نجات از مهلکه افسردگی با قدرت یادآوری
یادآوری و سفر به دوران گذشته بعضی مواقع میتواند انسانها را از مهلکه افسردگی و ناامیدی نجات دهد.
فرارو - حس خانهی مادربزرگ، مرور خاطرات دوران دبستان، دورانی که در کوچهها بازی کردهاید یا حتی آن زمین خوردن در اولین دوچرخه سواری همه اینها میتوانند احساسی را در انسانها ایجاد کنند که چه بسا آنها را به آینده امیدوارم نگه دارد. میبینیم که به تازگی برای فرار از چالشهای پیش رو حتی برای یک لحظه هم که شده؛ صحبت کردن در مورد چیزهای قدیمی و خاطرهانگیز در فضای مجازی مورد استقبال مخاطبان است.
به گزارش فرارو، مطالعات نشان داده است که برنامههایی که به افراد کمک میکنند خاطرات مثبت را در طی چند هفته به خاطر بیاورند، علائم افسردگی و اضطراب را کاهش میدهند. همچنین به بیماران آلزایمر کمک کرده تا عملکرد شناختی خود را بهبود بخشند؛ بنابراین خاطرهگویی بیشتر اوقات به سلامتی روان ما کمک شایانی میکند.
وقتی شروع به یادآوری خاطرات مثبت میکنیم، افکار دیگری را که در سر داریم حذف میکنیم. کشف چیزهای خوب گذشته به ما امید و خوش بینی به آینده میدهد. به هر حال، اگر اتفاقات خوبی برای ما بیفتد، احتمالاً دوباره اتفاق خواهند افتاد. آنها همچنین به ما کمک میکنند تا احساسات مثبت مختلف مرتبط با گذشته را دوباره تجربه کنیم. این میتواند شادی، عشق، اشتیاق، آرامش، عزم و... باشد؛ و همه اینها زمانی اتفاق میافتد که ما در اینجا و اکنون هستیم، سفری به گذشته که فقط به تلاش ذهنی مثبت نیاز دارد.
در گزارشی در سایکولوژی تودی آمده، یادآوری مثبت فراتر از ایجاد حس خرسندی برای ما در لحظه است. تفکرات مثبتی که تجربه میکنیم، منابع روانی و فیزیولوژیکی را ایجاد میکنند که در آینده به حال خوب و مثبت نگری ما کمک میکند. برای مثال، در مطالعهای از افراد خواسته شد سه ماه بعد تجربیات مثبت را به خاطر بیاورند، آنها کاهش مراجعه به پزشک را در مقایسه با گروه کنترل گزارش کردند.
به یاد داشته باشید که آن خاطرات مثبت میتواند به ما در برنامه ریزی برای آینده نیز کمک کند. حال شما میتوانید با چند فعالیت خاطرات مثبت را بهینه و بهجا به یاد بیاورید.
1- فهرستی از چندین خاطره مثبت از گذشته را یادداشت کنید و یکی را برای یادآوری انتخاب کنید. از طرف دیگر، هنگامی که خود را در مکانی میبینید که باعث ایجاد یک خاطره مثبت میشود، به راحتی از آن عبور نکنید. توقف کنید، چند نفس عمیق بکشید و با از حافظه خود کمک بگیرید. در چشمان ذهن شما، تصاویر و به دنبال آن احساسات ظاهر میشوند. شما با غوطه ور شدن در آن احساسات برای لحظهی هم که شده احساس بهتری خواهید داشت.
2- یک داستان مثبت از زندگی خود بگویید. در ذهن خود کاوش کنید که چه چیزی برای شما خوب بوده و چه احساسی در شما ایجاد کرده است. میتوانید این کار را با به اشتراک گذاشتن داستان خود با یک دوست یا نوشتن آن با جزئیات انجام دهید. خیلی از نویسندگان مشهور جهان با همین ترفند توانستند به موفقیتهای زیادی دست پیدا کنند.
از دست ندهید