نشست رسانهای «شانگهای» برگزار شد؛ تاکید ایران بر ترویج نظمی منصفانه

نشست رسانهای سازمان همکاری «شانگهای» با هدف تقویت همکاریهای رسانهای میان ملتها برگزار شد و نماینده ایران در این نشست با عنوان «ترویج نظمی منصفانه و عادلانه در عرصه بینالملل» سخنرانی کرد.
نشست رسانهای سازمان همکاری «شانگهای» با هدف تقویت همکاریهای رسانهای میان ملتها برگزار شد و نماینده ایران در این نشست با عنوان «ترویج نظمی منصفانه و عادلانه در عرصه بینالملل» سخنرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، نشست رسانهها و اندیشکدههای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO)، با حضور بیش از 400 نماینده از رسانهها، اندیشکدهها و نهادهای فکری کشورهای عضو و شرکای گفتوگویی، از یکم تا پنجم مردادماه 1404 (23 تا 27 ژوئیه 2025) در شهر ژنگژو، مرکز استان هنان چین در حال برگزاری است.
نشست رسانهای سازمان همکاری شانگهای با هدف تقویت همکاریهای رسانهای، ترویج تعاملات مردممحور و ارتقای تفاهم متقابل میان ملتها در راستای تحقق «روح شانگهای» برگزار شد.
این مفهوم، که بر اعتماد متقابل، منافع مشترک، برابری، احترام به تنوع فرهنگی و توسعه همگرا تأکید دارد، از ارکان بنیادین این سازمان است.
بیش از 400 نماینده از رسانههای رسمی، اندیشکدهها و نهادهای منطقهای و بینالمللی کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری شانگهای در این نشست حضور داشتند.
این رویداد، که بهطور مشترک توسط خبرگزاری شینهوا، آکادمی علوم اجتماعی چین و استانداری هنان و تحت نظارت دفتر اطلاعرسانی شورای دولتی چین برگزار شد، یکی از مهمترین گردهماییهای رسانهای بینالمللی محسوب میشود.
نمایندگان ایران، از جمله از خبرگزاری مهر، ایرنا، مرکز پژوهشهای مجلس، سفارت ایران در چین و مرکز مطالعات خاورمیانه، در این نشست شرکت کردند.
محمدمهدی رحمتی، نماینده رسانههای ایرانی، در این نشست در سخنرانی خود با عنوان «ترویج نظمی منصفانه و عادلانه در عرصه بینالملل»، به بررسی چالشها و فرصتهای همکاری رسانهای میان کشورهای جنوب جهانی و تقویت ارتباطات بینالمللی در برابر سیاستهای یکجانبه و فشارهای جهانی پرداخت.
در این نشست، نمایندگان کشورهای چین، روسیه، هند، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و دیگر اعضای سازمان، دیدگاههای خود را درباره تقویت همکاریهای رسانهای، گسترش تبادلات محتوایی و توسعه زیرساختهای ارتباطی مشترک مطرح کردند.
موضوعاتی مانند استفاده از فناوریهای نوین در رسانه، تقویت پروژههای مشترک فرهنگی و اجتماعی و ارتقای همافزایی در تولید و تبادل اطلاعات نیز در این نشست مورد بحث قرار گرفت.
این نشست، که پیشدرآمدی برای اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در شهریور 1404 است، بستری برای تعمیق همکاریهای محتوایی و فکری میان کشورهای عضو فراهم کرد.
برگزارکنندگان اعلام کردند که نتایج این رویداد در قالب «بیانیه اجماع ژنگژو» منتشر خواهد شد که بر نقش رسانهها در ایجاد نظمی جهانی عادلانه و توسعهمحور تأکید دارد.