دوشنبه 8 بهمن 1403

نقش انقلاب اسلامی در حوزه محیط زیست بی‌بدیل است

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ظهر امروز (جمعه 12 اسفند ماه) در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه این هفته تهران که در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد، ضمن گرامیداشت آغاز هفته منابع طبیعی، این بازه زمانی را نقطه عطفی برای توجه کشور به مسئله محیط زیست دانست و گفت: توجه به محیط زیست برآمده از توصیه‌های اکید بزرگان دین است. متأسفانه به عملکرد انقلاب اسلامی در حوزه محیط زیست توجه کمتری صورت گرفته است. می‌توان گفت نقش جمهوری اسلامی در این حوزه کمی مغفول و مظلوم واقع شده است به ویژه در این برهه زمانی که دشمن از همه امکانات خود برای اجرای سناریوهای متعددی در راستای ناامید کردن مردم استفاده می‌کند.

وی یادآور شد: نقش انقلاب اسلامی در حوزه محیط زیست بی‌بدیل و در دنیا مثال زدنی است گرچه برخی کوته‌نظران نمی‌خواهند به این موضوع اعتراف کنند. باورمندی مقام معظم رهبری به مسئله محیط زیست میان رهبران دنیا بی نظیر است.

رفیعی بیان کرد: اصل 50 قانون اساسی که ممنوعیت تخریب محیط زیست را مورد تاکید قرار داده است، توسط انقلابیون به قانون اضافه شده است. قطعاً دست برتر جمهوری اسلامی در محیط زیست را مدیون شهید مطهری هستیم.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس عنوان کرد: پیش از انقلاب تفکر در حوزه حیات وحش تفکر شکارگاهی اختصاصی بود که توسط رژیم منحوس پهلوی اداره می‌شد و خودشان اصلی‌ترین شکارچیان در محیط زیست بودند. انقلاب اسلامی این تفکر پوسیده شکارگاهی را به «حقوق عامه شدن محیط زیست» ارتقای معنایی داد.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب بارها فعالیت برای حفظ محیط زیست را فعالیت انقلابی دانسته‌اند و سرمایه‌های طبیعی را متعلق به تک تک آحاد مردم دانسته‌اند و باید تبیین این مفاهیم را به صورت جدی دنبال کنیم.

رفیعی تاکید کرد: امروز دنیا به این مسئله رسیده است که سبک زندگی که به حفظ محیط زیست کمک می‌کند «مینیمال» است و این همان سبک زندگی است که ما در ایران و اسلام داشته‌ایم. این سبک زندگی پرهیز از هرگونه مصرف‌گرایی و اسراف است. در حالی که کمپانی‌های اقتصادی بزرگ در دنیا برای فروش محصولات خود مصرف گرایی را رواج داده‌اند که این نتیجه تفکر سرمایه‌داری است، بنابراین باید ارزش‌های اصیل خود را باز گردانیم.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس تصریح کرد: در پی انتساب مدیران شایسته در حوزه محیط زیست، پرونده تعرضات به منابع طبیعی در دولت سیزدهم کاهش یافته است و این آمار را قوه قضائیه اعلام کرده است. در مجلس یازدهم نیز مسائل اساسی و روی زمین مانده محیط زیست در حوزه‌های مختلف پیگیری شده است.

وی افزود: در قانون هوای پاک کار نظارتی دقیقی توسط مجلس صورت گرفت و آن این بود که اگر مدیری در حوزه هوای پاک مسئولیتی بر عهده می‌گیرد باید پاسخگوی مشکلات باشد و پرونده ترک فعل برخی مدیران در این راستا در قوه قضائیه در حال بررسی است. اگر قرار است کار نظارتی انجام دهیم باید ارائه راهکار داشته باشیم، بنابراین در مسئله الودگی هوا ارائه راهکار به بخش اجرایی در دولت صورت گرفته است.

رفیعی تاکید کرد: همچنین «نشان دادن توانایی فنی و دانشی جمهوری اسلامی ایران به تمام دنیا» و «پیگیری مطالبات به حق مردم که به واسطه تحریم‌های ظالمانه آسیب دیده» باید در حوزه دیپلماسی در اولویت و دستور کار قرار بگیرد.