نظام مصرف فرهنگی چه زمانی به سمت محصولات ایرانی تغییر میکند؟
دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: نظام مصرف فرهنگی در کشورمان توازن و معادله و موازنه اش زمانی به سمت محصولات ایرانی تغییر می کند که بسترهای مناسب برای ایجاد تعامل در نظام فرهنگی کشور فراهم باشد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: نظام مصرف فرهنگی در کشورمان توازن و معادله و موازنه اش زمانی به سمت محصولات ایرانی تغییر می کند که بسترهای مناسب برای ایجاد تعامل در نظام فرهنگی کشور فراهم باشد.
خبرگزاری مهر، سرویس فرهنگ و ادب _ زینب رازدشت: نمایشگاه سبک زندگی نسل آینده ایران (شهر خانواده)، پیش از ظهر امروز شنبه هشتم بهمنماه با حضور مهدیه محمدتقیزاده، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی، سیدمجید پوراحمدی مدیر صندوق اعتباری هنر در کوشک باغ هنر، منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد تهران افتتاح شد.
این نمایشگاه قرار بود 28 دی ماه آغاز به کار کند که زمان آغاز آن ابتدا به ششم بهمن ماه و بعد به هشتم بهمن ماه تغییر کرد و بالاخره امروز افتتاح شد و خانوادهها از ساعت 9 تا 20 میتوانند به باغ هنر مراجعه و در تئاتری تعاملی با محصولات فرهنگی ایرانی اسلامی آشنا شوند. البته محل برگزاری این نمایشگاه چندان در دسترس خانوادهها نیست و برای رفتن به آنجا حتماً باید از ماشین شخصی استفاده کرد.
وسعت نمایشگاه نیز در حدی نیست که خانوادهها بخواهند هزینه رفتن تا باغ هنر را تقبل کنند. از سوی دیگر وقتی قرار است همین آثار در مصلی تهران نیز به نمایش و عرضه گذاشته شود، چه لزومی دارد که در قالب یک نمایشگاه مجزا برپا شود.
اولین بخش این نمایشگاه یک تابلوی بزرگ است که از افراد علاقهمند عکس گرفته میشود و بازدیدکنندگان میتوانند شخصیت ایرانی مورد علاقه خود را انتخاب کنند و چهره آنها براساس آن شخصیت بازطراحی و در تابلو قرار داده میشود. البته در این بخش سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی به همراهان میهمانانش دقایقی ایستادند و چند عکس دسته جمعی گرفتند.
در ادامه خیمه شب بازی با محور شخصیت «مبارک» بخش دیگر این نمایشگاه است که در آن مرشد و مبارک به معرفی نمایشگاه میپردازند و یک اجرای زیبا از اصیلترین تئاتر عروسکی ایرانی ارائه میشود. همچنین در این بخش هم مدعوین به تماشای این خیمه شب بازی نشستند.
روزانه چهار اجرای خیمه شب بازی در نمایشگاه شهر خانواده
سیاوش ستاری مدیر خانه موزه خیمه شب بازی ایران که در این بخش به عنوان مرشد و مسئول گروه حضور داشت، در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: به واسطه اینکه نمایشگاه براساس کاراکترها و شخصیت های انیمیشن های ایرانی پایه ریزی شده است، ما هم در این بخش حضور داریم تا نمایش خیمه شب بازی که نمایش دیرین سنتی ماست و بیش از هزار سال در کشور قدمت دارد، به عنوان مطلع ماجرا و مدخل ورودی جشنواره معرفی کنیم و در نهایت بتوانیم لحظه شادی را برای شروع برنامه داشته باشیم.
وی ادامه داد: براساس برنامه ریزی های انجام شده روزانه چهاراجرا خواهیم داشت و در هر اجرا سلام و علیک و چاق سلامتی با مخاطبان داریم و در همین بخش با زبان طنز و شوخی به آنها خیرمقدم می گوییم.
همچنین دکه سیار نمایش باران نیز با تئاتر تعاملی بخش دیگر این نمایشگاه است. در این بخش هر یک از اعضای خانواده کیف و ماسکی را برمیدارند و در قالب یک شخصیت انیمیشنی وارد خانهای به هم ریخته میشوند که باید آن را مرتب کنند. در این خانه با خواندن یک کتاب بچهها میتوانند گربهای که در قفس گیر کرده را نجات دهند.
پیش از ورود به ین بخش نوشته ای را مشاهده می کنیم: سلام، من روح خبیث بد افزاریم که این خونه رو ریخته به هم، اگه می خوای کمک کنی یه کیف وردار وارد بازی شو و با استفاده از وسایل داخلش قصه ما رو نجاب بده. می تونی از مامان یا بابات کمک بگیری.
همچنین بچهها با محصولات فرهنگی مثل کتاب یا عروسکهای ایرانی آشنا شده و با حل هر مرحله امتیاز میگیرند. پیدا کردن شخصیت شهید ابراهیم هادی نیز باعث میشود تیزر معرفی این شخصیت نمایش داده شود و بچهها با کمک انیمیشن با این شهید آشنا شوند.
معرفی آثار نشر نیستان و داستانهای سلام مرشد و پلنگ سفید نیز بخش دیگری از این تئاتر تعاملی است که کودکان، شخصیتهای اصلی هستند که در آن بازی میکنند. پویانمایی که کودک میتواند شخصیتی که دوست دارد را انتخاب کند و داستان خود را بسازد و خودش نیز آن را نمایش دهد، خانه خلاق و نوآوری سبک زندگی ایرانی اسلامی، مجموعه کتابهای کمیک و کتاب بازی، اسباب بازی، انیمیشن سلام ابراهیم و نرمافزار اوقات فراغت شاد تابستان (مدرسه خانگی تابستانه) از دیگر بخشهای این نمایشگاه است.
در این نمایشگاه خانوادهها محور هستند و خود در تئاتر تعاملی نقشها را ایفا میکنند تا استفاده از محصولات فرهنگی ایرانی را تجربه کنند.
شخصیت های ایرانی در وضعیت کنونی بازار، کالا به کالا تفاوت دارد
در پایان بازدید سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با میهمانانش در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: تغییرآفرینی در سبک زندگی به ویژه در عرصه کودکان و نوجوانان که از رسالت های نظام فرهنگی کشور است، بدون همکاری دولت، بخش خصوصی و خانواده ها ابداً ممکن نیست، زیرا در شرایط ویژه کشورمان باید در حوزه سواد و انتخاب محصولات فرهنگی و مصارف فرهنگی ورود کنیم و انتخاب گری در مصرف فرهنگی و کالای فرهنگی با خانواده داشته باشیم.
وی افزود: نمایشگاه شهر خانواده تلاشش این است که بتواند میان دولتی ها و همچنین صاحبان سرمایه های دولتی یا خصوصی خلاقان هنری و بخش خصوصی که توانسته شخصیت پردازی موفقی داشته باشد و البته مردم و خانواده ها و فرزندان عزیزشان یک تعاملی برقرار کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: کار ما در نظام فرهنگی کشور این بسترسازی و ایجاد تعامل است؛ اگر این زمین را فراهم کنیم، مطمئنیم که نظام مصرف فرهنگی در کشورمان توازن و معادله اش و موازنه اش به سمت محصولات ایرانی تغییر می کند.
امامی گفت: شخصیت های ایرانی در وضعیت کنونی بازار، کالا به کالا تفاوت دارد؛ برای مثال در نوشت افزار یک بازار بیش از شصت درصدی توانسته بگیرد یا در حوزه پویانمایی بخاطر انحصار سازمان صداوسیما بخش زیادی از اتفاقات می توانست بیفتد که افتاده است؛ لکن در مجموع هنوز موازنه در مصرف فرهنگی مخصوصاً نوجوانان با شخصیت های غیرایرانی است و این یک هشدار بزرگ بر همه ما که هر چه داریم باید بگذاریم تا در نظام مصرف فرهنگی خانواده ها این کالاهای با کیفیت و با شخصیت دیده شود.
نمایشگاه شهر خانواده میان بخش ایده و تجاری سازی پیوند ایجاد می کند
در ادامه سیدمجید پوراحمدی مدیر صندوق اعتباری هنر گفت: نمایشگاه شهر خانواده فرصت خوبی است، برای اینکه دو بخش ایده و تجاری سازی باهم پیوند بخورند و تقویت شود و در نهایت سرمایه گذارانی که در این زمینه علاقمند هستند، از این نمایشگاه بازدید کنند تا شاهد تقویت بخش صنایع فرهنگی باشیم.
نمایشگاه شهر خانواده میتوانست در راستای طراحی تولید محصولات بیشتری باشد
این نمایشگاه تا 12 بهمن ماه در باغ هنر برپاست و سپس به مصلی تهران منتقل میشود تا در کنار بخش دیگر این نمایشگاه که شامل محصولات مد و لباس است به نمایش و اجرا گذاشته شود. این نمایشگاه میتوانست در قالب یک نمایشگاه تخصصی برای جلب مشارکت سرمایهگذاران در راستای تولید محصولات بیشتر طراحی شود اما برگزاری محدود آن، برای عموم و در محلی با دسترس پذیری کم چندان شایسته نیست و بهتر بود برنامهریزی دقیقتری انجام میشد.