نظارت میدانی مجدد اعضای کمیسیون عمران از روند بازسازی منطقه زلزلهزده سیسخت / بازسازی کامل واحدهای مسکونی روستایی
رئیس و نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس در ادامه نظارت میدانی خود از استان کهگیلویهوبویراحمد از منطقه زلزله زده سی سخت و وضعیت بازسازی واحدهای تخریب شده بازدید کردند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس محمدرضا رضایی کوچی رئیس و کمال علیپور خنکداری نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ادامه برنامههای نظارتی خود صبح امروز (سهشنبه 14 تیرماه) از منطقه زلزله زده شهرستان دنا به ویژه شهر سی سخت بازدید و از نزدیک وضعیت بازسازی واحدهای زلزله زده را بررسی و صمیمانه پای درد و دل اهالی این منطقه نشستند.
طبق گزارش مسئولان محلی با توجه به موافقتنامهها و اعتبارات پیش بینی شده برای بازسازی و بهسازی مناطق زلزله زده، پروژه های زیادی تعریف شده که به دلیل عدم تخصیص کامل اعتبارات مشکلاتی را ایجاد کرده و در صورتی که اعتبارات تامین نشود، پروژه ها موقق خواهند شد. همچنین تعهدات بانکها در خصوص استمهال وامها نیز به صورت کامل انجام نشده است. در حال حاضر از 1700 واحد مسکونی تخریب شده، 703 واحد تکمیل و 900 واحد نیز در مرحله سقف قرار داشته و در حال تکمیل است و حدود 100 واحد نیز به دلیل مشکلاتی در حوزه اخذ پروانه با موانعی رو برو هستند از طرفی بازسازی واحدهای روستایی نیز به صورت صد در صدی انجام شده است.
بر اساس این گزارش، زمین لرزه ای به بزرگی 5.6 ریشتر شامگاه 29 بهمن ماه 1399 شهر سی سخت را لرزاند که در پی آن به 3 هزار و 700 واحد از منازل مسکونی خسارت وارد شد و حدود 64 نفر در این زلزله دچار مصدومیت شدند. شهرستان 42 هزار نفری دنا در 35 کیلومتری غرب یاسوج قرار دارد.
گفتنی است؛ بازدید از محل احداث شبکه تصفیه خانه آب چرام و همچنین پروژه راکد مانده تونل دیل آخرین برنامه نظارتی روز دوشنبه 13 تیرماه کمیسیون عمران مجلس بود که تا پیش از غروب ادامه داشت.
بر اساس این گزارش تونل دیل بخشی از پروژه قطعه دوم جاده گچساران به چرام بوده که تا تابستان سال 1398 حدود 630متر از ورودی و 600متر هم از قسمت خروجی تونل کار شده بود، اما در آن زمان به دلیل بروز نشت گازهای ناشناخته به منظور رعایت نکات ایمنی طرح متوقف شد و گروهی با هماهنگی شرکت نفت گچساران از محل بازدید کرده و یک سری آزمایش های فنی انجام دادند و نتیجه گرفتند که گازهای همچون متان در داخل تونل وجود دارد، بنابر تاکنون علی رغم هزینههای زیادی که برای آن صورت گرفته نیمه کاره و بدون نتیجه نهایی بلاتکلیف مانده است.
طبق گفته مسئولان محلی ساخت تونل در گردنه دیل از برنامههای مهم برای توسعه گچساران در سال های اخیر بوده که با هدف کاهش 15 کیلومتر از طول مسیر، خروج روستاهای مسیر از بن بست ارتباطی و پیش بینی سفری ایمن کلید خورده است.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس نیز در این خصوص گفته است: این پروژه تحولات بسیار چشمگیری را در منطقه ایجاد می کند و می تواند از تلفات جانی در این منطقه جلوگیری کند که متاسفانه این پروژه همچنان راکد بر زمینمانده و از طرح ملی خارج شده است.
وی گفت: تلاش می کنیم تا این پروژه به طرح ملی بازگشته تا بتواند از اعتبارات خوب آن استفاده شود و هر چه سریعتر مجددا فعال شود.
انتهای پیام /