نبی: مجوز حرفهای باشگاههای بدهکار دیگر صادر نمیشود
بنا به گفته نبی قرار نیست مجوز حرفهای باشگاههای بدهکار صادر شود.
به گزارش سایت نود، مهدی محمدنبی، دبیرکل فدراسیون فوتبال در جلسه هماندیشی با باشگاهها در مورد تعیین تکلیف پرونده بدهیها، تأکید کرد دیگر برای باشگاههای بدهکار مجوز صادر نمیشود.
در این نشست که با حضور مهدی محمدنبی دبیرکل فدراسیون، محمود شیعی عضو هیئت رئیسه، مسئولان کمیتههای مربوطه در فدراسیون فوتبال همچنین فرهاد حمیداوی مدیرعامل و مالک باشگاه شهر خودرو و نمایندگان باشگاههای استقلال، پرسپولیس، سایپا و رایکای بابل برگزار شد، علاوه بر بررسی بدهی و پروندههای بینالمللی باشگاهها موضوعات مرتبط با نحوه انعقاد قرارداد، جذب بازیکن، دریافت پرونده مجوز حرفهای مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت.
مهدی محمدنبی دبیرکل فدراسیون فوتبال در ابتدای این نشست با قدردانی از حضور فعال باشگاهها در این جلسات اظهار داشت: برگزاری این نشستها به گسترش تعاملات و همکاریهای فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ با باشگاهها منجر شده و میتواند بخش قابل توجهی از مشکلات این حوزه را کاهش دهد. اینگونه نشستهای درون خانوادگی از سویی منجر به تعیین تکلیف برخی پروندهها و موضوعات خواهد شد و از سوی دیگر موجب میشود در آینده شاهد کاهش اختلافات و پروندههای باشگاههای ایرانی در مجامع بینالمللی باشیم. در واقع میتوانیم در اینگونه نشستها چارهاندیشی مناسبی برای آینده فوتبال کشور داشته باشیم.
محمدنبی همچنین اظهار داشت: حل موضوع بدهیهای داخلی و بینالمللی یکی از شروط دریافت مجوز حرفهای است که کمیته صدور مجوز طبق دستورالعمل و مقررات با دقت در این خصوص مستندات مربوطه را پیگیری میکند و در صورتی که اینگونه مشکلات حل نشود، دیگر امکان صدور مجوز وجود نخواهد داشت. در این صورت اگر باشگاهی موفق به دریافت مجوز نشود، حتی با کسب عنوان قهرمانی لیگ امکان حضور در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا را نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: در این جلسات میتواند نکاتی مطرح شود که به روند فعالیت باشگاهها و کاهش مشکلات آنها کمک کند. از جمله موضوعات مهم دقتنظر در نحوه انتخاب و جذب بازیکن خصوصا استخدام بازیکنان خارجی و رعایت قانون در تنظیم قرارداد است. باشگاهها باید به شکلی در این حوزه عمل کنند که کمترین آسیب و مشکلات را در پیش داشته باشند و بتوانند به تعهدات خودشان در قرارداد عمل کنند. از جمله توصیههای اثربخش انعقاد قرارداد ریالی است که میتواند بسیاری از این موارد اختلافات و شکایات به دلیل عدم انجام تعهد را رفع کند.
در ادامه این نشست محمود شیعی، عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال اظهار داشت: یکی از اهداف این جلسه آسب شناسی مشکلات فوتبال کشور در این حوزه است و به عقیده من باشگاهها باید در جذب بازیکن خصوصا بازیکن و مربی خارجی دقت نظر بیشتری داشته باشند. ما هم در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال همچنین سازمان لیگ تلاش میکنیم تدابیر مناسبی برای کمک به باشگاهها در این خصوص داشته باشیم و اقدامات موثری صورت پذیرد که منجر به کاهش مشکلات حقوقی باشگاهها خصوصا در عرصه بینالمللی شود.
حمیرا اسدی، مدیر دپارتمان بینالمللی فدراسیون فوتبال در این جلسه با اشاره به تعداد قابل توجه پرونده شکایتها از باشگاههای ایرانی در فیفا گفت: فوتبال ایران قطعا دارای برند و اعتبار قابل توجه و ارزشمندی در قاره آسیاست. با این وجود متاسفانه تعدد پرونده شکایات در کمیته انضباطی فیفا به وجهه فوتبال ایران آسیب میزند. لازم است در هنگام عقد قرارداد از وجود کارشناسان حقوقی استفاده شود و با توجه به اقدامات پیشگیرانه مشکلات احتمالی موجود در هر قرارداد کاهش پیدا کند. همچنین در دعاوی و پرونده ها از وکلای باتجربه و توانمند همینطور مستندات و مدارک به خوبی استفاده شود تا شاهد موفقیت و پیروزی باشگاههای ایرانی در این دعاوی باشیم. بسیار تلخ است که بگوییم آمار خوبی در این بخش نداریم و لازم است در چنین جلساتی به این موضوعات رسیدگی شود.
سهیل مهدی، رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ نیز در این جلسه اظهار داشت: باشگاهها به منظور دریافت مجوز حرفهای علاوه بر تعیین تکلیف وضعیت بدهیها، لازم است نسبت به تکمیل مدارک حقوقی خود نیز اقدام کنند. در واقع مستندات مربوط به شخصیت حقوقی باشگاهها تکمیل نشده و نواقصی وجود دارد که باید این مسئله حل شود. باشگاهها موظف هستند علاوه بر موضوع شکایاتی که از آنها مطرح میشود، در خصوص مطالبات بازیکنان و مربیان خودشان تا نهم تیرماه هر سال اقدام کنند و قبل از این تاریخ در این خصوص تعیین تکلیف شود. جرایم انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا نسبت به گذشته بیشتر شده و این در حالی است که باشگاههای ما مجموعا سال گذشته حدود 120 هزار دلار جریمه شدند که این مبلغ کمی نیست. ممکن است در سال جدید شرایط و جرایم از این بیشتر و سنگینتر باشد. برگزاری اینگونه جلسات با همین هدف صورت میگیرد که مانع از بروز مشکلات مشابه برای باشگاهها شویم.
فریبرز محمودزاده، رئیس کمیته نقل و انتقالات سازمان لیگ نیز با اشاره به اهمیت دقت نظر در جذب بازیکن خارجی اظهار داشت: متاسفانه باشگاههای ما از ظرفیت تیمهای پایه به خوبی استفاده نمیکنند و به طور میانگین هر باشگاه از بین 15 بازیکن تیم امید خودش در هر سال تنها 2 بازیکن را وارد فهرست بازیکنان بزرگسال میکند که این آمار بسیار اندک و ناچیز است. البته جا دارد به فعالیت موفق باشگاهی مثل سایپا هم در اینجا اشاره کنیم که از بین 15 بازیکن امید این باشگاه، 12 بازیکن به تیم بزرگسالان راه یافتند.
در ادامه این جلسه حمیداوی (مالک باشگاه شهرخودرو)، سلطانی (معاون باشگاه استقلال) خواجهوند (نماینده باشگاه پرسپولیس) سروش و شکری (نمایندگان باشگاه سایپا) و عزیزی (نماینده باشگاه رایکای بابل) نیز به بیان نظرات و دیدگاههای خود در خصوص موارد مطرح شده پرداختند.
1977