نامه هیئت رئیسه کمیسیون مشترک به معاون قوانین مجلس درباره طرح صیانت
هیئت رئیسه کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی درباره روند بررسی این طرح، خطاب به معاون قوانین مجلس نامهای کردند.
به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، هیئت رئیسه کمیسیون مشترک طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی در نامهای خطاب به معاون قوانین مجلس نسبت به کارشکنیها در مسیر کار کمیسیون اعتراض کردند.
نامه هیئت رئیسه کمیسیون مشترک درباره طرح صیانت به قالیباف طرح موسوم به «صیانت» به صحن علنی بازگردانده میشودمتن کامل نامه هیئت رئیسه کمیسیون مشترک به معاون قوانین مجلس به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر پورسید معاون محترم قوانین مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
بازگشت به نامه شماره 105727 مورخ 1400/12/3 موارد ذیل به اطلاع جنابعالی میرسد. البته این موارد قبلا در تاریخ 1400/12/28 طی نامه شماره 114500 به اطلاع رئیس محترم مجلس شورای اسلامی رسیده است، ولیکن از آنجا که تا کنون پاسخی دریافت نشده است، مجددا اعلام میگردد.
متأسفانه بعد از انتشار نامه بازگشتی فوق که خارج از ساعت اداری تنظیم و صادر گردیده و قبل از تحویل به اینجانب در اختیار رسانهها قرار گرفته بود، اقدامات متعدد جنابعالی در جلوگیری از فعالیت کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی مشهود بوده و عملا موجب اختلال جدی در انجام وظایف نمایندگی اعضای محترم کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی گردیده است.
اطلاع دارید کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی طرح حمایت پس از برگزاری 13 جلسه رسمی و 35 جلسه جانبی از جمله جلسات کارگروه مشترک با مرکز پژوهشهای مجلس، در تاریخ سوم اسفند ماه کلیات طرح را با رأی موافق 19 عضو از 20 نفر اعضای حاضر تصویب کرد. جنابعالی در ساعت 21 همان روز اقدام به انتشار نامهای خطاب به رئیس کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی نمودید و به استناد مواد (165)، (166) و (142) آیین نامه داخلی مجلس، روند اخذ آرای اعضای کمیسیون را مغایر آیین نامه دانستید؛ لذا قابل ذکر است:
1. چنین رویهای بدون اطلاع دقیق از موارد مذکور و مستندات و رسانهای کردن آن ناشی از عدم دقت و کم توجهی به مفاد آیین نامه بوده، در حالی که دقیقا آیین نامههای مربوط رعایت گردیده و قابل ارائه است.
2. این کمیسیون علاوه بر جلسات برگزار شده در دفتر رئیس محترم مجلس (دو جلسه)، دفتر نائب رئیس محترم اول مجلس (سه جلسه)، جلسات کارگروه و کمیتهها، حداقل پانزده جلسه کارشناسی، جلسات متعدد با مرکز پژوهشها، جلسات منظم هفتگی از 1400/7/25 تا 1400/12/3 حداقل چهل و هشت جلسه بررسی و جلسه اظهار نظرات موافقان و مخالفان شکل گرفته است و القاء شبهه عدم رعایت مواد (165) و (166) کاملا نادرست است و اعمال ماده (142) آیین نامه داخلی نیز از اختیارات کمیسیون است.
3. در جلسه 1400/8/25 پس از برگزاری جلسه و طی فرایند بررسی برابر آیین نامه داخلی کلیات طرح آماده رای گیری بود و لیکن به دلیل دریافت نامه محرمانه مورخ 1400/8/25 وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات که خطاب به اینجانب صادر و رونوشت آن برای ریاست محترم مجلس نیز ارسال شده بود، در تاریخ 1400/9/1 به دعوت رئیس محترم جلسهای با حضور اعضای هیات رئیسه کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی طرح، وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس محترم مرکز ملی فضای مجازی و معاون محترم قوانین مجلس شورای اسلامی برگزار شد که هدف آن اتخاذ تصمیم درباره درخواست وزیر محترم مبنی بر اعمال نظرات آن وزارتخانه و رئیس محترم مرکز ملی فضای مجازی قبل از بررسی نسخه 26 تیرماه 1400 (نسخه تهیه شده توسط مرکز پژوهشهای مجلس در اجرای ماده (142) آیین نامه داخلی و تصویب شده در کمیسیون فرهنگی قبل از ارسال به صحن) بود.
فلذا در آن جلسه مقرر شد در جهت همکاری مجلس و دولت محترم و دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی، با رأی اعضای محترم کمیسیون، طرح برای تهیه نسخه جدید به کارگروه مشترک مرکز پژوهشهای مجلس با کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی ارجاع شود. این پیشنهاد در جلسه مورخ 1400/9/9 کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی طرح شد.
در آن جلسه که مانند سایر جلسات، کمیسیون با شفافیت کامل و به طور زنده و مستقیم از طریق رسانهها پخش شد و جنابعالی هم در جلسه حضور داشتید، اعضای محترم کمیسیون طرح را جهت تهیه نسخه جدید به کارگروه مشترک ارسال نمودند؛ فلذا تهیه نسخه جدید توسط کارگروه مشترک نه تنها وجاهت دارد، بلکه با توجه به تصمیم جلسه 1400/9/1 و مصوبه جلسه 1400/9/9 کمیسیون، به عنوان تکلیف قانونی معین گردیده و در همان زمان کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی اراده خود مبنی بر بررسی نسخه جدید را بیان نموده است.
حال این سؤال مطرح میشود چنانچه برابر اعلام جنابعالی قرار بود کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی کلیات نسخه اولیه ارجاعی به کمیسیون یعنی نسخه 26 تیرماه 1400 را به رأی بگذارد، اساسا چه نیازی به تشکیل جلسه اول آذر ماه با حضور رئیس مجلس و سه جلسه بعدی که در حضور نائب رئیس اول و مرکز پژوهشهای مجلس وجود داشت؟ رئیس مجلس در جلسه 1400/10/7 به آقایان تقی پور و سیاهکلی توصیه فرمودند با توجه به درخواست مرکز پژوهشهای مجلس طی نامه مورخ 1400/9/30 مهلت مجددا به مدت بیست روز تمدید شود. اگر بنا بود نسخه جدید مورد استفاده قرار نگیرد، آیا این همه صرف وقت برای تهیه نسخه جدید که بسیار پخته تر بوده و به اقرار اکثر صاحبنظران، عمده ایرادات واردشده به نسخه قبلی در آن مرتفع گردیده است، توجیه منطقی دارد؟
اگر قرار بود کلیات نسخه 26 تیرماه رای گیری شود تشکیل جلسه اول آذرماه در حضور رئیس مجلس برای چه بود؟ جنابعالی شخصا در آن جلسه حضور داشتید و اعمال تغییرات مد نظر وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی را نه تنها پذیرفتید بلکه توصیه کردید! طرح موضوع در جلسه 1400/9/9 کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی که با تصمیم جلسه مذکور صورت گرفت و جنابعالی هم حضور داشتید، برای چه بود؟
4. در طول چهل و چهار سال گذشته، توقف کار صحن مجلس با کمیسیون جانشین آن با چنین رویهای در مجلس شورای اسلامی بیسابقه بوده، این امر به عنوان یک اقدام غیرمتعارف، نظام قانونگذاری را در آینده تهدید میکند. ایراد شکلی طرح شده در نامه بازگشتی فوق توسط جنابعالی به دلیل مسکوت بودن در آیین نامه قابل استناد نمی باشد.
در ادامه نظر جنابعالی را به موارد متعدد تخلف انجام شده توسط معاونت قوانین جلب میکنیم:
1- در تاریخ 1400/12/26 کارکنان زیر مجموعه جنابعالی از بارگذاری دعوتنامههای ارسالی توسط اینجانب به اعضای محترم کمیسیون در سامانه مکاتبات مجلس ممانعت به عمل آورده اند و عملا بدون قبول مسئولیت حقوقی تعطیلی جلسات، کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی را تعطیل نمودهاید و این تخلف بزرگ خلاف قانون اساسی که در اصل... بیان مینماید: هیچ کس نمیتواند... عملا نمایندگان را از انجام وظیفه نمایندگی خود منع نمودهاید.
2- در تاریخ 1400/12/26 در یک اقدام آشکار خلاف قانون، نسخه ارجاعی به کمیسیون را از سامانه قانونگذاری حذف نمودهاید؛ دلیل این کار چیست؟ آیا ارادهای خارج از مجلس و رأی نمایندگان به شما فرمان میدهد؟
3- برابر قانون اساسی، جنابعالی و هیچ شخص دیگری حق تعطیل کردن مجلس و کمیسیونهای ذیل آن را ندارد؛ فلذا لازم است بدون فوت وقت ضمن بارگذاری مصوبه کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی در سامانه قانونگذاری مجلس و اعلام مهلت لازم جهت ثبت پیشنهادات نمایندگان محترم، دعوتنامههای کمیسیون را جهت تشکیل جلسات برابر آیین نامه بارگذاری نمایند تا اعضای کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی بتوانند به موقع وظایف خود را نسبت به بررسی جزئیات و تصویب به موقع طرح به انجام برسانند.
بدیهی است در صورت ادامه کارشکنیها در مسیر فعالیت کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی و عدم همکاری جنابعالی، پیگیریها و اقدامات قانونی از طریق کمیسیون اصل نودم و سایر مراجع قانونی به عمل خواهد آمد.
اعضاء هیئت رئیسه کمیسیون مشترک اصل 85 قانون اساسی.
به گزارش تسنیم، روز گذشته نیز اعضای هیئت رئیسه کمیسیون مشترک طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی در نامهای خطاب به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به جزئیات جلسات کمیسیون مشترک و نحوه رسیدگی به طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی در این کمیسیون پرداختند.
لازم به ذکر است، روز گذشته وکلای ملت در جلسه غیر علنی و در رأیگیری استمزاجی با درخواست جمعی از نمایندگان برای لغو بررسی طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی بر اساس اصل 85 قانون اساسی موافقت کردند.
انتهایپیام /