شنبه 10 آذر 1403

نقض حقوق بشر در کانادا؛ معترضان به خیابان آمدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نقض حقوق بشر در کانادا؛ معترضان به خیابان آمدند

تهران - ایرنا - هزاران نفر از مردم مونترال کانادا در محکومیت نژادپرستی نظام‌مند در این کشور به خیابان‌ها آمدند و فریاد ضدنژادپرستی سردادند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، اعتراض ها در این شهر پس از آن شکل گرفت که فیلمی از «جویس اچاکوآن» یک زن بومی منتشر شد که قبل از فوت در بیمارستان مورد اهانت پرستاران قرار گرفت.

این زن 37 ساله و مادر هفت کودک هفته گذشته در بیمارستانی در مونترال تحت شرایط جنجال برانگیزی درگذشت.

در ویدئویی که وی از خود روی تخت بیمارستان منتشر کرد، صدای او درحالی که از درد می نالد و درخواست کمک می کند، شنیده می شود در حالی که دو تن از کارکنان بیمارستان به وی توهین می کنند.

وی که به دلیل درد معده در بیمارستان بستری شد، اندکی پس از ضبط و پخش این ویدئو در فیسبوک، جان سپرد.

در همین حال، معترضان کانادایی ضمن مطالبه عدالت برای این زن و نام بردن از نژادپرستی به عنوان یک ویروس، در مرکز این شهر تظاهرات مسالمت آمیزی برگزار کردند.

«جنوویو گوئیلبالت» وزیر امنیت عمومی کبک اعلام کرد که تحقیقات در مورد علت مرگ این زن انجام می شود.

خانواده فرد فوت شده گفته اند که قصد دارند از این بیمارستان و کارکنان خاطی آن شکایت کنند.

همچنین دو تحقیق دیگر در مورد علت مرگ این زن و غفلت کارمندان بیمارستان در جریان است.

نژادپرستی نظام‌مند در کانادا امر تازه ای نیست به طوری که «فرانسوا فیلیپ شامپانی» وزیر امور خارجه این کشور پیشتر از این مساله خبر داده بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی کانادا چندی پیش اعلام کرد: در کانادا به رغم شهرت این کشور در برخورداری از چندین فرهنگ و مزیت تلقی شدن این تنوع فرهنگی، نژادپرستی ساختاری وجود دارد.

وی افزود: نژادپرستی نظام مند در کانادا، پیام تاسف باری است که باید ما را علاوه بر انتقاد، به واکنش عملی در برابر آن وادار کند.

وزیر امور خارجه کانادا همچنین از متقاعد شدن نخست وزیر این کشور در قبال اتخاذ اقدامات عملی افزون بر انتقادات علیه نژادپرستی خبر داد.

به تازگی روزنامه فرانسوی لوفیگارو به نقل از «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا گزارش داد: نژادپرستی نظام‌مند تمام نهادهای کانادا، دولت و تشکیلات پلیس را فرا گرفته است.

نخست‌وزیر کانادا پیش از این به دنبال قتل یک زن بومی کانادایی توسط پلیس این کشور تأکید کرده بود که تبعیض پلیس علیه بومیان باید پایان یابد.

وی گفت: کانادایی‌های زیادی هستند که در مقابل مأمور اجرای قانون، احساس ترس و نگرانی می‌کنند. تبعیض باید تمام شود. ما روی این مسأله کار می‌کنیم.

پلیس کانادا خرداد ماه یک فرد بیست و شش ساله به نام «شانتل مور» را در خانه‌اش به ضرب گلوله به قتل رساند.

در یک حادثه دیگر، ویدیویی منتشر شد که نشان می‌داد پلیس کانادا عمدا با خودرو با یکی از بومیان این کشور برخورد کرده و او را دستگیر می‌کند.

«گلن هر» از رهبران بومیان کانادا با انتشار بیانیه‌ای تصریح کرد: نژادپرستی بیش از 200 سال است که در اینجا حضور دارد.

*س_برچسب‌ها_س*