یک‌شنبه 30 دی 1403

نحوه برخورد با کودک مبتلا به افسردگی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
نحوه برخورد با کودک مبتلا به افسردگی

افسردگی کودکان آنطور که ما دوست داریم نادر نیست. در حقیقت یک مطالعه در سال 2016 نشان میدهد که 9.7 درصد از کودکان ایرانی حداقل یک دوره افسردگی اساسی داشتهاند. اگر فکر میکنید فرزند شما ممکن است افسردگی را تجربه کند، در اینجا ما شیوههای مقابله با افسردگی کودک را توضیح خواهیم داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به عنوان والدین، شما باید برای برخورد با مشکلات کوچک و بزرگ آماده باشید. این شامل مراقبت از سلامت روانی فرزند شما میشود. هنگامی که همه چیز جدی میشود، مهم است که در راستای آرامش ذهنی کودک خود قدم بردارید که در آینده دچار افسردگیهای شدید نشود.

افسردگی کودکان آنطور که ما دوست داریم نادر نیست. در حقیقت یک مطالعه در سال 2016 نشان میدهد که 9.7 درصد از کودکان ایرانی حداقل یک دوره افسردگی اساسی داشتهاند. اگر فکر میکنید فرزند شما ممکن است افسردگی را تجربه کند، در اینجا ما شیوههای مقابله با افسردگی کودک را توضیح خواهیم داد.

*س_ با نحوه تشخیص علائم هشدار دهنده آشنا شوید_س*

کودکان مراحل مختلفی را پشت سر میگذارند. اغلب نوسانات خلقی و قسمتهای احساسی زیادی که فوران نشده است در دوران کودکی اتفاق میافتد و نمیتوان تشخیص داد که رفتار آنها چه زمانی بخشی از بزرگ شدن است و چه زمانی جدیتر است. اولین قدم برای کمک به فرزندتان در مبارزه با افسردگی، یادگیری نحوه تشخیص آن است.

اگر فرزند شما یک یا ترکیبی از این علائم را تجربه میکند، ممکن است به کمک یک مشاور کودک نیاز داشته باشید.

  • عزت نفس پایین
  • صرف نظر از انجام بازی
  • کمبود علاقه
  • ناامیدی
  • تغییرات شدید در عادات غذایی
  • احساس شرمندگی
  • کمبود انرژی
  • بیحوصلگی
*س_ مشکلات کودک را با متخصص در میان بگذارید_س*

افکار خودکشی به طور غیر مستقیم امکان دارد در ذهن کودک پرورش داده شود. ممکن است همیشه برای دیگران حتی برای والدین کودک، کاملا آشکار نباشد. بخشی از دلایل انزوا و تک بعدی بودن کودک این است که کودکان دارای افکار خودکشی هستند و احتمالا حتی تا در زمان بزرگسالی به طور مستقیم در مورد مشکلات خود از جمله خودکشی صحبت نمیکنند.

راههای مختلفی وجود دارد که میتوانید از افراد متخصص برای فرزند خود کمک حرفهای بگیرید:

  • برای راهنمایی بیشتر با پزشک متخصص خود صحبت کنید و مشکلات به وجود آمده را بازگو کنید.
  • فرزندان خود را به ملاقات یک متخصص اعصاب و روان ببرید.
  • با خدمات مشاوره خانواده تماس بگیرید و شرایط را برای آنها توضیح دهید.
  • به صورت آنلاین به دنبال منابعی مانند آکادمی روانپزشکی کودکان ایران باشید.

مهمترین مسئله این است که شما مشکل را نادیده نگیرید، بلکه منابع و حمایت لازم را برای مبارزه با افسردگی را در اختیار فرزند خود قرار بدهید.

*س_ از کودک خود حمایت عاطفی کنید_س*

فرزند شما به حمایت عاطفی نیاز دارد و شما باید اولین نفر باشید که مشکلات خود را با شما به اشتراک میگذارد. حمایت عاطفی از خانواده، غنچهای است که در آینده تبدیل به روابط اجتماعی خوب میشود اما چگونه میتوانید یک بنیاد مستحکم را ایجاد کنید؟

  • از زمانی که در اختیار فرزندتان قرار میدهید به درستی استفاده کنید.
  • فرزند خود را به صحبتهای عادی و صادقانه را تشویق کنید.
  • به صحبتهای فرزند خود گوش دهید.
  • مبارزات درونی آن‌ها را بپذیرید.

نشان دادن حمایت بدون فشار و استرس، میتواند به شما کمک کند تا اعتماد فرزند خود را جلب کنید و به او اجازه دهید در هنگام بروز مشکلات و نگرانیهای خود صحبت کند و نظر شما را در رابطه با مسائل به وجود آمده بپرسد. این به شما کمک میکند علائم هشداردهنده بالقوه را تشخیص داده و بر اساس آن واکنش نشان دهید.

*س_ فرزند خود را به سبک زندگی سالم تشویق کنید_س*

سلامت جسمی و روانی ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و یک شیوه زندگی سالم میتواند به مدیریت علائم افسردگی و پرهیز از آن کمک کند. البته شما نمیتوانید به فرزند خود دستور دهید که زندگی سالمی داشته باشد اما میتوانید مسیر درست زندگی را به کودک ارائه دهید و خودتان یک سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید. دقیق بودن در پیشنهادات و ارائه یک مثال خوب میتواند به تشویق آنها برای داشتن زندگی سالم برای خود کمک کند یا حتی اگر خودتان توانایی مدیریت و برنامهریزی ندارید، میتوانید با مراجعه به کلینیک روانشناسی برنامهای منظم و مشخص با توجه به مشکلات فرزند خود دریافت کنید.

در اینجا راههای وجود دارد که میتوانید فرزند خود را برای انجام این کار تشویق کنید:

  • به طور منظم تمرین کند: فعالیت بدنی میتواند شدت افسردگی را کاهش دهد و به عنوان یک تسکین دهنده استرس شناخته شده است. فرزند خود را تشویق کنید تا به ورزش بپردازد یا حتی با او به پیاده روی منظم بروید. میتوانید به آن‌ها پیشنهاد دهید که یک دوست ورزشی پیدا کنند.
  • غذاهای سالم بخورید: غذا بر مغز ما تأثیر فراوانی میگذارد و میتواند برای کاهش استرس و مقابله با افسردگی حیاتی باشد. ارائه غذاهای سالم و ترویج خوردن غذاهای با کیفیت تا آنجا که ممکن است. میتوانید یخچال را با میوه، سبزیجات و آجیل پر کنید و تمام نوشیدنیهای شیرین و شکر تصفیه شده را حذف کنید.
  • به طور منظم بخوابید: اگر بدن ما به اندازه کافی نخوابد، احساس بیحالی و خستگی میکند. در نتیجه ما احساس خستگی و بی انگیزگی میکنیم و میتواند افسردگی را بدتر کند. اگر میتوانید، سعی کنید فرزندتان را تشویق کنید تا به طور منظم بخوابد و زمان خواب ثابت را رعایت کند.
*س_ به فرزندان خود اهمیت دهید تا منزوی نشوند_س*

افسردگی میتواند منجر به انزوا شود. تنهایی یک تجربه رایج در 80 درصد از افراد زیر 18 سال است. فقدان ارتباط میتواند علائم افسردگی را بدتر کند. بدیهی است شما نمیتوانید فرزند خود را مجبور به داشتن دوستان کنید یا او را مجبور به معاشرت کنید. برخی از کودکان برای برقراری ارتباط اجتماعی دشوار هستند و اولین حرکت را با دوستان جدید انجام میدهند. به همین دلیل این موضوع ظریف و مهم است و زمان می برد. شما می‌توانید با انجام کارهایی که در زیر ذکر شده است به فرزند خود کمک کنید:

  • به فرزند خود پیشنهاد بدهید که در مدرسه به یک باشگاه بپیوندد یا در فعالیت مورد علاقهاش مربوط به هر زمینهای که دوست دارد شرکت کند.
  • ایدههایی برای حضور در رویدادهای مختلف اجتماعی به آن‌ها ارائه دهید.
  • ساعاتی برای بازی و خواب شبانه در خانه قرار دهید و فرزند خود را به انجام این کارها تشویق کنید.
  • اجتماعات خانوادگی را سازماندهی کنید.

هر آنچه باعث میشود فرزند شما با مردم در تماس باشد، کمک خواهد کرد. فقط به یاد داشته باشید، حتی در هنگام تنهایی مراقب او باشید. هیچ مشکلی خود به خود به وجود نمیآید. برای اینکه به فرزند خود در مبارزه با افسردگی کمک کنید، باید هوشیار و آماده واکنش باشید.

تمام تلاش خود را برای ارائه محیط دوستانه و حمایتی انجام دهید. گوش دهید، صحبت کنید و تشویق کنید. با اطمینان از داشتن یک رابطه سالم و باز با فرزند خود، می توانید به او کمک کنید تا بر افسردگی غلبه کند.

انتهای پیام /

نحوه برخورد با کودک مبتلا به افسردگی 2