سه‌شنبه 6 آذر 1403

نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی: اسرائیل نفرین شده و بیم آن می‌رود که فرو بپاشد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی: اسرائیل نفرین شده و بیم آن می‌رود که فرو بپاشد

اوضاع داخلی رژیم صهیونیستی تا آنجا دچار بحران شده که حتی اکنون مقامات رسمی تل‌آویو اعتراف می‌کنند که ادامه شهرک سازی‌ها برای به تاخیرانداختن «سقوط» است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از کیهان، «اسرائیل در معرض نفرین دهه هشتم قرار می‌گیرد و شاید عمر آن پیش از هشتادمین سالگرد تأسیسش پایان یابد.» این بخشی از اظهارات «ایهود باراک» نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی است که همزمان با عملیات‌های بی‌سابقه شهادت طلبانه جوانان فلسطینی ابراز می‌شود.

در برخی فرهنگ‌ها و آئین‌های بشری، شماره 13 یک عدد نامیمون و نحس عنوان می‌شود و تلاش زیادی از جانب برخی افراد و گروه‌ها صورت می‌گیرد تا شماره سیزده در متن‌ها و نوشته‌ها و گفته‌ها و اظهارات و حتی تابلوها وارد و نمایش داده نشود. اکنون مشخص شده برای صهیونیست‌ها یک عدد نحس دیگر هم وجود دارد و آن عدد 80 است. این نحسی عدد هشتاد را «ایهود باراک»، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی توضیح داده و در اظهارنظری جدید گفته است: «اسرائیل در معرض نفرین دهه هشتم قرار می‌گیرد و شاید عمر آن پیش از هشتادمین سالگرد تأسیسش پایان یابد.»

«ایهود باراک» کمتر از یک ماه پیش نیز با افتخار به اقدامات و جنایات نحسش در دوره وزارت جنگ در سال‌های 1999 تا 2001 اذعان کرده و گفته بود بیش از 300 فلسطینی را در سه و نیم دقیقه به قتل رسانده است! او اکنون طی مقاله‌ای در روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» درباره نحسی عدد هشتاد نوشته: «در طول تاریخ یهود، یهودیان بیش از هشتاد سال حاکمیت نداشتند، مگر در دو دوره داود و دوره حشمونیان و در هر دو دوره، آغاز فروپاشی آنها در دهه هشتم بوده است». وی افزود: «تجربه کابینه کنونی اسرائیل سومین تجربه است و اکنون در دهه هشتم عمر خود قرار دارد و بیم آن می‌رود که نفرین دهه هشتم مانند قبل بر سر آن نازل شود.»

پای تل‌آویو روی پوست موز

البته اظهار نگرانی ایهود باراک درباره فروپاشی کابینه «تل‌آویو» با توجه به تحولات این رژیم چندان هم بیراه و عجیب نیست. اکنون کمتر کسی است که نگوید کابینه «نفتالی بنت» روی پوست موز راه می‌رود و هر لحظه بیم فروپاشی آن وجود دارد. هیئت وزیران فعلی در تل‌آویو پس از برگزاری چهار بار انتخابات متوالی پارلمانی توانست تشکیل شود و حتی در دوره فعلی نیز کابینه به صورت ائتلافی با حضور چهره‌های به شدت متضاد شکل گرفته و از همین روست که فقط جدایی یک حزب از کابینه نفتالی بنت کافی است تا آن را از حدنصاب اکثریت در پارلمان یا همان کنست بیاندازد.

به طور کلی نگاهی به تاریخ کوتاه 25 سال گذشته صهیونیست‌ها نشان می‌دهد که در این مدت، فروپاشی و سقوط پی‌درپی کابینه‌ها در تل‌آویو سرعت گرفته و اگر در 47 سال اول تاسیس رژیم صهیونیستی 14 پارلمان تشکیل شده، در 25 سال اخیر 11 بار پارلمان منحل و دوباره تشکیل شده است. در واقع در ربع قرن گذشته عمر پارلمان‌ها به طور متوسط 2 سال بوده و از سال 1996 تاکنون هیچ‌کدام از مجالس نمایندگان رژیم صهیونیستی نتوانسته‌اند دوره 4 ساله خود را به پایان برسانند و آنها حداکثر تا دو سال و نیم فعال بوده‌اند.

این آمار برگزاری انتخابات‌های پی‌درپی و انحلال و تشکیل دوباره پارلمان‌ها اگر بی‌سابقه نیست، حداقل در مقایسه با دیگر مناطق جهان کم سابقه است. حتی از سال 2010 به بعد عمر پارلمان‌ها کمتر و کمتر هم شده و هرچه به زمان فعلی نزدیک شده ایم، ساکنان رژیم صهیونیستی در فواصل کمتر و کمتری مجبور به تشکیل پارلمان جدید شده‌اند، چون پارلمان‌های قبلی در نتیجه اختلاف نظرهای داخلی نخست‌وزیر خیلی زود منحل شده است، تا آنجا که در فاصله سال‌های 2019 تا 2020 ساکنان فلسطین اشغالی 4 بار مجبور به انحلال و تشکیل مجدد پارلمان شدند. حتی اکنون هم با وجود عمر حدود یک ساله پارلمان، اما برخی گمانه‌زنی‌ها احتمال فروپاشی کابینه نفتالی بنت و شاید باردیگر انحلال پارلمان را مطرح می‌کنند.

عمر کوتاه کابینه‌های سیاسی در تل‌آویو و انحلال پی‌درپی پارلمان‌ها یا همان کنست، بیش از هرچیز حکایت از دو قطبی سیاسی و اقتصادی شدید دارد که سراسر مناطق اشغالی فلسطین را فرگرفته و این قطب بندی و شکاف میان ساکنان رژیم صهیونیستی اکنون تا آنجا عمیق شده که «ایهود باراک» زنگ اجل فروپاشی در دهه 80 را به صدا درآورده است.

شهرک سازی می‌کنیم تا سقوط نکنیم!

اوضاع داخلی رژیم صهیونیستی تا آنجا دچار بحران شده که حتی اکنون مقامات رسمی تل‌آویو اعتراف می‌کنند که ادامه شهرک سازی‌ها برای به تاخیرانداختن «سقوط» است. این وضعیت را یک مقام صهیونیستی مورد اذعان قرارداده و گفته «در صورت عدم تصویب طرح جدید برای شهرک سازی در کرانه باختری اشغالی کابینه ائتلافی لرزان اسرائیل سقوط خواهد کرد.» پایگاه اکسیوس هم گزارش داده اعلام ساخت واحدهای مسکونی جدید در واکنش به ضرب الاجل یکی از نمایندگان هم‌حزبی «نفتالی بنت» در پارلمان رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد که تهدید کرده بود در صورت عدم تصویب طرح جدید برای توسعه شهرک‌سازی‌ها از کابینه ائتلافی خارج خواهد شد. طرح ساخت واحدهای مسکونی جدید همزمان با گزارش رسانه‌ها درباره سفر احتمالی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به اراضی اشغالی و تلاش تل‌آویو برای برگزاری نشستی با سران کشورهای عربی مطرح می‌شود. صدها هزار صهیونیست در شهرک‌هایی که رژیم صهیونیستی بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمین‌های فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیت‌المقدس ساخته است سکونت دارند. همچنین سه منبع آگاه در گفت‌وگو با آکسیوس مدعی شده‌اند تل‌آویو به دلیل فشار دولت بایدن تصمیم گرفته تعداد واحدهای مسکونی جدید را از 5 هزار و 800 واحد به چهار هزار واحد کاهش دهد، اما برنامه‌ای برای توقف ساخت شهرک‌های جدید گرفته نشده است.

نگرانی از تکرار عملیات‌های استشهادی

تل‌آویو این روزها نه فقط از نظر سیاسی در شرایط متزلزلی به سر می‌برد، بلکه اوضاع امنیتی آن نیز مساعد نیست. دو روز پس از عملیات موفق و موثر دو جوان فلسطینی در شهرک «العاد» و در بیخ گوش تل‌آویو که در نتیجه آن 5 صهیونیست به هلاکت رسیده و مجریان عملیات هم موفق به‌گریز از صحنه شدند، اکنون شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی نسبت به تکرار چنین عملیاتی ابراز نگرانی کرده و گفته: «ارزیابی نهادهای امنیتی اسرائیلی حاکی از آن است که مجریان عملیات العاد ادوات لازم برای اجرای عملیاتی دیگر در تل‌آویو را در اختیار دارند و عملیات جست و جوی آنها در منطقه العاد و مناطق مجاور آن همچنان ادامه دارد، لذا پلیس قصد دارد نیروهای بیشتری را در شهرهایی که یهودیان حریدی در آنجا سکونت دارند، مستقر کند، چون نگرانی‌هایی وجود دارد درخصوص اینکه مجریان عملیات العاد در آنجا دست به عملیاتی دیگر بزنند.»

صهیونیست‌ها جرات آمدن به خیابان را هم ندارند

مشاهدات میدانی نیز از حاکم شدن ترس شدید در میان ساکنان مناطق اشغالی حکایت دارد و شبکه صهیونیستی واللا در این ارتباط گفته ساکنان در شهرک العاد جرات آمدن به خیابان را ندارند! پایگاه عبری زبان واللا همچنین اعلام کرد که ساکنان العاد برای بازگشت به روال عادی زندگی با مشکل مواجه هستند و همچنان جرات رفتن به خیابان را ندارند.

همچنین شب گذشته منابع خبری از تیراندازی به سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غرب جنین واقع در کرانه باختری خبر دادند. از سوی دیگر به نظر می‌رسد مقامات تل‌آویو در واکنش به شرایط ناامن فعلی در نظر دارند تا از طریق سیاست ترور، به فلسطینی‌ها هشدار دهند. دو روز پیش نیز برخی از نمایندگان و مقامات سابق رژیم صهیونیستی خواستار ترور «یحیی السنوار» رئیس‌دفتر سیاسی حماس در غزه شده بودند، هرچند در واکنش حماس به مقامات مصری گفته است که این جنبش از تهدیدات صهیونیست‌ها مبنی بر ترور رهبرانش هراسی ندارد چراکه تل‌آویو به‌خوبی از تبعات «چنین حماقتی» آگاه است و در صورتی‌که عملیات ترور رهبران مقاومت آغاز شود، بمب‌گذاری‌ها در شهرهای صهیونیست‌نشین نیز از سر گرفته خواهد شد و موشک‌های مقاومت، تل‌آویو را هدف قرار خواهند داد.

همچنین بخوانید