نقش کلیساهای ایران در مبارزه با "ایرانهراسی"/ مقابله با ایرانهراسی به سبک یک زن ارمنی! + فیلم
وزیر میراث فرهنگی توجه به مرمت کلیساهای ایران و بازنشر اخبار آن در دنیا را عاملی مهم در مقابله با ایرانهراسی دانست و گفت: آنقدری که خانم شرلی آودیان ارمنی، مدیر پایگاه کلیساهای تاریخی با ایرانهراسی مقابلهی مؤثر میکند، خیلی از مسلمانها نمیکنند!
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ پروژه ایرانهراسی همواره در طول سالیان گذشته و در دهههای سپری شده از زمان پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 1357 به عنوان یک ابزار مهم رسانهای و جنگ نرم از سوی قدرتهای سلطهگر غربی و معاند با نظام اسلامی به رهبری آمریکا و با هدف بهرهبرداری در تمامی ابعاد و عرصههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی علیه کشورمان به صورت جدی پیگیری و اجرا شده است.
در این میان به اذعان قاطبه کارشناسان و متخصصان حوزه دیپلماسی کشور، یکی از پادزهری و راههای مقابله با مقولهای ایرانهراسی که خود یکی از عوامل دافعه توسعه گردشگری نیز محسوب میشود، تلاش برای رشد "دیپلماسی گردشگری" است.
بر همین اساس و پس از انتشار خبر رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی به سید عزت الله ضرغامی به عنوان وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بسیاری بر این باور بودند که تخصص، مهارت و سوابق وی در نحوه استفاده از گفتمان رسانهای و تبحر و آشنایی او با مؤلفهها و مضامین حوزه فرهنگ میتواند به عنوان ابزاری کارآمد در مسیر مقابله با ایرانهراسی به یاری حوزه گردشگری آمده و به احیاء این صنعت زخمی و رنجور کمک کند.
در حالی که بسیاری از فعالان حوزه گردشگری امیدوارانهT فعالیتها و اقدامات وزارتخانه تحت نظارت ضرغامی را برای توسعه صنعت گردشگر رصد میکنند، وی به صورت مکرر بر ضرورت مقابله و مبارزه با ایران هراسی تأکید کرده است و زمان یک ساله سپری شده از آغاز مسئولیت وی در این وزارتخانه نیز هنوز زمان مناسبی برای ارزیابی کارنامه وی به عنوان یک مدیر در این مقوله زمانبر نیست.
"توسعه گردشگری" بهترین و مهمترین سلاح مبارزه با "ایرانهراسی" درخواست وزارت میراث فرهنگی از وزارت امورخارجه و قوه قضائیه برای مقابله با "ایرانهراسی" نقش و سهم وزارت میراث فرهنگی در مقابله با "ایرانهراسی" برای جذب گردشگر خارجی چقدر است؟ تقویت پروژه "ایرانهراسی" در نزدیکی برگزاری بازیهای جامجهانی قطربه اعتقاد وزیر فعلی میراث فرهنگی یکی از مصادیق مبارزه با مقوله ایرانهراسی که چندین بار بر اهمیت آن تأکید کرده، توجه کافی و اهتمام بیشتر به مقوله مرمت و بهسازی کلیساها و سایر امکان و ابنیه متعلق به اقلیتهای دینی و بازنشر اخبار آن در سراسر دنیا است؛ چراکه این اقدامات تصویری کاملاً متفاوت از چهره ترسیمی ایران که در پی تلقین وجود خشونت و انحصارطلبی از سوی حاکمیت و مردم در کشورمان است، را به جهانیان مخابره میکند و به همگان این پیام را به شکلی رسا منتقل میکند که در کشوری که به آثار فرهنگی تاریخی به جای مانده از اقلیتهای دینی تا این اندازه توجه میشود، قطعاً ناامنی و فرقهگرایی جایگاهی ندارد. ضرغامی چندی پیش در همین راستا و به دنبال سفر خود به استان ارومیه ضمن بازدید از کلیسای "تادئوس مقدس"، مشهور به "قره کلیسا"که قدمت آن به اوایل دورهی مسیحیت برمیگردد، در دیدار با خانم "شرلی آودیان"، مدیر پایگاه کلیساهای تاریخی، وی را یکی از کارآمدترین گزینههای موجود در راستای مبارزه مقوله ایرانهراسی در صنعت گردشگری عنوان کرد.
وی با انتشار ویدویی در فضای مجازی از بازدید کلیسای "تادئوس مقدس" و ملاقات با خانم شرلی، اینگونه نوشت:
"کلیسای "تادئوس مقدس"، مشهور به "قره کلیسا" در منطقهی چالدران حدود 240 کیلومتری شمال ارومیه، به همراه کلیسای "استپانوس مقدس" و کلیسای "زور زور" با عنوان "مجموعه آثار رهبانی ارامنه ایران" ثبت جهانی شده است.
برخی قدمت قره کلیسا را به اوایل دورهی مسیحیت نسبت میدهند که یکی از حواریون حضرت مسیح (ع) به نام تادئوس برای تبلیغ به این منطقه میآید و توسط پادشاه ارمنستان به قتل رسیده و در همانجا دفن میشود؛ این کلیسا را برخی به عنوان نخستین کلیسای جامع مسیحیت میشناسند.
این کلیسا مورد احترام مسیحیان جهان است و همه ساله میزبان گردشگران خارجی است البته آیین زیارت این کلیسا که صورت سالیانه برگزار میشود هم، در فهرست میراث فرهنگی ناملموس ایران ثبت جهانی شده است.
همکار ارمنی ما خانم "شرلی آودیان" مدیر پایگاه کلیساهای تاریخی است. توضیحات کارشناسانهی او گردشگران را به خود جلب میکند. به دلیل اینکه خودشان ارمنی هستند، با جزئیات کلیساهای ما آشنایی خوبی دارند.
اینکه در جمهوری اسلامی برای مرمت و نگهداری کلیسا، بودجهای مستقل تخصیص مییابد و به طور رسمی ارزشهایهای تاریخی ادیان به گردشگران توضیح داده میشود، نکتهی مهمی است.
آنقدری که خانم "شرلی آودیان" ارمنی، با "ایرانهراسی" مقابله مؤثر میکند، خیلی از مسلمانها نمیکنند!"
تلاش برای اصلاح و بهبود چهره مخدوش و غبارآلود ایران که همواره در طول سالیان گذشته برای تمام جهانیان به تصویر کشانده شده، نیازمند انجام اقدامات فرهنگی و رسانهای متقابل و متشابه در همان ابعاد و اندازه و در سطح بینالمللی است که این موضوع در حقیقت تخصیص اعتبارات کلان در برنامه هر ساله بودجهای کشور را میطلبد.
اما متأسفانه باید اذعان کرد به هیچ عنوان شاهد تحقق آن، دست کم در ابعاد مورد انتظار برای پاسخگویی نیستیم تا جاییکه برخی از کشورها نظیر مالزی سالیانه چیزی بالغ بر 150 میلیون دلار برای بازاریابی و تبلیغات گردشگری هزینه میکنند، اما آخرین مبلغ اعتباری این موضوع در کشور ما منحصراً چیزی معادل 20 میلیارد تومان بوده است که هیچگونه تطابق و سنخیتی با ظرفیتهای عظیم گردشگری کشورمان ندارد.