نظام سلامت، زیرساختهای پزشکی را متناسب با افزایش ظرفیت دانشجویان ارتقاء نداده است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برنامه «صدای دانشجو» که با موضوع «توقف افزایش ظرفیت علوم پزشکی؛ بودجه و زیرساخت مناسب چه زمان فراهم خواهد شد؟» روی آنتن رادیو گفتوگو رفت؛ در خصوص ظرفیت دانشگاهها برای رشتههای علوم پزشکی با عسگریان مدیر امور پژوهش ستاد علوم و فناوری شورایعالی انقلاب فرهنگی بهصورت تلفنی گفتگو کرد. عسگریان با اشاره به مصوبه افزایش ظرفیت دانشجویان در سال 1400...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برنامه «صدای دانشجو» که با موضوع «توقف افزایش ظرفیت علوم پزشکی؛ بودجه و زیرساخت مناسب چه زمان فراهم خواهد شد؟» روی آنتن رادیو گفتوگو رفت؛ در خصوص ظرفیت دانشگاهها برای رشتههای علوم پزشکی با عسگریان مدیر امور پژوهش ستاد علوم و فناوری شورایعالی انقلاب فرهنگی بهصورت تلفنی گفتگو کرد.
عسگریان با اشاره به مصوبه افزایش ظرفیت دانشجویان در سال 1400 که در شورایعالی انقلابفرهنگی به تصویب رسید، گفت: این مصوبه بهعنوان سند بالادستی، دارای جدولی است که باید بر اساس آن در چهار سال، 20 درصد ظرفیت دانشگاهها افزایش پیدا کند.
وی افزود: در مصوبه مذکور اشاره شده است که منابع موردنیاز توسط سازمان برنامهوبودجه تخصیص پیدا کند که البته این اتفاق بهصورت صددرصد عملیاتی نشده است. وزارت بهداشت برآورد کرده بود برای اجرای این مصوبه یعنی افزایش 20 درصدی ظرفیت دانشجویان علوم پزشکی بهصورت سالانه، نیاز به هشت هزار میلیارد اعتبار است که از این مقدار در سال 1403 حدود چهارهزار میلیارد تومان از طریق سازمان برنامهوبودجه اختصاص پیدا کرده است. در دو سال گذشته این مقدار کمتر بود و امسال رشد داشته است.
مدیر امور پژوهش ستاد علوم و فناوری شورایعالی انقلابفرهنگی در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتوگو با رد این مسئله که مصوبه شورا متوقف نشده است، بیان کرد: آخرین سال اجرای مصوبه سال 1404 است؛ اما نحوه اجراشدن آن کمی متفاوت است. باتوجهبه اینکه ظرفیت دانشجویان پزشکی در سه سال گذشته علاوه بر چیزی که در مصوبه پیشبینیشده بود، رشد پیدا کرده، تصمیم گرفته شده است افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی در سال آینده کمتر باشد.
بیشتر بخوانید:
توزیع نامناسب پزشکان؛ چالش اصلی نظام سلامت ایران است / 40 هزار پزشک داریم که طبابت نمیکنند
عسگریان با اعلام این موضوع که در سه سال گذشته هزار دانشجو بیش از اندازه مصوبه در رشتههای پزشکی پذیرش شدهاند و همین تعداد، در سال آینده کمتر پذیرش خواهند شد، اظهار کرد: پس از اجرای مصوبه در سال 1404، تا سه بعد از آن، ظرفیت دانشگاههای پزشکی ثابت باقی خواهد ماند. پس از آن سه سال، مجدداً درباره اینکه ظرفیت دانشجویان پزشکی ثابت باقی بماند یا افزایش یابد، تصمیمگیری خواهد شد.
وی افزایش بیش از مقدار موجود برای ورود دانشجوی پزشکی به دانشگاههای علوم پزشکی را منطقی ندانست و گفت: ظرفیتی که هم اکنون وارد دانشگاهها شدهاند متناسب با زیرساختهای فعلی است. البته زمانی که مصوبه تصویب شد، انتظار میرفت نظام سلامت زیرساختها را متناسب با تعداد دانشجویان ارتقاء بدهد؛ اما متأسفانه این اتفاق نیفتاده است.