نخواهد افتاد.
مرکز برنامه فضایی و اکتشاف ماه سازمان ملی فضایی چین اخیرا اعلام کرد که مریخ نورد "ژورونگ"(Zhurong) تا روز جمعه بیش از 800 متر بر روی سطح سیاره سرخ حرکت کرده است.
آزمایشگاه پیش رانش جت ناسا اخیرا در حساب کاربری خود در توییتر از زمان برگزاری تله کنفرانس ناسا خبر داد.
آتشسوزیهای اخیر در یونان و ترکیه که عمدتا به دلیل خشکسالی و دمای سوزان رخ دادهاند در مجموع حدود 10 کشته برجای گذاشته و دهها مصدوم نیز در بیمارستان ها بستری شدهاند.
ستارهشناسان تصور میکنند که کاسلدن یک کوتولهی قهوهای کشف کرده است. کوتولههای قهوهای ستارههای کوچکی هستند که هستهی آنها به اندازهی کافی برای رخ دادن همجوشی هستهای داغ نمیشود.
ناسا برای درک اتفاقی که رخ داده است با استفاده از "استقامت" تصاویری از حفره ایجاد شده ثبت میکند. کنترل کنندگان این ماموریت بار دیگر برای جمعآوری نمونه تلاش خواهند کرد.
ناسا 9 سال وقت و 2 میلیارد دلار هزینه صرف حفاری و جمعآوری نمونه از سنگ مریخ کرده است. مریخنورد استقامت آماده بود تا در روز جمعه این هدف را محقق کند. این مریخنورد سنگی از بستر دریاچه باستانی مریخ که میتواند حاوی نشانههایی از حیات بیگانه باشد انتخاب و شروع به حفاری آن کرد. اما اتفاقی عجیب رخ داد این نمونه به طرز عجیبی ناپدید شد و هیچ آثاری از آن باقی نماند.
دن کاسلدن (DAN CASELDEN) در روز سوم نوامبر 2018 تا دیروقت بیدار بود و هرازچندگاهی لپتاپش را که به طور خودکار تصاویر تلسکوپ فضایی ناسا را جستجو میکرد، بررسی میکرد که ناگهان جرم آسمانی عجیبی مشاهده کرد.
زمینشناسان دانشگاه هنگ کنگ معتقدند رسوباتی که مریخنورد کنجکاوی در حال بررسی آنها است از یک دریاچهی باستانی نشات نگرفتهاند.
شرکت فضایی "راکت لب" اولین ماموریت خود به ماه موسوم به "کپستون" را اواخر سال 2021 از کشور نیوزلند آغاز میکند.
در پنج ژوئن سال 2015 یک انفجار اشعه ایکس سبب ایجاد حلقههایی با انرژی بالا در یک سیستم شد که این پدیده با نام "اکوی نور"(light echoes) شناخته میشود.
ناسا اخیرا در حساب کاربری خود در اینستاگرام تصویری زیبا از حلقههای اطراف یک سیاه چاله منتشر کرد.
حفاری سطح مریخ و تحقیق بر روی سنگهای زیرین سیاره سالهاست که یکی از اهداف اصلی دانشمندان ناسا به شمار میرود. انتظار میرود انجام مراحل نمونهبرداری از لایه زیرین مریخ حدود 11 روز به طول انجامد.
نمونهی اولیه موشک استارشیپ شرکت اسپیسایکس برای اولین بار در روز جمعه ششم اوت (15 مرداد) بر روی پیشران خود قرار گرفت و رکورد بلندترین موشک جهان را از آن خود کرد.
نیروی هوایی آمریکا قصد دارد سریعترین هواپیمای مافوق صوت قابل استفاده مجدد جهان را که قادر خواهد بود فاصله نیویورک تا لندن را در 90 دقیقه پرواز کند، توسعه دهد.