جمعه 9 آذر 1403

نامزدها به جای تمسخر، به ارائه برنامه بپردازند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
نامزدها به جای تمسخر، به ارائه برنامه بپردازند

تولیت آستان قدس رضوی گفت: مرز انتقاد و نقد و روشنگری با تمسخر و تحقیر و استهزاء دیگران مشخص است و نامزدها باید برنامه‌ها و راه‌های پیشرفت کشور را بگویند و به مدرک و تحصیلات افراد چه‌کار دارند که موجب تمسخر و استهزاء شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی در آیین خطبه‌خوانی خادمان حرم حضرت معصومه (س) که در روز میلاد ایشان برگزار شد، بابیان اینکه خداوند در آیه 70 سوره اسراء می‌فرماید ما به انسان کرامت بخشیده‌ایم، عنوان کرد: کرامت به معنای بزرگ‌منشی، ارجمندی و بخشندگی است و اسم مبارکی برای کسی است که دارای همه اوصاف و فضیلت‌های ستودنی باشد.

وی بابیان اینکه کریم هم‌اسم خداوند است و هم ملائکه به این صفت متصف شده‌اند، هم از قرآن با این صفت یادشده است و هم خداوند در مورد انسان از واژه کرامت استفاده کرده است، گفت: خداوند بر همه انسان‌ها منت نهاده و به آن‌ها کرامت بخشید و بر همه موجودات زمینی فضیلت داد و موجودات را مسخر این موجود باکرامت قرار داده است.

تولیت آستان قدس رضوی بابیان اینکه کرامت گوهر ارزشمندی است که خداوند در وجود همه انسان‌ها به ودیعه گذاشته است و اختصاص به عده خاصی ندارد، افزود: انسان هم می‌تواند این فضیلت را در خود به فعلیت برساند و به مقام خلیفه‌اللهی برسد و هم می‌تواند این فضیلت را در خود نابود کند و از حیوانات هم پایین‌تر بیاید.

وی بابیان اینکه خداوند اراده کرده به‌وسیله انبیاء (ص) و ائمه (ع) این کرامت به فعلیت برسد، افزود: یکی از وظایف انبیاء (ص) و اولیاء الهی این بوده است که این فضیلت را در انسان به فعلیت برساند.

حجت‌الاسلام مروی بابیان اینکه همه ارزش‌های انسانی مبتنی بر کرامت انسان است، گفت: ما اگر به دنبال عدالت و آزادی و حاکم کردن فضیلت‌های اخلاقی در جامعه هستیم باید فضیلت کرامت را در جامعه زنده کنیم و اگر جامعه و اشخاصی فاقد این فضیلت باشند تحقق ارزش‌ها و فضیلت‌ها در آن جامعه و برای آن اشخاص عملی و مقدور نیست.

وی بابیان اینکه تن به گناه دادن کرامت انسان را از بین می‌برد، افزود: امیرالمؤمنین (ع) فرمودند کسی که دارای نفس شرافتمند باشد این نفس را با گناه به خواری و ذلت نمی‌اندازد و جامعه‌ای که دارای کرامت است تن به اسارت نمی‌دهد و زیر بار ظلم و ستم نمی‌رود.

تولیت آستان قدس رضوی بابیان اینکه مستکبرین بر جامعه دارای فضیلت و کرامت نمی‌توانند استیلا پیدا کنند، افزود: مستکبرین برای اینکه بتوانند بر جامعه‌ای حاکم شوند ابتدا آن‌ها را تحقیر و ذلیل می‌کنند، اعتمادبه‌نفس آن‌ها را می‌کشند و عزت‌نفس آن‌ها را لگدمال می‌کنند؛ زیرا جامعه‌ای که عزت‌نفس ندارد و فاقد کرامت است به‌راحتی سلطه مستکبران را می‌پذیرد بنابراین قرآن مجید یکی از راهکارهای فرعون برای تسلط بر مردم را استخفاف مردم بیان می‌کند.

وی بابیان اینکه خداوند به انسان کرامت داده و این کرامت را با ارسال رسل و اهل‌بیت (ع) فعلیت بخشیده است، افزود: فرعون اول مردم را خوار و ذلیل کرد و عزت و کرامت انسانی آن‌ها را گرفت و نگذاشت این ودیعه الهی در مردمش به فعلیت و ظهور و بروز برسد سپس توانست مردم را مطیع فرمان و اراده خود کند.

حجت‌الاسلام مروی بابیان اینکه اهل‌بیت (ع) اصول و ریشه‌های کرم و کرامت هستند، گفت: ابتدای زیارت جامعه کبیره اهل‌بیت را اصل کرم و کرامت معرفی می‌کند؛ زیرا هم خود اهل‌بیت (ع) این فضیلت را به نحو کامل دارا هستند و هم تلاششان این است که این ودیعه الهی را در میان آحاد مردم و جامعه به فعلیت برسانند.

وی بابیان اینکه امامان ما همواره بر کرامت و عزت انسان‌ها با زبان و عمل خود تأکید داشتند، افزود: امام رضا (ع) غلامان و خادمان خود را سر سفره غذای خود می‌نشاندند و تلاش می‌کردند که این کرامت خدادادی را در انسان‌ها احیا کنند زیرا اگر انسان‌ها متوجه این ودیعه الهی در خود بودند زیر بار فرعون‌ها نمی‌رفتند.

تولیت آستان قدس رضوی بابیان اینکه انسان کریم کسی را دست‌خالی رد نمی‌کند و به نیازها و خواسته‌های مردم توجه می‌کند، گفت: حضرت معصومه سلام‌الله علیها مشهور به کریمه اهل‌بیت هستند و حکومت اسلامی به برکت مجاهدت‌ها و تلاش‌های پرورش‌یافتگان مکتب اهل‌بیت (ع) به‌دست‌آمده و نتیجه توسلات به دامن حضرت معصومه سلام‌الله علیها است و همه ما مدیون حضرت معصومه (س) هستیم.

وی بابیان اینکه این حکومت باید کرامت مردم را حفظ کند و یکی از عوامل کرامت دخیل بودن آن‌ها در تعیین سرنوشت‌شان است، افزود: حکومت باید شرایط را در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حضور مردم فراهم کند و نتیجه این کرامت بخشیدن به مردم برپایی نظام جمهوری اسلامی ایران است.

مروی بابیان اینکه حکومت باید کرامت، نجابت، اصالت و عزت نفس مردم را در تحمل مشکلات قدر بداند، گفت: داشتن این کرامت که مردم بتوانند در تعیین سرنوشت خود مشارکت داشته باشند حق مردم است و از طرف دیگر مردم تکلیف دارند که از این کرامت پاسداری و صیانت کنند.

وی با بیان اینکه عدم حضور در انتخابات موجب طمع‌ورزی دشمن برای ذلیل کردن مردم ایران می‌شود، خاطرنشان کرد: اگر مشارکت را کمرنگ کنیم و بعضی گلایه‌ها مانع حضور مسئولانه ما در عرصه‌های انقلابی شود خودمان را تضعیف کرده‌ایم و به کشور و نظام‌مان لطمه زده‌ایم و تضعیف کرده‌ایم.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه کشور ما کشور امام رضا (ع) علم، ادب، اخلاق و گفت‌وگو است، گفت: کشور امام رضا علیه‌السلام کشور مسابقه خدمت به همه مردم در عرصه‌های گوناگون به ویژه نیازمندان و احسان جویان، کشور مبارزه با فساد و رانت خواری است و در کشور امام رضا علیه السلام کمترین فساد در هر رتبه ای قابل قبول نیست.

وی با تأکید بر اینکه هواداران باید توجه کنند که از مرز ایمان، اخلاق و کرامت انسانی پا را فراتر نگذارند، گفت: باید برای خدا کار و تبلیغات کرد و برای خدا مردم را دعوت کنیم و اگر کار برای خدا بود تمسخر و تحقیر دیگران معنا ندارد زیرا در مسیر الهی هیچ امر غیراخلاقی، غیرانسانی و غیر اسلامی موردقبول نیست.

حجت‌الاسلام مروی بابیان اینکه همه ما مسلمانیم و داعیه دیانت داریم و نباید برخی حرف‌ها زده شود که موجب استهزاء دیگران شود، افزود: مرز انتقاد و نقد و روشنگری با تمسخر و تحقیر و استهزاء دیگران مشخص است و نامزدها باید برنامه‌ها و راه‌های پیشرفت کشور را بگویند و به مدرک و تحصیلات افراد چه‌کار دارند که موجب تمسخر و استهزاء شود.

وی بابیان اینکه جامعه‌ای که نقد و روشنگری را با استهزا، تحقیر و تمسخر دیگران به‌اشتباه بگیرد مرده است، گفت: خداوند ممکن است از حق خود بگذرد ولی از حق‌الناس نمی‌گذرد و باید مراقب بود که اخلاق اسلامی را در همه حوزه‌ها و عرصه‌ها رعایت کنیم و مردم را تشویق کنیم که با جدال احسن و بیان منطقی و با حفظ کرامت انسان‌ها رفتار کنند.

انتهای پیام