دوشنبه 5 آذر 1403

نظام آموزشی کشور باید به سمت مدل سکویی حرکت کند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
نظام آموزشی کشور باید به سمت مدل سکویی حرکت کند

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور بر اهمیت تحول نظام آموزشی همسو باتحول دیجیتالی در دنیا و حرکت به سمت مدل سکویی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، سیدابوالحسن فیروزآبادی در دیدار با معاونین دانشگاه علمی کاربردی با بیان این مطلب افزود: عصر امروز با انقلاب چهارم که در دنیا اتفاق افتاده و پسا صنعتی نامیده می‌شود، عصر صنعت چهار و به تبع آن دانشگاه چهار بوده که مبتنی بر فضای مجازی است و این فضا دارای خصوصیاتی از جمله جهانی شدن، شبکه‌ای بودن، کلان داده و هوش مصنوعی است که در واقع آینده دنیا با این خصیصه‌ها ترسیم خواهد شد.

وی با اشاره به این که در این عصر با ادغام کالا و خدمات، اقتصاد خدماتی در سطح جهانی شکل گرفته، گفت: پیشتر دانشگاه به دنبال تعلیم بود اما امروزه نگاه دانشگاه باید اقتصادی نیز باشد و برهمین اساس نقش دانشگاه‌های علمی کاربردی دراین دوره بسیار مهم است.

فیروزآبادی تاکید کرد: دانشگاه پیشتر فناورانه و مبتنی بر تکنولوژی بوده و نظام آموزشی دارای سیستم نوآوری بود اما امروز در دانشگاه‌های نسل چهار مباحث استارت‌آپی و شرکت‌های کوچک زودبازده مطرح است که در این حوزه در کشور بیشتر مهاجرت صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: از خصوصیات این نظام آموزشی تطابق‌پذیری آن است و دانشگاه ها باید به دنبال رصد تحول مشاغل در کشور باشند تا بتوانیم نسلی تربیت کنیم که بتواند در اقتصاد سکویی در فضای مجازی قلمروسازی کند.

فیروزآبادی با اشاره به این که باید نت‌وندان بر روی سکوهای ایرانی افزایش یابد، افزود: صاحبان سکوهای ایرانی اگر بتوانند فعالیت خود را در سطح جهانی گسترش دهند ما شاهد قلمروسازی خواهیم بود.

طبق اعلام مرکز ملی فضای مجازی، وی با بیان این که سیاست دنیا به سمت ایجاد بازارهای جدید و اشتغال زایی در کنار افزایش جمعیت است، افزود: جوامع امروز به دنبال اقتصاد خدماتی، نوآورانه با مدل استارت‌آپی است به شکلی که بازاریابی هدفمند برای اقوام، سنین و ذائقه‌های متفاوت در سطح جهانی و به صورت شبکه‌ای شکل می‌گیرد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر اقتصاد سکویی (پلت فرمی) در جهان گفت: اقتصاد سکویی به دنبال کاهش نقش دولت ها و مدیریت بی واسطه بر بازار جهانی است و در دانشگاه های دنیا نظام آموزشی سکویی شکل گرفته بنابراین نظام دانشگاهی کشور نیز باید به این سمت حرکت کند.

وی با اشاره به نیاز کشور به مشاغلی همچون امنیت سایبری و بازی سازی تاکید کرد: مرکز ملی فضای مجازی آمادگی دارد تا با دانشگاه ها برای نیازسنجی و ایجاد رشته های کاربردی همکاری کرده و در صورت نیاز سندی به تصویب نهایی شورای عالی فضای مجازی کشور برساند.

انتهای پیام