نظرات برگزیده مخاطبان الف: چرا علی دایی بابت اشتباه خود عذرخواهی نکرد؟/ جای خالی کالابرگ برای کالاهای اساسی واقعا احساس میشود / مزدک میرزایی با حضور در اینترنشنال به وطنش پشت کرد
بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه شده مشارکت می کنند. بسیاری از این نظرات گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن ها نسبت به وقایع روز است. گزیدهای از نظرات مخاطبان «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.
مطلبی با عنوان «آقای دایی، این «تیم ملی» است!» از یادداشت های مخاطبان الف با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:
*اگه راست میگی. برو از اون خانواده اردبیلی که ابرویشان را با دروغت بردی. معذرت خواهی کن.
*مردم خودشان عاقل و فهیم هستند و منظور اقای دایی را خوب میفهمند. با این مقاله ها نمیتوان محبوبیت یک اسطوره دلسوز ملت رو به چالش کشید.
*یادم نمیره علی دایی به زور و دعای مردم تیم ملی رو رها کرد. اون سالهای اخر همه دعا میکردند بسه دیگه ولی خب اقای گل میخواست اقای گل تر بشه.. علاوه بر اینکه دعواهای دائمی اش بل علی کریمی، مبعلی و مایلی کهن و... خسته کننده شده بود وقتی هم مربی شد، مثل همه مربیان داخلی یادم نمیاد یک بار بگه تیم من بد بازی کرد... همیشه داور مقصر بود. این فرهنگ رو به نسل بعد خودش هم منتقل کرد
*همان طور که اهل فوتبال و سایر ورزشکاران از بکار گیری و اظهار نظر افرادی که خارج از مجموعه فوتبال و یا سایر رشته های ورزشی هستند ناراحت می شوند و آنها را می کوبند بهتر است در مورد مسایلی که در مورد آنها تجربه و مطالعه کافی ندارند اظهار نظر نکنند.
*هر کسی مختار است نظراتش را بیان کند ولی عوامفریبی و وطن فروشی فرق می کند. در روزهای سخت و غبارآلود آدم ها ذات درونی خودشان را نشان می دهند و خدا را شکر ذات درونی خیلی از این آدم ها در این روزهای سخت مشخص شد. رفتن آقای دایی یا نرفتنش به ما چه؟ خواستی برو نخواستی نرو. ابر هیچ موقع پشت ابر نمی ماند و روسیاهی همیشه به ذغال می ماند. ما یک کشوریم ما یک ملتیم ما همه ایرانی هستیم که اجانب میخواهند تفرقه بیندازند ولی اگر خدا نخواهد هیچکس قادر نخواهد شد شرافت و بزرگی یک کشور را لکه دار کند.
*پهلوان کسی هست که کم اشتباه می کند و وقتی اشتباه کند عذرخواهی می کند نه این که لجبازی کند
*اصلا مگر «تیم ملی ایران»، تیم جمهوری اسلامی است؟ مگر بازیکنان این تیم را «حکومت» انتخاب کرده؟
*دایی. فوتبالیسته. همه چیز دان که نیست. انتظارتان را خیلی بالا نبرید...
*چرا از روحانیون معظم و خطیبان جمعه که در عموم مسایل اقتصادی و حقوقی و نظامی و غیره اظهار نظر می کنند انتقاد نمی کنید؟
*چرا برای همدردی با مردم، رستورانها یا فروشگاه هاش رو تعطیل نکرده، الان که همه شبکهها دارن میگن اعتصاب کنین!! البته جواب مشخصه...
*از آقای علی دایی می خواهیم اعمال و حرکات دشمن شاد کن انجام ندهد.
***
مخاطبین الف درباره مطلبی با عنوان «مدافعان حذف ارز ترجیحی، پاسخگوی اوضاع امروز هستند؟!» نظرات متعددی ارسال کردند که تعدادی از آنها را میخوانید:
*ارز 4200 گرچه رانت عده ای انگشت شمار را به همراه داشت (که آنهم با تدبیر برطرف می شد) ولی عده کثیری از مردم بخصوص حقوق بگیران را نجات می داد. همانطور که دستگاه دیپلماسی از وزرای خارجه سابق کمک می گیرد که ستودنی است وزرارت اقتصاد هم از وزرای سابق اقتصادی مشورت بگیرد.
*کار رو باید داد دست کاردان. چطور برای تیم های ورزشی مربی خارجی میارید, اینجا هم از اقتصاددان های برجسته و مدیران خارجی چینی, ژاپنی, اروپایی و حتی آمریکایی استفاده کنید. البته بدون دخالت در کارشون.
*جای خالی کالا برگ برای کالاهای اساسی واقعا احساس میشه و خانواده ها ی پر جمعیت به ان نیاز دارند.
*برای رفع هر مشکل اول تبیین و دلایل بروز مشکل بررسی و راهکارهای رفع آن انجام می شود. وقتی باشعار اقدامی انجام می شود یعنی پشتوانه فکری و علمی ندارد.
*مشکل تورم جای دیگه است موتور تورم خلق پول توسط بانک های عمدتا خصوصی ست اونجا ها رو باید کنترل کرد والا ارز ترجیحی از اول هم اشتباه بود.
*نوشته خوبی است. پرسشگری و پاسخ طلبی نیاز امروز جامعه است. اگر اشتباه بوده و جواب نداده، اصلاح دیر نیست. اقتصاد مثل ریاضی نیست که در همه جای دنیا جواب یکسان بدهد
*مشکل از بی ارزش شدن ریال توسط بانک مرکزی و چاپ پول بی پشتوانه است اونجا را باید درمان کرد.
*صرف نظر از گرانی. یکی از دلایل کاهش مصرف، کاهش قاچاق کالا به کشورهای همسایه است.
*علیرغم هشدار اقتصاددانان و دلسوزان برای عدم حذف ارز ترجیحی، رییس جمهور اقدام غیر کارشناسی و تخصصی را به مرحله عمل در آورد.
*این تئوریستین های اقتصادی هیچ موقع تو راه نبودن که الان بخوان به پایان راه برسند. فقط با آزمون و خطا جلو رفتن، که متاسفانه در بیشتر مواقع هزینه های هنگفتی به مردم و کشور وارد شده.
*نگران نباش تورم کم خواهد شد و سنگ بنای آن هم حذف ارز 4200 هست و دارد آدرس غلط به شما می دهدهمچون اول سال گفتیم وقتی حذف شود یک مقدار تورم بالا می رود ولی به سرعت تورم کم می شود و شد کمبود و.. هم در جای دیگر مشکل هست وگرنه همه میدانند یکی دو ماه اول مصرف کمتر می شود به خاطر حذف آن ولی بعدا به روال عادی بر می گردد
***
«یک سند دیگر برای بیآبرویی سعودی اینترنشنال» با نظرات متعدد کاربران الف همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:
*واقعا یه آدم چطور میتونه با دشمن رسمی کشورش همکاری اونم همکاری علنی بکنه؟!
*متاسفانه هنوز خیلی از مردم نسبت به اهداف پلید این رسانه آگاهی ندارند، صداوسیما هم در اگاهی رسانی خیلی خیلی خیلی ضعیف عمل می کند
*هر جای دیگه دنیا یک شبکه به صورت رسمی از تروریستها دفاع کنه بلافاصله تعطیل میشه،
*کسانیکه ادعا میکنن ورزش از سیاست و سیاست از دیانت و دیانت از اجتماع و اجتماع از اقتصاد و اقتصاد از فرهنگ جداست فریبکار و متقلب و دروغگو هستن. اگه کسی در برابر مردم خودش و پرچم و سرود و تمامیت و اعتلای کشورش تواضع نداشته باشه جایگاه اجتماعی خودشو از دست میده.
*سردار یا هرکس دیگه اگه سرود ملی نخونه و به پرچم ایران و به مردم احترام نذاره و ادا اطوار دربیاره از چشم مردم میافته. اینا با پول بیت المال به اینجا رسیدن.
*متاسفانه مزدک هم با چند تصمیم اشتباه داخل جریانی شده که عاقبت خوبی نخواهد داشت - وطن فروشی عاقبت نداره
*هرکس این شبکه های لندنی دشمن ایران را ببیند خواسته یا ناخواسته او هم ضد ایران هست.
*بازیکن و بازیگر و استاد و سیاستمدار و هر کس که به کیان واستقلال ایران احترام نگذارد خواه نا خواه اول شان وشخصیت و اصالت خود را خدشه دار کرده و مطمئنا از جایگاه خود سقوط کرده و تنها لکه ننگی برای نزدیکان خود خواهند بود.
***
مطلبی با عنوان «برای اقتصاد غیردستوری!» از یادداشت های مخاطبان الف با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:
*در کشوری که درگیر جنگ اقتصادی مگه میشه دخالت نکرد تا دشمن با دلال هاش و عواملش هرکاری خواست بکنه؟
*دستکاری در اقتصاد و سرکوب قیمتی نکنید در این صورت وضع بدتر نخواهد شدکه هیچ بهتر هم خواهد شد.
*ما چند گروه مخرب داریم 1- گروهی که داره چاپ ریال می کنه و تورم را به مردم تحمیل میکنه: راه حل اینه که جلوی چاپ پول گرفته بشه ولی این گروه نمیذارن چون خرج دارن 2- گروهی که از تحریمها خیلی متنعم شده و متوجه شده که تحریم که باشه خیلی سود داره و نمیذاره تحریمها از بین بره و روابط ایران نرمال بشه اگر با این دو گروه برخورد بشه 90 درصد راه را ما خواهیم رفت که شرایط به سمت نرمال شدن بره اگر برخورد نشه ما دلار بالای 50 هزار و ابر تورم و بحران اجتماعی خواهیم داشت
*در تمامی دنیا بانک ها سرمایه های خرد ملت رو به سمت صنعت هدایت می کنند. اما در ایران به دلیل تحریم های گسترده و فلج بودن صنعت و واردات بی رویه که عملا تولید رو به شدت ریسک پذیر کرده بانکها که یا کاملا متعلق به دولت هستند و یا سهام دار عمده آنها دولت است اکثریت سرمایه های خود را یا وام می دهند یا برج سازی و پاساژ سازی می کنند.
*با توجه به میزان درآمد و قیمت مسکن ایران رتبه اول گرانی مسکن رو داره. علت هم اینه که در ایران مسکن کالای مصرفی نیست بلکه کالای سرمایه ای است. مردم برای اینکه ارزش پولشون سقوط نکنه مجبور هستن مسکن بخرن و نگهداری کنن. طبق آمار بیش از 4 میلیون مسکن خالی در ایران وجود داره.
*مفهوم دولت کوچک در هزینه نیست بلکه در سیاست گذاری است تا بتوان فضای اقتصادی را پیش بینی کرد. کمبود عرضه برق در سالهای جاری ناشی از ناتوانی سرمایه گذار در پیش بینی قیمت سوخت نیروگاه، پیش بینی خرید شبکه و تداوم روند آن، پیش بینی تامین تجهیزات بغیر از ساخت داخل مپنا و.... دیگر است. در مابقی صنایع هم لازم است اجزا به نحوی پیش بینی پذیر شوند. اینکه کسی نمی تواند اوضاع آینده را پیش بینی کند باعث می شود به سمت عدم تحرک برویم، تولید نباشد تورم رشد می کند.
*دولت ایران دارای 3/5 حقوق بگیر است. در حالی که دولت کشور ژاپن با 140 میلیون نفر جمعیت دارای 400 هزار حقوق بگیر است