یک‌شنبه 15 مهر 1403

نبود اتحاد و انسجام بین نمایندگان موجب عقب ماندگی استان زنجان شده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نبود اتحاد و انسجام بین نمایندگان موجب عقب ماندگی استان زنجان شده است

زنجان - ایرنا - نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس شواهد اتحاد و انسجام حداکثری در گذشته بین نمایندگان استان نبوده و نگاه‌های بخشی و تنها پیگیری موضوعات مربوط به حوزه انتخابیه به شدت به استان ما آسیب زده و عامل بخش بزرگی از عقب ماندگی آن است.

حجت الاسلام حسن شجاعی روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، پویایی جامعه را در گرو اطلاع رسانی خبرنگاران دانست و اظهار داشت: نقش آفرینی خود را از ابتدای کار به سه بخش منطقه ای، استانی و ملی تقسیم بندی کرده ام.

وی با اشاره به اقدامات در بخش ملی افزود: یکی از راهبردها در این دوران ظرفیت سازی ملی برای اقدامات ملی، استانی و منطقه ای بود که با توجه به ظرفیت های بزرگ مرکز و پایتخت هر نماینده ای به میزان نفوذ در مرکز، قدرت خدمت رسانی در سطوح مختلف را دارد بنابراین در قدم اول علاوه بر ظرفیت های قبل از نمایندگی باید ظرفیت سازی جدیدی در دوران نمایندگی ایجاد می کردم که از این ظرفیت برای خدمت رسانی استفاده کنم.

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس تصریح کرد: مهمترین اقدام در سطح ملی ظرفیت سازی بوده و پس از آن تمرکز روی برخی از موضوعات در سطح ملی بود که مربوط به جنبه نظارتی مجلس است.

وی با اشاره به سایر اقدامات در مدت 100 روزه حضور در مجلس، بیان کرد: اولین ظرفیت سازی باید در خود مجلس ایجاد می شد و این مجلس که حدود 2 ماه درگیر انتخابات های مختلف داخلی در مجلس بود، تلاش کردم نه برای قدرت پرستی بلکه برای ایجاد فرصت خدمت بیشتر به مردم، در سطح مجلس بیشترین سهم را کسب کنم.

نایب رییس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی، ابراز کرد: کمیسیون اصل 90 یکی از بازوهای قوی نظارتی مجلس و کمیسیونی است که پایگاه آن خود قانون اساسی بوده و ظرفیت بسیار بزرگی دارد که در دوره های گذشته کمتر در استان استفاده شده بود و در برخی مواقع این کمیسیون درگیر انگیزه های شخصی یا سیاسی می شد که نامزدهای این دوره پرهیز از انگیزه های سیاسی برای نظارت بر قوای سه گانه نظام را سرلوحه خود قرار دادند که استفاده از ظرفیت های موجود در آن منجر به پیشرفت کشور می شود.

وی با اشاره به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان، یادآور شد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب مرکز نظارت بر رفتار نمایندگان پس از مرکز پژوهش ها دومین مرکز مهم مجلس است که برجسته دانستن این مرکز از سوی ایشان نشان از اهمیت آن است و در پی آن بخش نظارتی مجلس بر خود باید تقویت شود.

نایب رییس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان خاطرنشان کرد: در طی این مدت برای ایجاد ارتباط مناسب و صمیمی با نهادهای مختلف دولتی، قوه قضایی و سایر بخش های حاکمیتی تلاش کردیم تا در حد مردم حوزه انتخابیه ظاهر شویم که همه اینها به قصد ظرفیت سازی ارتباطات با بیرون مجلس بوده است.

وی با اشاره به درخواست آزادسازی سهام عدالت از رییس جمهوری، تصریح کرد: با کمک نمایندگان طرحی 2 فوریتی تهیه کردیم که جاماندگان و بازماندگان سهام عدالت هم مشمول این سهام شوند چرا که برخی از افراد مشمول سهام عدالت وضعیت خوبی دارند و از طرفی عده ای قابل توجه با وجود نیاز مالی و استحقاق مشمول آن نیستند که بخشی از اینها حدود 2 میلیون نفری هستند که از ابتدا ثبت نام کرده اند ولی در سامانه درج نشدند و جامانده اند، علاوه بر این برخی مددجویان بهزیستی و کمیته امداد برخوردار از این سهام عدالت نیستند که با مصوبه مجلس امید است این بخش از جامعه هم سهام دریافت کنند.

حجت الاسلام شجاعی بیان کرد: موضوع قانون کاداستر یا قانون جامع حدنگار که در سال 93 تصویب شده باید تا پایان سال 98 به اجرا در می آمد که انجام نشد و شکایتی در کمیسیون اصل 90 مطرح شده که نهادهایی باید این قانون را اجرا می کردند ولی نکردند پاسخ دهند چون اجرای این قانون بسیاری از مشکلات ما را در حوزه های مختلف حل می کند.

وی تاکید کرد: چند میلیون پرونده قضایی وجود دارد که اگر قانون حدنگار انجام شود بسیاری از پرونده ها و اختلافات اجتماعی و بین مردم و نهادها و برعکس رفع می شود که متاسفانه انجام نشده و با اینکه این طرح کلید خورده انجام آن عقب تر از زمان بندی است.

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس ادامه داد: در این راستا از دستگاه های متولی توضیحات را خواستیم و پس از جلسه با مسوولان مربوطه برنامه های آنها برای اجرای قانون حدنگار جمع آوری خواهد شد.

وی افزود: در سطح استانی هم چند اتفاق باید رخ دهد که در گذشته کمتر شاهد بودیم که بر این اساس هر چهار نماینده استان انسان های شریف، انقلابی، متخصص، کاری و پرانگیزه هستند و از این نظر یک فرصت تاریخی برای استان پیش آمده که نمایندگان استان موضوعات استانی را پیگیری کنند و پیشرفت استان را مد نظر داشته باشند.

وی تصریح کرد: استان هایی که نمایندگان آنها متحد عمل کرده اند پیشرفت های فراوانی داشته اند و در مسائل استانی متحد بودند ما هم با نمایندگان قصد داریم عملکرد نوینی داشته باشیم و برخی مسائل استانی را پیگیری کنیم چراکه تاکنون زنجان ما به لحاظ درآمد استان پانزدهم و به لحاظ جذب بودجه استان بیست و هشتم کشور است که همین عدم تناسب موجب عقب ماندگی هایی در استان شده است.

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس بیان کرد: باید با همکاری نمایندگان استان جایگاه جذب بودجه استان را حداقل چند پله افزایش دهیم و این قبیل موضوعات نیاز به تمرکز استانی دارد تا با هم افزایی قدرت نمایندگان این مهم رخ دهد.

وی با اشاره به اقدامات منطقه ای در مدت حضور در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: در یک سال پیش رو در همه حوزه ها به سراغ کارهای شدنی خواهیم رفت چراکه با شرایط موجود در کشور برخی کارها نشدنی است که نمونه هایی از آنها برخی پروژه های عمرانی است که باید با استفاده از ظرفیت های استان و ملی گره آن ها را باز کنیم و حدود 20 پروژه شناسایی شده و تاکنون 10 پروژه میسر به اجرا و بهره برداری است.

وی ادامه داد: یکی از این پروژه ها سد کینه ورس ابهر است که در سال 89 آبگیری شده و در آن زمان 100 میلیارد تومان برای آن سرمایه گذاری شد و باید بخشی از آب شرب ابهر و خرمدره را تامین کند که با تاخیر اتفاق افتاده و از طرفی باید 3.6 میلیون متر مکعب از آب سد برای کشاورزی استفاده شود که شبکه آبرسانی کشاورزی هم برای آن پیش بینی شده بود که متاسفانه با تاخیر فراوان احداث این شبکه شروع شده، با وجود پیشرفت 95 درصدی ماه ها اتمام آن به تاخیر افتاد که با رایزنی های مختلف و تامین اعتبار با سه تا پنج میلیارد این پنج درصد باقی مانده به اتمام می رسد و با آن یک هزار و 600 هکتار از زمین های کشاورزی و سه هزار کشاورز شهرستان بهره مند می شوند.

*س_برچسب‌ها_س*