نبود یک سیاست واحد در خصوص تنظیم قیمتها / مسئولان بیان مشکلات کشاورزان را برای خود کسر شأن میدانند!
عدم ورود جدی تشکل ها و اصناف بخش کشاورزی یکی از دلایل اصلی ورود واسطه ها و افراد دلال است و متاسفانه این وضعیت و شرایط طی چند سال اخیر روند رو به رشدی داشته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، برخلاف محصولات صنعتی که میتوان مدت فرآیند تولیدشان را تغییر داد، برای تکمیل فرآیند تولید محصولات کشاورزی باید مدت زمان معینی سپری شود. هرچند میتوان با بهکارگیری فناوریهای پیشرفتهتر تولید، میزان آن را تغییر داد.
اما به هرحال نمیتوان بهطور کامل آن را تحت کنترل درآورد. به همین دلیل، عرضه این محصولات در دورههای کوتاهمدت مثلا در طول یکسال انعطافپذیری کافی برای پاسخگویی به نوسانات تقاضا را ندارد.
این واقعیت موجب بروز نوسانات مختلف در بازار این محصولات میشود. واضح است این نوسانات، برنامهریزی تولید، بازار و همچنین رفاه مصرفکنندگان و تولیدکنندگان را تحتتاثیر قرار میدهد.
مسئولان بیان کردن مشکلات کشاورزان را برای خود کسر شأن می دانند
سیدحسین رحیمی رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی شهرستان بیجار اظهار داشت: بنا بر آمارهای خود دولتمردان 80 درصد مردم کردستان به طریقی از بخش های مختلف حوزه کشاورزی امرار معاش کرده و در این حوزه اشتغال دارند و اگر این حوزه آسیب ببیند بدون شک امرار معاش و وضعیت معیشت زندگی بسیاری به خطر می افتد.
رحیمی یادآور شد: به نظر من مسئولان بیان کردن مشکلات کشاورزان و آسیب هایی که این قشر دیده اند را برای خود کسر شأن می دانند و یا اینکه از این مسئله هراس دارند که در رده های بالاتر مدیریت مورد ماخذه قرار گیرند که چرا یاس و ناامیدی را در دل جامعه رونق می دهند.
رحیمی اظهار کرد: قیمتی نیز که دولت برای خرید تضمینی گندم در نظر گرفته باز هم جای انتقاد دارد چزا که هزینه های تولید نسبت به سال های قبل بسیار بالا رفته و همین امر باعث شده تا پای دلالان به بحث خرید گندم بر روی مزارع باز شود و قیمت هایی تا هر کیلوگرم 6 هزار تومان نیز به کشاورزان پیشنهاد شده که اگر قیمت دولت بازنگری نشود و یا مشوق هایی برای کشاورزان در نظر گرفته نشود مانند حداقل هزینه حمل تا مراکز تحویل، همین 200 هزار تن میزان تولید استان نیز امسال در اختیار مراکز دولتی قرار نگرفته و به ددست دلالان می افتد.
وی افزود: دولت با اختیاراتی که در این حوزه دارد و همچنین تسهیلاتی که در ستاد بحران می تواند برای کشاورزان آسیب دیده در نظر بگیرد، گندمکاران را برای سال آینده دل گرم کند و با کارهایی مانند به عقب انداختن زمان تسویه تسهیلات و یا پرداخت تسهیلات جدید کشاورزان را به این کار ترغیب کند.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی شهرستان بیجار ادامه داد: امسال سال تولید، پشتیبانیها، مانعزدایی از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده اما نه تنها حمایت و پشتیبانی از تولید نمی شود بلکه برخی از مسئولان، خود مانعی بر سر راه تولید هستند.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی شهرستان بیجار ادامه داد: کشاورزان انتظار دارند همان گونه که سال های گذشته با تلاش خود برای این استان آبرو و اعتبار به دست آوردند امروز که گرفتار خشکسالی شده اند از آنان حمایت کنند، چرا وقتی چند واحد تولیدی تعطیل می شود استاندار به قضیه ورود کرده و برای نهایتا بیکاری 2 هزار نفر سرمایه های کلانی را خرج می کنند تا دوباره واحدهای راکد به چرخه تولید باز گردند اما وقتی شغل و زندگی بیش از 120 هزار نفر در کردستان به واسطه گره خوردن آنها به حوزه کشاورزی به خطر می افتد هیچ تلاشی صورت نمی گیرد.
وجود افراد واسطه و بی ثباتی قیمت ها
پیمان اسکندری مدیرکل تعاون روستایی استان کردستان نیز با اشاره به اینکه امروز بخش کشاورزی مهمترین عرصه برای تولید و همچنین ایجاد اشتغال در استان کردستان به شمار می رود، عنوان کرد: کردستان در زمینه کشاورزی استعدادهای خوبی در اختیار دارد و به همین دلیل باید سرمایه گذاری اصلی بر روی این موضوع متمرکز شود.
مدیرکل تعاون روستایی استان کردستان افزود: مشکل اصلی بخش کشاورزی ما در استان کردستان مربوط به نبود بازار مطمئن است، به گونه ای که کشاورز از بازگشت سرمایه و همچنین تامین درآمد خود در بخش کشاورزی مطمئن نیست و به همین دلیل ریسک فعالیت های کشاورزی ما بالاست.
اسکندری با اشاره به قابل پیش بینی نبودن بخش بازار محصولات کشاورزی، یادآور شد: برای نمونه ما در دو محصول تولیدی استان کردستان شامل سیب زمینی و پیاز هر ساله با مشکل مواجه می شویم، هر سال یکی از محصولات به شکل گسترده و زیاد وارد بازار می شود و در نتیجه باعث کاهش قیمت آن می شود و سال دیگر آن محصول در بازار نایاب می شود.
وی با اشاره به نبود یک سیاست واحد و مشخص در خصوص تنظیم قیمت ها در بازار، عنوان کرد: وقتی که یک محصول تولیدی به صورت گسترده و وسیع وارد بازار عرضه می شود قیمت آن نیز کاهش می یابد و این ضرر به جیب کشاورز باز می گردد و حتی مصرف کننده نیز از این وضعیت راضی نیست، چرا که باید سال آینده این محصول را با قیمت چند برابری خریداری نماید.
مدیرکل تعاون روستایی کردستان وجود واسطه را باعث بی ثباتی قیمت ها در بازار محصولات کشاورزی و زمین های حاصلخیز عنوان کرد و گفت: عدم ورود جدی تشکل ها و اصناف بخش کشاورزی یکی از دلایل اصلی ورود این واسطه ها و افراد دلال است و متاسفانه این وضعیت و شرایط طی چند سال اخیر روند رو به رشدی داشته است.
اسکندری ضمن تاکید بر تقویت تشکل ها و اصناف بخش کشاورزی در استان کردستان، یادآور شد: تقویت این تشکل ها با حضور و مشارکت فعال کشاورزان باعث می شود تا بخش زیادی از مشکلات اشاره شده رفع شود و در کنار آن سود زیادی نیز به خود کشاورزان برسد.
وی با بیان اینکه باید زمینه برای حضور فعال اصناف و تشکل های بخش کشاورزی فراهم شود، عنوان کرد: این حضور فعال نیازمند تسهیل شرایط است و ما در سازمان تعاون روستایی به صورت تمام و کمال در خدمت کشاورزان برای شکل گیری اصناف مختلف از جمله تعاونی های روستایی هستیم.
مدیرکل تعاون روستایی کردستان با بیان اینکه باید از ظرفیت های در اختیار بخش کشاورزی در استان کردستان به شکل بهتری بهره برداری شود، اظهار کرد: بهره برداری از این ظرفیت ها و تلاش در راستای توسعه بخش کشاورزی یکی از بهترین راهکارها برای توسعه پایدار در استان کردستان است و در این مسیر سازمان تعاون روستایی از تمامی توان و ظرفیت های در اختیار خود بهره برداری خواهد کرد و ما محدودیتی در این حوزه نداریم.
انتهای پیام /